"Nord Stream" sabotažas eskaluoja JAV karą su Rusija

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.zerohedge.com/news... 2022-10-12 11:41:00, skaitė 272, komentavo 1

Nord Stream

Leiskite man pradėti šią nedidelę rašliavą to bjauraus žmogaus žodžiais...

Vamzdynai (abu) neseniai buvo susprogdinti, ir jie to net neslepia. Toliau Radekas Sikorskis socialiniame tinkle "Twitter" dėkoja JAV, pateikdamas dujotiekio "Nordstream" sprogimo grafiką.

Galbūt klausiate, kas yra šis vyrukas? Tiesiog ES ir JAV delegacijos Europos Parlamente pirmininkas. Tikriausiai to nepastebėjote, bet dar vasario mėnesį, prieš prasidedant karui, mieguistas Džo visa tai nutylėjo... o gal tai turėjo būti avių programavimo NLP dalis. Kas, po velnių, žino. Bet štai ką jis pasakė žurnalistui:

Prezidentas J. Bidenas: "Jei Rusija įsiverš..., "Nord Stream 2" nebebus. Mes jį nutrauksime."
Žurnalistas: "Bet kaip tiksliai tai padarysite, nes... projektą kontroliuoja Vokietija?"
J. Baidenas: "Pažadu jums, kad galėsime tai padaryti."

Bet kuris sveiko proto žmogus paklaustų, kaip, po velnių, J. Bidenas gali sustabdyti projektą, kurio tariamai nekontroliuoja JAV ir kuris net nėra JAV teritorijoje?

Tai geri klausimai, į kuriuos, tikiuosi, jau žinote atsakymą. Pagalvokite apie tai... Nuo pat sabotažo pradžios MSM visi pučia į krūvą ir isteriškai kaltina Rusiją. Jei tuo tikite, galiu jums parduoti tiltą. Greitai pergalvokime čia esančių veikėjų sąrašą. Esu visiškai tikras, kad iš CNBC lėlininkų išgirsime, kad tai tie purvini rusai susprogdino savo dujotiekį. Tačiau yra toks dalykas. Kodėl jie tai padarė? Kam daryti labai brangiai kainuojančią žalą savo turtui? Jei jie nori išjungti dujas, jie tiesiog... na, tiesiog jas išjungia. Kam sprogdinti povandeninius vamzdynus (abu)? Tai tiesiog nelogiška. Tiesą sakant, tarkime, kad jie tikrai to norėjo. Kodėl, nesvarbu. Pagalvokime, kaip. Kodėl jie turėtų eiti iki pat Vokietijos vamzdyno galo, kad tai padarytų? Ar ne paprasčiau būtų arčiau namų?

Idėja, kad rusai susprogdino savo dujotiekį, turi tiek daug skylių, kad primena šveicarišką sūrį. Kas dar? O kaip dėl vokiečių, esančių vamzdynų gavėjo pusėje? Na, kodėl jie turėtų tai daryti? Kokia motyvacija?

Nepaisant to, kad abejotina, ar jie turi tam galimybių (povandeniniai laivai, galintys nardyti taip giliai, kad susprogdintų bombą), jų politinė vadovybė kalbėjo apie kažkokį sandorį (juk jie supranta, kad jiems labai reikia tos energijos). Tuomet turime Zelenskį ir jo minią. Na, jie tikrai norėtų tai padaryti, bet realiai jie yra trečiojo pasaulio nuskurdusi šalis, neturinti tokių galimybių. Lieka JAV, kurios turi ir galimybių, ir motyvacijos tai padaryti. Žinoma, turime papildomų įrodymų ne iš ko kito, o iš JAV valstybės departamento.

Įdomu tai, kad šis incidentas įvyko praėjus vos dienai po to, kai tūkstančiai Vokietijos protestuotojų išėjo į gatves ir reikalavo atidaryti dujotiekį "Nord Stream 2":

Tūkstančiai protestuotojų sekmadienį išėjo į gatves Vokietijos šiaurės rytuose esančiame pajūrio mieste Lubmine, ragindami pareigūnus pradėti eksploatuoti sustabdytą dujotiekio "Nord Stream 2" projektą, kuriuo iš Rusijos į Vokietiją turėjo būti transportuojami degalai.

Vokietija kelis mėnesius stabdė ambicingo energetikos projekto įgyvendinimą, o po aštuntą mėnesį trunkančios Rusijos karinės operacijos Ukrainoje jį atidėjo.

Tai ne tik karo eskalavimas. Tai aiškus atviras pripažinimas visiems, kad šis karas yra JAV ir Rusijos karas. Apsimetinėjimas, kad tai Ukraina ar net ES, visada buvo juokingas. Tačiau dabar tai bent jau pripažįstama. Manau, kad tam tikru momentu slėpti tai, kas akivaizdu, visada tampa gana beprasmiška. Kyla klausimas, kas toliau? Pirma, ir jei esate Europoje, tai galioja jums.

Net jei rusai ir europiečiai visi kartu dainuotų kumbaja ir susitaikytų, nebėra galimybės siųsti rusiškas dujas į Europą. Jokių. Ir "Nord Stream 1", ir "Nord Stream 2" jau buvo sabotuoti... per kelias valandas vienas po kito. Verta paminėti, kad Europos energetinis saugumas ir tiekimas šiais vamzdynais buvo kuriamas 20 metų. Nebeliko! Puf! Pasklido CŽV dūmai. Europa nebeturi energijos, o mums liko vos kelios savaitės iki to, kai pradės šalti. Jau nekalbant apie visus kitus su energijos neturėjimu susijusius aspektus, iš kurių svarbiausias - maistas.

