Britų šnipai, diversija ant Krymo tilto arba prie ko čia Audrius Butkevičius?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-13 10:22:00, skaitė 422, komentavo 3

Britų šnipai, diversija ant Krymo tilto arba prie ko čia Audrius Butkevičius?

Vietoj epigrafo
Perspėjimas skaitytojams:
Skaityti po tekstu.

Dar 2022 metų pavasarį Didžiosios Britanijos (DB) žvalgyba parengė planą sugriauti Krymo tiltą, praneša portalas „Grayzone“, remdamasis anoniminio šaltinio pateiktais dokumentais.

Leidinys gavo 2022 metų balandžio mėn. datuotą pristatymą (prezentaciją), kuri buvo sudarytas aukšto rango britų žvalgybos pareigūnams. Pristatyme smulkiai išdėstytas Krymo tilto susprogdinimo planas, su specialiai tam parengtų Okrainos kareivių dalyvavimu.

Pasak “Grayzone” duomenis, tilto susprogdinimo plano sudarytojas yra kariškis Hju Vordas. Užduotį sukurti tokį dokumentą jis gavo iš britų žvalgybos pareigūno ir NATO generalinio sekretoriaus patarėjo Kriso (Kristoferio) Donelio. Plane aprašytos strategijos, padėsiančios Okrainai „sukurti grėsmę Rusijos karinėms jūrų pajėgoms“ Juodojoje jūroje.

Pagal Vordo planą, norint sunaikinti tiltą, turėjo būti smogta sparnuotomis raketomis į centrines tilto arkos atramas, taip pat sprogdinimai minomis, pastatant jas ant atramų, pasitelkiant narus arba nepilotuojamus povandeninius aparatus, dronus.

Pasak Grayzone informacijos, NATO generalinio sekretoriaus patarėjas Donnelis planą sunaikinti Krymo tiltą perdavė ar galėjo perduoti buvusiam Lietuvos Krašto Apsaugos Departamento vadovui Audriui Butkevičiui. O šis jau galėjo Kijevo valdžiai perteikti dokumento esmę. Anksčiau A. Butkevičius buvo bendrovės „Bulcommerce KS“ bendrasavininkas, kuri buvo ginklų tiekimo iš Bulgarijos į Okrainą tarpininkė. Iš Donelio ir Butkevičiaus susirašinėjimo matyti, kad buvęs Lietuvos KAD vadovas taip pat palaiko ryšį ir su britų žvalgybos MI6 pareigūnu Gajum Spindleriu.

Pats Vordas, su kuriuo susisiekė portalas “Grayzone”, nepaneigė dalyvavęs rengiant tilto sunaikinimo planą, bet ir nepatvirtino.

Sprogimas ant Krymo tilto

Nacionalinis kovos su terorizmu komitetas pranešė, kad spalio 8-osios rytą ant Krymo tilto sprogo sunkvežimis. Rusijos Federacijos Tyrimų Komitetas (SKR) pradėjo baudžiamąją bylą pagal Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 205 straipsnį „Terorizmas“. Departamento vadovas Aleksandras Bastrykinas įvykį pavadino teroro aktu.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitikime su SKR vadovu pareiškė, kad Okrainos specialiosios tarnybos yra sprogimo ant Krymo tilto užsakovai, autoriai ir vykdytojai.

Buvo nustatyti teroristinį aktą ruošę įtariamieji. Bastrykino teigimu, tai buvo Okrainos specialiųjų tarnybų atstovai, Rusijos Federacijos ir užsienio valstybių piliečiai.

Prie ko čia Butkevičius?

Buvęs KAM vadas Audrius Butkevičius buvo įtrauktas į slaptus britų žvalgybos planuos sunaikinti Kerčės tiltą.

Kas liečia A. Butkevičių yra pateikiama žemiau vertime iš “The Grayzone”:

Nors atakoje prieš Kerčės , Krymo, tiltą nedalyvavo nei specai-narai, povandeniniai dronai ar sparnuotosios raketos, yra požymių to, kad į Vordo planai buvo pasiekė Okrainos vyriausybę pačiame aukščiausiame lygyje. Tiesą sakant, Krisas Donelis perdavė juos buvusiam Lietuvos KAM vadovui Audriui Butkevičiui prieš porą pristatant el. paštu.

