Krymo tilto sprogdinimas: organizatoriai ir atlikėjai

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-12 19:48:00, skaitė 297, komentavo 2

Krymo tilto sprogdinimas: organizatoriai ir atlikėjai

Rusijos Federacijos FSB praneša, kad nustatė Krymo tilto sprogdinimo organizatorius ir vykdytojus.

Tyrimo metu nustatyta, kad sprogmuo buvo užmaskuotas rulonais statybine polietileno plėvele ant 22 padėklų, kurių bendras svoris 22770 kg ir rugpjūčio pradžioje „iš Odesos jūrų uosto išsiųstas į Bulgarijos Rusės miestą pagal sutartį Nr. 02/ 08/2022 tarp Translogistik LLC UA“ (Kijevas) ir „Baltex Capital S.A. (Ruse)".

„Ukrainos piliečiai Ciurkalo Michailas Vladimirovičius, gimęs 1975 m., Kovachas Denisas Olegovičius, gimęs 1979 m., Solomko Romanas Ivanovičius, 1971 m. gim., Gruzijos piliečiai Inosaridze Sandro, brokeris vardu „Levanas“ ir Armėnijos pilietis, gimęs Terchany 1985 metais.

2022 metų rugsėjo 29 – spalio 3 dienomis Jerevane, Transalliance terminale, krovinys buvo išmuitintas pagal EurAsEC taisykles ir pakeisti dokumentai, po to jį jau išsiuntė GU AR GROUP LLC (Armėnijos Respublika, Alaverdi). ) , o gavėja LLC „Leader“ (Maskva)“, – pranešė specialioji tarnyba.

Vėliau FSB pažymėjo, kad spalio 4 d. Gruzijoje registruotu DAF sunkvežimiu, krovinys kirto Rusijos ir Gruzijos sieną Verkhny Lars kontrolės punkte, o spalio 6 d. buvo pristatytas ir iškrautas Armaviro didmeninėje bazėje Krasnodaro teritorijoje.

„Šių metų spalio 7 d., padedant R. Solomko, Ukrainos piliečiui Zlobui Vladimirui Vasiljevičiui, gimusiam 1987 m., ir dar penkiems nustatytiems Rusijos piliečiams, krovinio dokumentai vėl buvo pakeisti, siuntėjas nurodytas UAB „TEK-34“ (Uljanovskas), o gavėjas yra Krymo Respublikoje neegzistuojanti įmonė“, – praneša FSB.

Specialioji tarnyba nurodė, kad tą pačią dieną padėklai buvo pakrauti į Rusijos piliečio Jusubovo Makhiro, gimusio 1971 m., sunkvežimį, „išvykusio į Simferopolį, o 2022 m. spalio 8 d. 06.03 val., važioujant Krymo tiltu, jis buvo susprogdintas“.

„Tuo pačiu metu krovinių judėjimo visame maršrute kontrolę ir ryšius su nusikalstamos gabenimo schemos dalyviais vykdė Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato darbuotojas, prisistatęs „Ivanu Ivanovičiumi“ , kuris derinimui naudojosi tiek virtualiu anoniminiu internetu įsigytu numeriu, tiek užsiregistravusiam Ukrainos piliečiui, Kremenčugo miesto gyventojui Andreičenkai Sergejui Vladimirovičiui, gimusiam 1988 m.“, -

Rusijos FSB

P.S.

Sulaikytas Ukrainos teroristas su nešiojamu zenitiniu-raketiniu kompleksu (ZRK)

FSB užkardė Ukrainos specialiųjų tarnybų rengiamus sabotažus ir teroristinius išpuolius, naudojant didelio tikslumo ginklus Maskvos srityje.

Vykdant operatyvinių-paieškos priemonių kompleksą, buvo sulaikytas Ukrainos pilietis, gimęs 1972 m., kuris SBU(okrainietiškas gestapo atitikmuo) nurodymu, slėptuvėje, įrengtoje automobilyje, iš Kijevo tranzitu per Estijos teritorijoje (taip, taip, pribaltika neremia terorizmo. Jokiu būdu neremia) pervežė nešiojamų priešlėktuvinių raketų sistemas „Igla“ teroro aktams ruošti, taip pat paruošė južkonspiruotą jų saugojimo vietą.

Kaltinamasis gailisi dėl savo poelgio ir bendradarbiauja atliekant tyrimą. Iš jo buvo paimti du ZRK “Igla” ir ryšio priemonės, patvirtinančios jo nusikalstamus veiksmus bei ryšius su SBU pareigūnais.

P.P.S. Mano giliu įsitikinimu, teroristas buvo gavęs užduotį numušinėti civilius Rusijos Federacijos orlaivius. Puikaus FSB pareigūnų darbo dėka, buvo išvengta daugybės kraujo praliejimo. O SBU ir vyriausioji Okrainos žvalgybos valdyba, (kaip ir visa “valstybė”), turėtų būti pripažinti teroristinėmis organizacijomis.