Krokuvoje rugsėjo 25 d. vyks eitynės už gyvybę ir šeimą!

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-09-23 17:57:00, skaitė 199, komentavo 1

Krokuvoje rugsėjo 25 d. vyks eitynės už gyvybę ir šeimą!

Krokuvos gatvėmis rugsėjo 25 d. vyks eitynės už gyvybę ir šeimą! Tai yra gyvenimo civilizacijos atsakymas į socialinės tvarkos griovimą, rašoma lenkų portale Pch24.

Organizatoriai rašo:

Rugsėjo 25 d., sekmadienį, Krokuva garsiai pasisakys už gyvybę ir šeimą. Tą dieną miesto gatvėmis vyks 8-asis žygis už gyvybę ir šeimą. Šioje didžiulėje gyvybės civilizacijos šventėje gali dalyvauti kiekvienas, kuriam artimos pagrindinės teisės ir laisvės, tokios kaip teisė į gyvybę nuo pradėjimo, sąžinės laisvė ir šeimos, kaip visuomenės funkcionavimo pagrindo, pripažinimas. 12 val. organizatoriai kviečia atvykti į Matejki aikštę, iš kurios eisena pajudės link pagrindinės aikštės.

Mūsų tėvynei, lenkų šeimoms ir Katalikų Bažnyčios tikintiesiems atėjo sunkūs laikai, kai mūsų prisirišimas prie krikščioniškosios civilizacijos pagrindų tampa išbandymu. Nes negailestingi išpuoliai prieš krikščionis šiandien vyksta ne tik žodžiu.

Po žodinės agresijos, kurią skleidė lenkakalbė didžioji žiniasklaida ir kurią skatino socialinių tinklų trolių provokacijos, sekė fiziniai išpuoliai prieš Bažnyčios žmones ir religinių apeigų vietas. Prie antilenkiškos ir antikatalikiškos kampanijos prisideda politikai, menininkai ir įžymybės. Jie nori pasisavinti teisę panaikinti sąžinės laisvę ir vadinamosios pažangos vardan griauti prigimtinės teisės pagrindus. Atsižvelgdami į šiuos grasinimus ir veiksmus, vykdomus su valdžios institucijų ir valstybės institucijų pritarimu, gyvybės civilizacijos šalininkai telkia savo jėgas.

Gyvybės ir šeimos gynimo klausimas yra poreikis, išeinantis už Bažnyčios ribų - jis susijęs su kiekvienu iš mūsų. Lenkų katalikai, ypač įpareigoti ginti gyvybę ir šeimą bei skatinti patriotizmą, nori užkirsti kelią šioms pavojingoms tendencijoms, įgyvendindami daugelyje Lenkijos miestų rengiamų eitynių už gyvybę ir šeimą idėją. Susidūrus su suvienytomis gyvybės civilizacijos priešų jėgomis, veiksmingai jiems pasipriešinti ir pateikti pozityvią alternatyvą viešojoje erdvėje galima tik bendrais veiksmais.

Dėl pirmiau minėtų priežasčių, atsižvelgiant į kairiosios pagrindinės žiniasklaidos informacinę blokadą, labai svarbu visais prieinamais kanalais skleisti informaciją apie Krokuvoje vyksiantį Maršą už gyvybę ir šeimą. Žygio organizacinis komitetas prašo apie artėjantį žygį plačiai informuoti savo draugus, kaimynus, artimesnius ir tolimesnius šeimos narius. "Pasistenkime, kad informacija apie šį svarbų įvykį - šis straipsnis arba nuoroda į mūsų "Facebook" puslapį (https://www.facebook.com/marszkrakow) - pasiektų kuo daugiau žmonių, neabejingų mirties civilizacijos keliamiems pavojams ir iš to kylančiam vertybių bei principų, kuriais remiantis buvo sukurta mūsų tauta ir tėvynė, atmetimui", - sakoma komiteto komunikate, kurį paskelbė Tėvo Piotro Skargio asociacija.

2022 m. rugsėjo 25 d., sekmadienį, Krokuvoje vyks 8-asis žygis už gyvybę ir šeimą, kurio šūkis - "Vaikas Krokuvos širdyje". Planuojama, kad susirinkimas įvyks 12 val. Krokuvos Matejkų aikštėje.

Organizatoriai praneša, kad eisenos kolona keliaus Florianska gatve ir toliau eis per turgaus aikštę. Dalyviams akompanuos profesionalus pučiamųjų orkestras. Be to, organizatoriai taip pat pasirūpino, kad eisenos finale skambėtų muzika. Ypatingą pasirodymą paskelbė Lidia Jazgar ir Ryszardas Brączekas, arba "Galicja w Ducie".

Dėmesio: Krokuvoje vykstančiam žygiui už gyvybę ir šeimą reikia savanorių pagalbos. Organizatoriai prašo visų, kurie planuoja dalyvauti eisenoje ir turi laisvo laiko, susisiekti su jais. Jei norite tapti Krokuvos eitynių už gyvybę ir šeimą savanoriu, susisiekite su komiteto atstovu Piotru Podleckiu:

Telefonu: +48 695 077 787

El. paštu: piotr.podlecki@piotrskarga.pl

Renginys FB: www.facebook.com/events/814856073167150