Profesorius Sachsas: "Ukrainai reikia nustoti bombarduoti atominę elektrinę ir kaltinti dėl to Rusiją

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://summit.news/2022/10/10... 2022-10-11 09:41:00, skaitė 249, komentavo 0

Profesorius Sachsas:

"Beveik neabejotina, kad Ukraina apšaudo elektrinę, o mes negalime išsakyti paprastos tiesos"

Profesorius Jeffrey Sachsas sekmadienį pareiškė, kad JAV turėtų reikalauti, jog Ukraina liautųsi apšaudyti Zaporožės atominę elektrinę ir dėl to kaltinti Rusiją, nes priešingu atveju pasaulis susidurs su branduoliniu armagedonu dviem frontais.

Sachsas, žymus viešosios politikos analitikas, šiuos komentarus išsakė neseniai paskelbtame podkaste, pažymėdamas: "Mūsų žiniasklaida sako, kad nežino, kas apšaudo elektrinę. Ir jie negali sujungti vieno ir vieno, kad pasakytų, jog jei Rusija kontroliuoja elektrinę, galbūt jie apšaudo ne savo elektrinę. Galbūt tai Ukraina apšaudo elektrinę".

Pietryčių Ukrainoje esančią elektrinę nuo kovo pradžios kontroliuoja Rusijos kariuomenė, tačiau ją ir toliau valdo ukrainiečių personalas. Pastarosiomis dienomis elektrinė buvo nuolat apšaudoma, o Ukrainos vyriausybė dėl to kaltina Rusiją.

"Beveik neabejotina, kad elektrinę apšaudo Ukraina, o mes negalime priversti savęs išsakyti paprastos tiesos, ir tai skaudu, nes jie ir toliau nebaudžiamai apšaudo elektrinę", - toliau pareiškė Sachsas.

"Su savo vyriausybe niekada nesužinosime, kas iš tikrųjų vyksta, nes jie nesako tiesos", - toliau perspėjo jis ir pridūrė: "Tai tiesiog priklauso nuo vyriausybės veiklos, nuo to, kaip į ją žiūrima Vašingtone."

Sachsas ragino, kad "ši šalis yra karo mašina", ir pridūrė, kad "Eizenhaueris mums apie tai pasakė kalbą apie karinį-pramoninį kompleksą".

"Pagrindinis JAV prezidento darbas - sustabdyti karo mašiną nuo karų kūrimo. O mes dabar eskaluojame karinę mašiną ir, pasak prezidento, judame Armagedono link", - toliau teigė Sachsas, turėdamas omenyje praėjusią savaitę daug kritikos sulaukusius Joe Bideno komentarus.

"Tai ne žiūrovų sportas, tai jo darbas - apsaugoti mus nuo Armagedono", - tvirtino Sachsas.