Lietuvos antikomunistinio judėjimo vedančioji figūrą A. Butkevičius prisipažino, kad 1991 metų sausio 13 dieną sąmoningai išvedė kovotojus už nepriklausomybę į "tarybinių snaiperių" ugnies liniją. Šis incidentas kartais vadinamas Vilniaus „kruvinuoju sekmadieniu“ ir oficialiai minimas kaip Laisvės gynėjų diena. Butkevičius ir jo bendrininkai žinojo, kad manevras išprovokuos masines aukas, dar labiau nuteiks vietos gyventojus prieš tarybinę vadovybę, skatins santvarkos pasikeitimą, todėl jie ir suorganizavo jį.

2015 metais A. Butkevičius tapo bendrovės „Bulcommerce KS“ bendrasavininku, kuri buvo „pagrindinis tarpininkas tiekiant bulgariškus ginklus ir šaudmenis Okrainai per trečiąsias šalis“, panaudoti juos  pilietiniame kare Donbase.

A. Butkevičius buvo nenuginčjamai apkaltintas darbu britų žvalgybai. Apsikeitimai el. paštu su Donneliu patvirtina, kad jis palaiko ryšius su Gajum Spindleriu, ilgamečiu MI6 pareigūnu, kuris buvo paskirtas į Londono ambasadą Maskvoje tuo pačiu metu kaip ir liūdnai pagarsėjęs Trampo ir Rusijos "dosje" autorius Kristoferis Stilas.

A. Butkevičius taip pat daug metų buvo „vyresniuoju moksliniu bendradarbiu“ „Statecraft“  institute – šešėlinėje Donnelio įkurtoje „labdaros organizacijoje“, kuri vykdo daugybę karinių ir žvalgybos operacijų Didžiosios Britanijos valstybės ir NATO vardu, įskaitant nūnai liūdnai pagarsėjusį Užsienio reikalų ministerijos "juodosios propagandos padalinį".

Nutekintuose "juodosios propagandos padalinio" failuose Butkevičius įvardijamas kaip pagrindinis organizacijos kontaktas Okrainoje per 2019 metų rinkimus šalyje. Trejais metais anksčiau jis buvo vienu iš „personalo eskorte“ penkiems Okrainos žvalgybininkams, kuriuos „Statecraft“  institutas siuntė į Londoną, kad informuoti britų kariškius apie Rusijos „hibridinio karo“ metodus. Šalia Butkevičiaus buvo Vidmantas Eitutis, kuris tuo metu mokė Okrainos kariuomenę vykdyti „aktyvias kontržvalgybos operacijas“ Luganske.

Pastaba: paveiksliukuose vertėjas žodį “Audrius” kartais išverčia kaip “Одриус”; paveiksliukuose verstas tekstas neredaguotas

Dėl Donelio paruošto diversijos plano sunaikinti Kerčės tiltą, Vordas klausia, ar Rusijos kariškiai žinojo, koks galimai pažeidžiamas buvo tiltas, ir „kokių atsakomųjų priemonių galima tikėtis“ reaguojant į jo sunaikinimą (žr. paveiksl. aukščiau).

Žaibiški atsakomieji raketų smūgiai į Okrainą spalio 10-11 d.d., matomai, ir yra  atsakymas. Taip pat tikėtina, kad jei būtų buvę laikomasi Vordo plano, Maskvos atsakas būtų buvęs dar labiau mirtinas, o tai sukeltų didelį pavojų daugybės ukrainiečių gyvybėms.”

