Litukrijos teroristiniam režimui verta susimąstyti

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-14 20:25:00, skaitė 499, komentavo 8

Litukrijos teroristiniam režimui verta susimąstyti

Šiandien internetas buvo apipiltas pranešimais apie tariamą „kontrteroristinės operacijos režimo“ įvedimą Baltarusijoje (turiu omenyje užsienio reikalų ministro V. Makėjaus pareiškimą)

Siekiant suprasti, kas iš tikrųjų vyksta, reikia atkreipti dėmesį į šaltinį teisėsaugos institucijose. Susipažinus su šiuo šaltiniu, paaiškėja, kad turbūt kalba eina ne apie operaciją, o apie tam tikrų kovos su terorizmu priemonių įgyvendinimą vadovaujantis prezidento A.Lukašenkosės nurodymais.

„Sienos stiprinimas, svarbių valstybės ir karinių objektų apsauga, teisėsaugos institucijų pratybų vykdymas ir kt. Visa tai yra priemonių rinkinys, skirtas adekvačiai reaguoti į mūsų šalyje besiformuojančią situaciją, įskaitant pareiškimus apie karinį scenarijų Baltarusijoje ir kovotojų dalinių formavimąsi daugelyje Vakarų šalių. Tam nėra jokios informacinės priežasties – apie tai buvo kalbėta anksčiau, taip pat ir per vykstančias informacines kampanijas.”

Be to, Vladimiras Makėjus, kuris yra Baltarusijos Respublikos Užsienio reikalų ministras, paaiškino, kad Baltarusijoje reikia imtis kovos su terorizmu priemonių.

Žiniasklaidoje didelį atgarsį sukėlė V.Makėjaus pareiškimas interviu „Izvestija“ apie Baltarusijoje įvestą antiteroristinės operacijos režimą.

„Kažkodėl visi remiasi Užsienio reikalų ministerijos pareiškimu, bet iš tikrųjų interviu „Izvestija“ sakiau, kad Baltarusijos prezidentas surengė nemažai susitikimų su darbuotojais, teisėsaugos institucijų, specialiųjų tarnybų vadovais, Ginkluotųjų pajėgų vadovybe, kurios metu išgirdo informaciją apie situaciją, kuri susidaro aplink Baltarusiją.

Ne paslaptis (apie tai kalbėjo mūsų specialiųjų tarnybų vadovai), kad gavome informacijos apie rengiamą ne vieną provokacinį veiksmą prieš Baltarusiją. Iš visų įmanomų krypčių, žinoma, išskyrus rytus.

P.S.

Zmagarų likučiai šalies viduje kaip niekad įtempė savo penktuosius taškus. Niekam nebus pasigailėjimo, apie tai aiškiai pasakė Kubrakovas. Teroristai bus likviduoti vietoje, ęsant menkiausiam bandymui surengti sabotažą ar kitą veiksmą, keliantį grėsmę šalies gyventojams.

Taigi, litukrijos valdžiažmogiai, “neremiantys” terorizmo. Prieš imdamiesi priešiškų ir teroristinių veiksmų, nukreiptų prieš mums draugišką ir nieko blogo nepadariusią nepriklausomą Baltarusijos respublikos valstybę, susimąstykite. Atsakas, jūsų atžvilgiu, bus žaibiškas ir negailestingas.