Verkšlentojams iš Okrainos (ir litukrijos)

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-12 20:40:00, skaitė 430, komentavo 10

Verkšlentojams iš Okrainos (ir litukrijos)

Verkšlentojai iš Okrainos (ir litukrijos), kuriems (Okrainai ir ateityje litukrijai) elektra buvo išjungta 4 valandoms, sako, kaip čia, mes tokie gražūs europiečiai, seniausia pasaulyje rasė (šumerai), mes juk iškasėme Juodąją jūrą, o dabar be elektros...

Tokiems verkšlentojams norėčiau priminti vieną paprastą faktą.

Kai buvo susprogdintos elektros linijos pasienyje su Krymu, Krymas neturėjo reikiamos vidinės gamybos ir buvo energetiškai priklausomas nuo Okrainos, gaudamas energiją, taip pat ir iš Zaporožės atominės elektrinės (cha cha).

Todėl pirmą kartą po elektros linijų sprogimo elektra dingdavo 10-12 valandų ir net daugiau.

Tada visa šalis į Krymą siuntė įvairius generatorius, kurie leido šiek tiek kompensuoti elektros tiekimo nutraukimo laiką, kol forsuotu režimu buvo statomas energetinis tiltas. Žiemą buvo paleista pirma atšaka, o 2015 metų pavasarį jis buvo visiškai baigtas, po to bet kokie išjungimai tapo praeitimi. Na, o tada Kryme pastatė Simferopolio ir Sevastopolio šilumines elektrines, kurios garantavo visų Krymo poreikių patenkinimą ir išsprendė pusiasalio energetinio saugumo problemą.

Krymo ir Sevastopolio gyventojai tada kantriai laukė, daug valandų sėdėdami be elektros, o valdžia skubiai išsprendė problemą. Ir jie visi tai ištvėrė. Dabar ta proga mieste dažniausiai juokiasi iš kvailų šumerų, kurie taip nutraukė paskutinius infrastruktūrinius ryšius tarp Krymo ir Okrainos bei paspartino Krymo infrastruktūros integraciją su Rusijos energetikos sistema.

Svarbi detalė – Kryme per kelerius metus buvo pastatytos 2 šiluminės elektrinės (kaip Rusijos dalis).

Nuo 1991 metų Okrainoje nepastatyta nė viena šiluminė elektrinė. Rusija stato ir restauruoja. Okraina griauna ir praranda tai, ko negali atkurti.