Nykstančios imperijos yra pavojingas dalykas. Visa Vakarų geopolitinių manevrų šachmatų lenta ką tik buvo sunaikinta per vieną naktį trimis sprogimais. Tačiau nebijokite, Ursula von der Leyen pagrasino imtis ryžtingų veiksmų dėl "sabotažo". Taigi visi europiečiai dabar gali ramiai miegoti, nes Ursula imasi "ryžtingų" veiksmų - kad ir kas tai būtų. Žvelgiant toliau, štai į ką verta atkreipti dėmesį.

Azerbaidžano dujotiekis eina iš didžiausios Rusijos gamtinių dujų tiekėjos "Lukoil" ir per Italiją tiekia energiją Pietų Europai. Jus žinote, tą pačią Italiją, kuri ką tik pasakė "vaffanculo" Davoso žmogui. Taip, ta Italija.

Matote, kiekvienas veiksmas turi pasekmę ir visą rinkinį naujų tikimybių ir antros, trečios eilės pasekmių. Viena iš tokių pasekmių tikrai turi būti ta, kad energijos tiekimo kitoms valstybėms saugumas dabar aptarinėjamas prašmatniuose kambariuose palei visą šį vamzdyną, kuriuose dirba žmonės su kostiumais ir daugybe "Perrier" gėrimų.

Kas dar?

Na, nesant galimybės tiekti rusiškų dujų, ačiū Dzeusui, kad turime JAV gamtinių dujų, kurios jau pakeliui ir išgelbės padėtį... žinoma, už didelę kainą. Hegelio dialektika veikia.

Analizė: JAV suskystintų gamtinių dujų eksportas į Europą viršys Bideno pažadą

Kaip pranešė WSJ...

Europos energetikos krizės akivaizdoje gamintojai keliasi į JAV

JAV yra "didžioji Europos energetikos krizės laimėtoja":

Kadangi dėl geopolitinės įtampos ir sankcijų Rusijai kyla energijos kainos Europoje, daugelį Europos gamintojų vilioja santykinis stabilumas Jungtinėse Amerikos Valstijose, praneša "The Wall Street Journal".

Smarkiai išaugusios dujų kainos Europoje verčia vietos gamintojus galvoti apie savo pajėgumų perkėlimą į Jungtines Valstijas, kur energijos kainos yra stabilesnės. Tai ypač pasakytina apie daug energijos naudojančias įmones, kurios savo produkcijos gamybai, pavyzdžiui, ūkininkų ir žemės ūkio įmonių naudojamoms trąšoms, linkusios intensyviai šildyti naudoti gamtines dujas.

Pažymima, kad daugelis Europos pramonės įmonių vadovų tikisi, kad politikai sugebės rasti kokį nors sprendimą. Tai galėtų būti platesnio pagrindo gamtinių dujų šaltinio Europai sukūrimas arba pramonės skatinimas daug investuoti į atsinaujinančiąją energiją "tokiu tempu, kokiu jie dar neinvestavo".

Negalima susprogdinti tų vamzdynų ir nesuprasti, kad dėl to kils pirmiau minėtos pasekmės. Aš matau tokią problemą. Kiekvienas, kuris NĖRA įkišęs galvos į savo užpakalį, supras, kad tai padarė amerikiečiai. Tai taip akivaizdu, kad ir vaikas gali tai suprasti.

Žinoma, vidutinis dublikatas atsibus, perskaitys savo "iPhone" kanalus, perskaitys "kažkas, kažkas, Putinas blogas", pritariamai palinks savo neišmanančia galva ir pereis žiūrėti, kaip Cardi B krato užpakalį "TikTok".

Tačiau tie, kurie užima galios pozicijas, jie visi labai gerai supranta, kas ką tik įvyko. Dabar užduokite sau šį klausimą. Kas nutiks, kai europiečiai supras, kad jie tiesiog naudojami kaip patrankų mėsa JAV hegemonijai ir netrukus už tai sumokės savo gyvybe? O kol jie kentės, bus priversti (nes dabar nėra kitų išeičių) pirkti daug brangesnes JAV gamtines dujas. Pasakysiu jums, ką tai padarys. Tai sukels didžiulius nesutarimus Europos politikoje.

Žinoma, kairiojo sparno kontroliuojama MSM bandys įtikinti avis, kad rusai iš tikrųjų patys sau tai padarė. Palaukite. Įtariu, kad tai nesulauks visuotinio pritarimo. Pavyzdžiui, Meloni partija to neįpirks.

Nepamirškite, kad Berluskonis yra jos dalis, o jis palaiko gerus santykius su Putinu. Tik visiškas kvailys gali patikėti, kad Rusija pati sau tai padarė. Ne, tai iš tiesų atveria skardinę, kai europiečiai supranta, kad amerikiečiai iš tikrųjų savo noru ir sąmoningai nutraukė jų gyvybės palaikymo sistemą. Tikiuosi tikro chaoso. Žiūrėkite! Tuo tarpu...

Euras, kuris sudaro 57 % dolerio indekso, prekiauja kaip "shitcoin".