Didžioji dalis Lietuvoje sulaikytų migrantų (ne ukrainiečių) išsilakstė – šiuo metu liko tik daugiau nei 600

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/didzioji-... 2022-09-19 00:56:00, skaitė 150, komentavo 2

Didžioji dalis Lietuvoje sulaikytų migrantų (ne ukrainiečių) išsilakstė – šiuo metu liko tik daugiau nei 600

Naujai pastatyta tvora su pjaunančia viela ant viršaus šiuo matu patikimai saugo Lietuvą nuo pabėgėlių plūstančių iš Baltarusijos pusės.

Nors niekas tiksliai nežino, kur iš Lietuvos pradingo tūkstančiai migrantų, spėjama, kad dauguma jų paspruko į Vokietija.

Apie tai skelbia nepriklausomas Žmonių partijos portalas analitinėje analizėje „Ruošiasi naujam migracijos krizės etapui: iš Vokietijos jau sulaukėme klausimo, ar Lietuvoje saugu“.

„Pernai vasarą Lietuva įsileido daugiau nei 4 tūkst. užsieniečių, neteisėtai atvykusių per Baltarusiją. Metus jie buvo priverstinai uždaryti užsieniečių registracijos centruose. Dabar jų teliko vos kiek daugiau nei 600“, - skelbiama publikacijoje.

Kur dingo likusieji, esą bandė aiškintis Seimo Žmogaus teisių komitetas.

„Pagal turimą statistiką, šiemet 637 pasiėmė jiems pasiūlytą 1 tūkst. eurų ir sutiko savanoriškai grįžti namo. Dar 15 į tėvynę grąžinti priverstinai. Dar 2295 pasišalino iš apgyvendinimo vietų ir niekada ten negrįžo“, - informuojama straipsnyje.

Į Lietuvą be problemų laisvai gali patekti tik pabėgėliai iš Ukrainos, kurie čia visada laukiami ir jiems stengiamasi sudaryti kuo palankesnes gyvenimo ir darbo sąlygas.

Susiję:

G. Landsbergis siūlo, kad Lietuva priimtų net 75 pabėgėlius, bet atsirinktų juos kuo geresnės kokybės iš tinkamų šalių