Rusijai tęsiant neišprovokuotą karą prieš Ukrainą, svarbu išlaikyti strateginę kantrybę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/rusijai-t... 2022-10-12 17:16:00, skaitė 175, komentavo 2

Rusijai tęsiant neišprovokuotą karą prieš Ukrainą, svarbu išlaikyti strateginę kantrybę

Premjerė Ingrida Šimonytė Paryžiuje susitiko su Prancūzijos Ministre Pirmininke Elisabeth Borne, su kuria aptarė Lietuvos ir Prancūzijos dvišalį bendradarbiavimą, Europos saugumo situaciją Rusijai tęsiant karą prieš Ukrainą, energetinio saugumo klausimus, paramą Ukrainai.

„Esame dėkingi Prancūzijai už indėlį į NATO rytinio flango, o kartu ir viso ir aljanso sustiprinimą, o taip pat pagalbą Ukrainai, šiandien sugeriančiai Rusijos smūgius, nukreiptus ne tik į ją, bet ir į visą teise ir taisyklėmis grįstą demokratinį pasaulį“, - pasakė I. Šimonytė.

Pasak moters, „Rusijai tęsiant neišprovokuotą ir brutalų karą prieš Ukrainą, vykdant naujus išpuolius prieš civilius gyventojus, tokius kaip šios savaitės pradžioje, svarbu išlaikyti strateginę kantrybę, didinti spaudimą Rusijai sankcijomis ir toliau remti Ukrainą, reaguojant į jos išsakomus gynybinius poreikius“.

„Savo ruožtu mes, NATO valstybės narės, įrodžiusios vienybę ir sutarusios dėl reikalingų sprendimų viršūnių susitikime Madride, turime sklandžiai ir sparčiai įgyvendinti šiuos sprendimus, pereiti prie modernios priešakinės gynybos aljanso rytuose, nepalikdami plyšių mūsų kolektyviniame saugume“, - atskleidė I. Šimonytė.

Šalių Vyriausybių vadovės taip pat aptarė Europos energetinį saugumą, priklausomybės nuo Rusijos išteklių visišką atsisakymą, jau įgyvendintą Lietuvos.