Autorius:

Dar viena įdomi portalo “Grayzone” pateikiama nuoroda į buvusį Rados ir Novorosijos deputatą, įžymų politiką Olegą Cariovą, kurioje taip pat minimas buvęs KAD vadovas A. Butkevičius. Žemiau pateiktame vertime yra tik tai kas liečia A. Butkevičių, nors visas straipsnis yra vertas dėmesio:

“Visi matė skandalą, kada Okrainoje degė kariniai sandėliai. Tačiau ši istorija prasideda anksčiau. Janukovyčiaus laikais Avakovas buvo sulaikytas Italijoje dėl ekstradicijos į Okrainą. Italai ilgai galvojo, išduoti jį ar ne, ir Avakovas tikriausiai būtų buvęs išduotas, jeigu Audrius Butkevičius nebūtų atėjęs jam į pagalbą

Tai yra legendinis žmogus. Atkreipkite dėmesį į šį vyrą, nes jis buvo apkaltintas vadovavimu snaiperiams, kurie 1991 metais Vilniuje ir 2005 metais Kirgizijoje žudė protestuotojus, o taip pat vadovavimu privačiai karinei kompanijai Gruzijoje Rožių revoliucijos laikais.

Tada atvyko šis žmogus ir padėjo Avakovui.

Nepatvirtintais duomenimis, Audrius Butkevičius buvo siejamas su Mi-6. Buvo suaktyvinti visi ryšiai, Avakovas buvo paleistas, o A. Butkevičius tapo oficialiu Avakovo padėjėju. Dar kartą Butkevičius buvo pastebėtas Maidano metu. Dėl suprantamų priežasčių Butkevičius buvo "persona non grata", tačiau saugumo tarnybos generolas išdavikas Petro Šatkovskis vis dėlto leido jam įvažiuoti į Okrainą. Kiek žinau, generolas buvo nušalintas nuo pareigų. Apie šį įvykį žinojo daugelis Saugumo tarnybos darbuotojų. Tačiau naujoji valdžia greitai tai ištaisė. Maidanistinė MIP negalėjo suprasti, kodėl su V. Janukovyčiumi dirbęs Saugumo tarnybos generolas buvo atleistas tik 2015 metų sausį.

Kai kurie Okrainos saugumo pareigūnai ne be pagrindo mano, kad Butkevičius buvo vienas iš snaiperių darbo Maidane organizatorių. Natūralu, kad pirmieji žmonės, su kuriais Butkevičius sutiko atvykęs į Okrainą, buvo Turčynovas ir Avakovas.

Grįžkime prie korupcijos. Prisiminate, degė kariniai sandėliai, tai buvo Vinicos ir Černigovo sandėliai. Kada jie užsidegė, jie apkaltino rusus sabotažu. Šių sandėlių sprogdinimo bylą tyręs karinis prokuroras Matiosas nustatė, kad šaudmenų gilzių yra likę kažkaip įtartinai mažai. Jis skaičiavo, kiek šaudmenų turėjo būti sandėliuose, kiek ten yra surinkta gilzių, primetė, perskaičiavo. Paaiškėjo, kad deficitas siekia 80 procentų (išvogta).

Jis pradėjo tyrimą ir nustatė, kad ginklai iš sandėlių iškeliaudavo, neva, į „ATO“ ("antiteroristnė" operacija Donbase). Tada ten jie (ginklai ir šaudmenys) apsisukdavo ir nukeliaudavo į Nikolajevo uostą, o iš ten buvo išsiunčiami į Siriją, Libiją... Gavėjas buvo ISIS (basmačiai teroristai). Ginklai buvo siunčiami padedant USA ir Didžiosios Britanijos žvalgyboms. Butkevičius buvo atsakingas už Okrainą.

Pakankamai lengva patikrinti, atsižvelgiant į jo įsigijimų kainą, kad po Maidano jis tapo turtingesnis 50 milijonų eurų.”

O štai čia dar bulgarų portalo "Bird" straipsnis apie Audriaus Butkevičiaus bulgariškų "verslo partnerių" ryšius, vedančius tiesiai į privačią Rusijos karinę kompaniją "Vagner", apie jų skolas Baltarusijos valstybinei ginkluotės įmonei "БЕЛВНЕШПРОМСЕРВИС", na ir apie saitus vedančius tiesiai iki pačio Vladimiro Putino.

P.S. Perspėjimas skaitytojams:

Internetas siūlo daug galimybių mokytis, tačiau yra ir daug informacijos, kuri nėra nei naudinga, nei patikima. Interneto vartotojai turi kritiškai mąstyti, kad galėtų įvertinti informaciją; nes absoliučiai bet kas gali paskelbti informaciją internete.