Europarlamento narys: NATO ieško kelių uždaryti Russia Today

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/12/euro... 2015-12-16 02:20:10, skaitė 2846, komentavo 0

Europarlamento narys: NATO ieško kelių uždaryti Russia Today

Europos parlamento nuo Ispanijos narys viešai apkaltino NATO siekiant sustabdyti Russia Today (RT) transliacijas ir apskritai uždaryti kanalą.

„Galingiausia pasaulyje karinė jėga – NATO leidžia sau atvirai pareikšti, jog RT būtina sustabdyt“, – pareiškė Europos parlamento deputatas nuo Suvienytos Kairiosios partijos (Ispanijoje) Javier Couso 10 metų RT jubiliejaus šventinės ceremonijos metu.

Taip pat Couso pavadino pan-amerikietišką naujienų tinklą teleSur vienu iš nedaugelio, kurie abejoja įvykių pateikimo traktuote pasaulyje, kokią ją pristato daugelis pasaulinių MIP, vykdančių propagandinį karą palaikant JAV, prieš tokius „priešus“ kaip Rusija, Iranas, Venesuala ir kitos.

„Nežiūrint į šių MIP dominavimą, draugiškai antrinančioms tai, kas daugeliu atveju yra sudėtine JAV ir jų vakarų sąjungininkų karinės strategijos dalimi, nukreipta į vyriausybių nuvertimą svetimose šalyse, globalizacijos koncepcijos saulėlydžio fone atsiranda tokie pavyzdžiai, kaip RT ir teleSur“, – pasakė jis.

Šis žingsnis, tikėtina, prives prie tolimesnio santykių pablogėjimo tarp NATO ir Rusijos, kuri vertina aljanso plėtrą į Rytus kaip grėsmę savo nacionaliniam saugumui.

NATO blokas nutraukė oficialius kontaktus su Rusija pereitų metų balandžio mėnesį, ryšium su kariniu konfliktu Ukrainoje; NATO kaltina Maskvą palaikant sukilėlius, kurie perėmė į savo kontrolę rytines šalies sritis ir pareiškė apie susijungimą su Rusija.

telesurtv.net