Nausėda: per 2020 m. COVID-19 krizę Lietuvos BVP pokytis buvo geriausias ES

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedape... 2022-09-08 14:37:00, skaitė 190, komentavo 10

Nausėda: per 2020 m. COVID-19 krizę Lietuvos BVP pokytis buvo geriausias ES

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda susitiko su Lietuvoje investuojančios tarptautinės „Citco“ bendrovės vadovų komanda, kuriems pranešė apie neįtikėtinai geras sąlygas investuotojams Lietuvoje.

Šiemet bendrovė mini kompetencijų centro Lietuvoje įkūrimo penkioliktąsias metines. Per šį laikotarpį „Citco Lietuva“ tapo vienu didžiausių įmonės padalinių pasaulyje. Bendrovė mūsų šalyje sukūrė per 800 darbo vietų.

„Jūsų investicijos yra abipusio pasitikėjimo įrodymas ir Lietuvos, kaip verslui palankios valstybės, pripažinimas. Lietuva investuotojams gali garantuoti tiek saugumą, tiek ekonominį stabilumą ir talentų kupiną darbo rinką, o tai skatina stabilią verslo ryšių plėtrą“, – susitikime su „Citco“ vadovais pasakė G. Nausėda.

Valstybės lyderis taip pat pabrėžė istorinius NATO susitikimo Madride sprendimus stiprinant Rytų flangą.

G. Nausėda pažymėjo, kad per pastarąjį dešimtmetį Lietuva įgyvendino didžiulius elektros ir dujų infrastruktūros investicinius projektus, įskaitant Suskystintų gamtinių dujų terminalą.

„Energetikos sektorių sparčiai pildo saulės ir vėjo energijos parkai, esame pakeliui į vieną pirmųjų jūros vėjo energijos parkų Baltijos jūroje“, - susirinkusiems pasakė šalies vadovas.

Jis informavo, kad „per 2020 m. COVID-19 krizę Lietuvos BVP pokytis buvo geriausias visoje Europos Sąjungoje“.

„Lietuvos praeities strateginiai sprendimai energetikos srityje leido šaliai šį balandį nutraukti Rusijos energijos išteklių importą“, - akcentavo G. Nausėda.