Garsus skiepų šalininkas įtaria, kad „Pfizer“ stiprinamoji injekcija suaktyvino jo auglį

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-10-05 22:00:00, skaitė 421, komentavo 3

Garsus skiepų šalininkas įtaria, kad „Pfizer“ stiprinamoji injekcija suaktyvino jo auglį

Supratęs, kad jo COVID-19 revakcinacija galėjo suaktyvinti jo auglį, Michelis Goldmanas, medicinos mokslų daktaras, imunologijos ir farmakoterapijos profesorius iš Laisvojo Briuselio universiteto Belgijoje, sakė, kad viešai skelbti šią informaciją buvo „teisinga, tai reikėjo padaryti".

Šį straipsnį jis iš pradžių paskelbė „The Defender“ naujienų svetainėje.

67 metų Goldmanas yra vienas žinomiausių Europos medicinos tyrėjų, visą gyvenimą propaguojančių vakcinas.

Tačiau leidiniui „The Atlantic“ jis pasakė, kad nori, jog diskusija apie COVID-19 vakciną būtų skaidri, todėl viešai paskelbė įtarimą, kad „Pfizer“ revakcinacija, kurią jis gavo 2021 m. rugsėjo 22 d., galėjo paskatinti greitą jo angioimunoblastinės T ląstelės progresavimą. Medikas serga limfoma.

Nustačius diagnozę, Goldmanas sakė suskubęs sušvirkšti revakcinaciją, manydamas, kad jam jos prireiks labiau nei daugumai žmonių, nes pradėjus gydytis chemoterapija bus pažeista jo imuninė sistema.

Tačiau po to, kai buvo atliktas stiprinamasis skiepas, Goldmano kompiuterinė tomografija parodė, kad vos per kelias dienas jo vėžys smarkiai išaugo. „Atrodė, kad Michelio kūne kažkas paleido fejerverkus“, – pranešė „The Atlantic“.

Jo brolis Serge‘as Goldmanas, taip pat mokslininkas, įtarė, kad M. Goldmano COVID-19 revakcinacija galėjo paskatinti spartų vėžinių auglių plitimą jo kūne.

Po trečiosios Michelio dozės atlikta kompiuterinė tomografija parodė, kad vėžio asimetrija pasikeitė ir buvo susikaupusi prie dešinės pažasties, kur jis gavo trečią dozę.

2021 m. lapkričio 25 d. broliai ir jų kolegos paskelbė ataskaitą, kurioje aprašė Michelio Goldmano patirtį ir paragino mokslo bendruomenę ištirti šį reiškinį ir išsiaiškinti, ar jis pasireiškė pacientams, kuriems diagnozuota limfoma.

„Kadangi nukleozidais modifikuotos mRNR vakcinos stipriai suaktyvina T folikulų pagalbines ląsteles, svarbu ištirti galimą patvirtintų SARS-CoV-2 mRNR vakcinų poveikį navikams, turintiems įtakos šiam ląstelių tipui“, – rašė autoriai.

Broliai teigė, kad atvejo tyrimas „rodo, kad vakcinacija „Pfizer“ mRNR vakcina gali paskatinti greitą limfomos progresavimą“. Tačiau jie pažymėjo, kad būtų „anksti“ ekstrapoliuoti Michelio Goldmano atvejo išvadas kitiems pacientams, sergantiems tos pačios rūšies vėžiu, ir kad „reikia atlikti tam skirtus tyrimus“.

Michelio Goldmano atvejo tyrimas papildė mokslinę literatūrą, kuria siekiama suprasti ryšį tarp mRNR vakcinų ir pagalbinių T-ląstelių veikimo.

Tyrimai, apimantys kai kurių žmonių, kurie skiepijasi mRNR vakcinomis, įskaitant vėžiu sergančius pacientus, kūno skenavimus, rodo padidėjusį limfmazgių aktyvumą šalia pažasties toje pusėje, kurioje buvo atliktas skiepas.

2018 m. vasario mėn. Kolumbijos universiteto Vėžio genetikos instituto mokslininkų komanda paskelbė tyrimą, kuriame dalyvavo pelės, turinčios porą genų mutacijų – tos pačios dvi mutacijos, rastos Michelio Goldmano navikuose – ir parodė, kad šios mutacijos skatina T-ląsteles kisti. Tyrimas taip pat parodė, kad kai pelėms buvo sušvirkšti avių raudonieji kraujo kūneliai – kaip eksperimentinė priemonė įsiveržusiems mikrobams – pelėms išsivystė toks pat limfomos potipis, kurį turėjo Michelis Goldmanas.

Michelis Goldmanas anksčiau vadovavo 2 milijardų dolerių vertės projektui, skirtam paspartinti naujų vaistų tyrimus, o 2020 m. gruodį jis viešai pasisakė už mRNR vakcinų saugumą – technologiją, naudojamą tiek „Pfizer“, tiek ir „Moderna“ COVID-19 vakcinose.

Michelis Goldmanas nesigaili paviešinęs savo bylą, nors ji pateikė ginčijamų įrodymų dėl mRNR vakcinų saugumo tokiems asmenims kaip jis pats. Jis ir toliau tvirtai įsitikinęs, kad COVID-19 vakcinos yra naudingos didžiajai daugumai žmonių, tačiau nėra tikras, ar jis pats gaus kitą revakcinaciją. „Nežinau, ką darysiu“, – sakė jis.

Šaltinis