Prieš mūšį dėl Chersono

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-19 20:51:00, skaitė 409, komentavo 5

Prieš mūšį dėl Chersono

Generolas Surovikinas apie SKO eigą Ukrainoje.

Situacija SKO zonoje įtempta.

Ukrainiečiai ir aš esame viena tauta ir norime, kad Ukraina būtų nepriklausoma nuo Vakarų ir NATO, kad su Rusija būtų draugiški santykiai.

Priešas nepalieka bandymų atakuoti Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, pirmiausia tai yra Kupjanskoje, Krasnolimanskoje Nikolajevo-Krivojaus Rogo kryptys.

Ukraina traukia visus turimus rezervus į frontą. Tarp jų dominuoja teritorinės gynybos pajėgos. Jie siunčiami paskersti.

Priešas yra nusikalstamas režimas, kuris stumia Ukrainos piliečius į mirtį.

Kiekvieną dieną priešo nuostoliai svyruoja nuo 600 iki 1000 žuvusių ir sužeistų žmonių.

Mes nesiekiame didelių įtampos tempų, metodiškai sumalame priešą ir judame į priekį. Saugome mūsų karių ir civilių gyvybes

Naujausios hipergarsinės oro raketos „Kinzal“ puikiai pasiteisino pataikydamos į taikinius. Rusijos UAV atliko daugiau nei 8000 skrydžių.

Speciali operacija patvirtino Rusijos Federacijoje naudojamų aviacijos ir oro gynybos sistemų efektyvumą.

Rusijos karių grupė didina savo jėgas, kuria rezervus ir kuria gynybines pozicijas visoje sąlyčio linijoje.

Ir dar kai ką generolas Surovkinas pasakė.

Ukrainos valdžia prieš savo kariuomenę naudoja nacionalistų būrius, kurie šaudo visus, kurie bando palikti mūšio lauką.

Yra įrodymų, kad Kijevas gali panaudoti draudžiamus karo metodus Chersono srityje, rengdamas raketų ataką prieš Kachovskajos hidroelektrinės užtvanką.

Chersono kryptyje nėra lengva situacija. Priešas smogė kritinei infrastruktūrai. Chersone kyla problemų dėl vandens ir elektros tiekimo. Tai tiesioginė grėsmė civiliams ir jų šeimoms.

NATO vadovybė jau seniai reikalavo Kijevo režimo puolimo. Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos užtikrins saugų, jau paskelbtą gyventojų išvykimą pagal Rusijos vyriausybės rengiamą perkėlimo programą.

Esant tokioms sąlygoms, mūsų pagrindinė užduotis yra išsaugoti piliečių ir savo kariškių gyvybes ir sveikatą, tai yra mūsų prioritetas. Veiksime sąmoningai, neatmesdami galimybės priimti sunkiausius sprendimus.

Laikinojo gubernatoriaus Saldo pranešimas:

Iš V. Saldo kreipimosi:

"Ukrainos pusė kaupia pajėgas plataus masto puolimui. Rusijos Federacija suformavo karinę grupę šiam puolimui atremti. Mūsų žemė, taikūs Chersono srities miestai ir kaimai gali tapti šios konfrontacijos mūšio lauku. Yra didelis teritorijų potvynių pavojus dėl planuojamo Kachovskajos hidroelektrinės užtvankos ir vandens iš elektrinių kaskados prieš Dniepro sunaikinimo.

Esant tokiai situacijai, aš priėmiau sunkų, bet teisingą sprendimą paskelbti apie organizuotą civilių gyventojų Berislavo, Belozerskio, Snigirevo ir Aleksandrovskio savivaldybių iki kairiojo Dniepro kranto, evakuaciją.

Tokį sprendimą lėmė didelio masto gynybinių įtvirtinimų sukūrimas, todėl bet koks puolimas bus atremtas. Ten, kur veikia kariuomenė, nėra vietos civiliams. Tegul Rusijos armija atlieka savo užduotį. Esant tokioms sąlygoms, mūsų pagrindinė užduotis yra išgelbėti žmonių gyvybes ir leisti Rusijos Federacijos kariuomenei veiksmingai atlikti savo funkcijas saugant Chersono sritį. Civilius gyventojus į kairįjį krantą nuvešime organizuotai, etapais.

Tiems regiono gyventojams, kurie nuspręs keltis toliau į Rusijos regionus, Rusijos Federacijos Vyriausybė išduos būsto pažymėjimus. Tai konkrečiai pareiškė Rusijos Federacijos ministro pirmininko pavaduotojas Maratas Khusnulinas. Berislavo, Belozerskio, Snigirovskio ir Aleksandrovskio savivaldybių gyventojų perkėlimą ir laikiną apgyvendinimą nemokamai atliks Rusijos Federacijos EMERCOM ir Chersono srities vyriausybė. Prašau visų išlikti ramiems, neklausyti panikos kurstytojų, Chersono sritis tebėra patikimai Rusijos kariuomenės saugoma. Mūsų tikslas yra teisingas. Mes tai žinome ir mūsų priešas tai žino. Ir mes nugalėsime“.

Sprendžiant iš informacijos fono, artimiausiomis dienomis Chersono regione prasidės rimti įvykiai – į Chersoną, Berislavą, Nikolajevą ir gyvenvietę bus masiškai smūgiuojama. Civiliai turėtų arba evakuotis, arba pasirūpinti asmeninio saugumo klausimais (bombų slėptuvės, rūsiai ir pan.), taip pat apsirūpinti tuo, kas būtina rimtai sunaikinus socialinę ir ekonominę infrastruktūrą.

Prasidės artimiausiomis dienomis.