Nausėda Prezidentūros pasidalino džiaugsmo akimirkomis su pensininkais

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-p... 2022-10-03 23:29:00, skaitė 143, komentavo 2

Nausėda Prezidentūros pasidalino džiaugsmo akimirkomis su pensininkais

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga susitiko su pensininkus vienijančių asociacijų nariais.

Nors daugelis susitikimo dalyvių priklauso rizikos grupei, visi susirinkusieji elgėsi drąsiai COVID-19 atžvilgiu, niekas nesilaikė saugaus, mažiausiai dviejų metrų atstumo, nedėvėjo guminių pirštinių, dėvint kaukes ar respiratorius niekas pastebėtas taip pat nebuvo.

Diskusijoje „Kas vyresnio amžiaus žmonėms yra gerovė?“ valstybės lyderis pabrėžė, kad garbaus amžiaus žmonių indėlis yra svarbus ir nepamainomas kuriant stiprią, žalią, inovatyvią ir teisingą Lietuvą.

„Gerovės valstybės kertiniai akmenys yra pagarba žmogui ir socialinis teisingumas. Šie principai kasdien turi virsti praktiniais veiksmais – pagarba ir teisingumas turi būti įtvirtinti mūsų gyvenime, mūsų valstybės ir žmogaus santykyje“, - susirinkusiems atskleidė G. Nausėda.

Pranešama, kad valstybės lyderis „kartu su pensininkais buvo pasidžiaugė darbais siekiant orų gyvenimą užtikrinančių pensijų Lietuvoje“.

Diskusijoje daug dėmesio buvo skirta sveikatos apsaugai ir kokybiškoms bei prieinamoms švietimo ir kultūros paslaugoms.

G. Nausėda atkreipė dėmesį, koks svarbus gerovės valstybei yra bendruomeniškumo veiksnys, pagarbūs ir praturtinantys santykiai tarp žmonių.

„Aš labai vertinu ir esu dėkingas Jums už pastangas burti žmones, dalintis idėjomis, pagalba ir remti vieniems kitus“, - neslėpė šalies vadovas.

Informuojama, kad visą spalį Prezidentūroje vyks pensininkams skirtos diskusijos, ekskursijos, edukacijos.

Susiję:

Prezidentas G. Nausėda visiškai įsidrąsino – nuotoliniu būdu ėmė bendrauti plikomis rankomis