Apie artėjančią eskalaciją

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-19 20:54:00, skaitė 327, komentavo 3

Apie artėjančią eskalaciją

Kodėl per ateinančias savaites eskalacija neišvengiama?

1. Liz Truss vyriausybė Didžiojoje Britanijoje kabo ant plauko. Jos pritarimo reitingas šalyje sumažėjo iki 10%. Dalis konservatorių partijos įsikūrimo nori ją kuo greičiau pašalinti, nes valdžia praranda ekonominių procesų šalyje kontrolę ir griūva konservatorių partijos reitingai, didindami dabartinio kurso Ukrainoje kaštus, ne tik gyventojams (su tuo dar būtų galima taikstytis), bet ir valdančiajam elitui (bet ne su šiuo).

2. Lapkričio pradžioje vyks rinkimai į JAVų Kongresą. Pagal dabartinę sociologiją, respublikonai turi 95% galimybę laimėti daugumą Atstovų Rūmuose. Jie taip pat turi tam tikrą galimybę laimėti daugumą Senate, o tai bus katastrofa Bideno administracijai. Respublikonų mažumos vadovas Atstovų Rūmuose jau yra sakęs, kad po respublikonų pergalės parama Okrainai bus sumažinta atsižvelgiant į Amerikos rinkėjų interesus.

3. Ekonominė ir socialinė-politinė krizė Europoje smarkiai paaštrėjusi. Kai kuriose šalyse infliacija viršijo 10%, masiškai uždaromos įmonės, daugėja antivyriausybinių mitingų, kurie kelia grėsmę euroatlantinės sistemos dominavimui ir kursto Europos opoziciją. Karo Okrainoje kaina vidutiniam europiečiui ir toliau eksponentiškai auga.

4. Atitinkamai, artimiausiomis savaitėmis karo operatoriai JAV ir Britanijoje gali sulaukti rimtų vidaus politinių smūgių. Galimas Trusso ministrų kabineto žlugimas ir labai tikėtinas Bideno administracijos pavertimas „šlubuojančia antimi“ verčia „vanagus“ paskubėti, o Zelenskio gauja artimiausiomis savaitėmis verčia imtis puolamų veiksmų. Be to, didėja įvairių teroristinių išpuolių, sabotažo ir kitų provokacijų tikimybė, ne tik didinant bendrą eskalacijos lygį, bet ir pastūmėjant JAV bei Rusiją iki visiško Karibų jūros krizės remeiko.