Nepasitenkinimo žiema: turtingi vokiečiai suplonės, o biedni lietuviai padvės

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-08-23 21:15:00, skaitė 385, komentavo 11

Nepasitenkinimo žiema: turtingi vokiečiai suplonės, o biedni lietuviai padvės

Prognozuojama, kad šią žiemą dujų krizė nuskurdins bent pusę vokiečių, kurie geriausiu atveju gyvens nuo algos iki algos. Apie tai perspėjo Vokietijos taupomojo banko vadovas.

Breitbart rašoma, kad kainos didėja tuo metu, kai pagrindiniai Vokietijos kairiųjų liberalų koalicinės vyriausybės veikėjai raginami atsistatydinti, nes šalis vis labiau artėja prie, kaip tikimasi, chaotiškos žiemos, kuri bus ilgamečio Vokietijos politinės klasės nuolatinio netinkamo valdymo rezultatas.

Vokietijos taupomajam bankui "Sparkasse" vadovaujantis Helmutas Šleveisas (Helmut Schleweis) mano, kad iki 60 proc. šalies namų ūkių kiekvieną mėnesį būtiniausioms paslaugoms sunaudos visą savo atlyginimą arba bus priversti naudoti santaupas pragyvenimui. Prieš metus tokioje padėtyje atsidūrė tik 15 proc. namų ūkių.

"Tada ši gyventojų dalis paprasčiausiai nebegalės taupyti", - pasakė banko vadovas.

Die Welt skaičiavimais, šis skaičius reikštų, kad maždaug 24 milijonai namų ūkių arba skęsta, arba skęsta finansiškai - baisi statistika, turint omenyje, kad valdantieji jau dabar baiminasi visuomenės sukilimų dėl netinkamo daugybės krizių sprendimo.

Aktualiausia iš šių problemų, be abejo, yra besitęsianti dujų krizė, nes politinė valdžia, daugiausia vadovaujama buvusios Krikščionių demokratų sąjungos lyderės Angelos Merkel, sutelkė dėmesį į žaliosios darbotvarkės klimato tikslų siekimą energetinio saugumo sąskaita ir leido šaliai tapti vis labiau priklausomai nuo Rusijos energijos.

Dabar, kai dėl karo Ukrainoje iš esmės nutrūko energijos eksportas, kuriuo buvo labai pasitikima, Vokietija liko nepajėgi užpildyti Rusijos suformuotos skylės savo energetikos ekonomikoje - ši problema jau dabar turi skaudžių padarinių šalies ekonomikai ir gali lemti, kad daugelis žmonių žiemą negalės šildyti savo namų, nes tai daryti yra finansiškai per brangu arba paprasčiausiai nėra dujų.

Įvairūs politiniai veikėjai tikisi, kad tokia situacija sukels riaušes ir kitokius visuomenės sukilimus, todėl dabar valdantieji stengiasi išspręsti šią problemą, o šalies kancleris Olafas Scholzas šią savaitę nuvyko į Kanadą prašyti pagalbos iš kairiųjų pažiūrų ministro pirmininko Justino Trudeau.

Tačiau šių bandymų išspręsti problemą daugeliui šalies gyventojų nepakako, ir dabar daugelis reikalauja, kad dėl šio chaoso būtų nušluotos valdžioje esančių asmenų politinės galvos.

"Der Spiegel" pranešė, kad kraštutinių kairiųjų, populistinių dešiniųjų ir didžiųjų centro partijų politikai pasirašė bendrą laišką, kuriame reikalaujama, kad atsistatydintų Vokietijos federalinis ekonomikos ir klimato ministras Robertas Habeckas, kovotojas prieš klimato kaitą. Tarp pasirašiusių partijų ir "Alternatyvos Vokietijai", kurią giluminė vyriausybė siekė izoliuti nuo kitų politinių jėgų.

Nuskurdęs lietuvis padvės

Jei ankstesnės Lietuvos valdžios buvo amoralios (moralė ne jos dimensija), tai dabartinė mums paskirta neoliberalų ir narkomanų valdžia – protiškai neįgali, neturinti elementaraus profesinio pasirengimo užimti tas pareigas, į kurias jie paskirti. Lietuvos gyventojai, kurių pajamos 3 kartus mažesnės už vakarų europiečių, niekaip nepajėgs mokėti tokią pačią kainą už elektrą, dujas ir kitą kurą šią žiemą. Didelė dalis Lietuvos gyventojų taps nemokiais, namų ūkiai bankrutuos. Šioje situacijoje niekam nebus įdomūs jokie Taivaniai, Ukrainos ir kitos mums iš šalies primestos globalistinės problemos, nuo kurių jau dabar vimdo daugumą protaujančių lietuvių. Mūsų valstybę su šia parsidavusių idiotų valdžia neišvengiamai ištiks kolapsas.

AVvXsEgg5amJc5jKgH0hMUP6jFmEV3el-v2-qUxc8BksKyOihoQkjmsMBm16D1G3mocgKW-VmKfkjrVCg1BJrC6T2vDqET0FyQ_ZjZcjMC279nFROw1e4sU1ZrazsNwgDa8_p0OHv0LCF5mcjVNWBlJcdPO2UO8Oy4NKOYBjP5D3Ft6nSm8q1ipjJDvhH0RH=w561-h409

https://www.breitbart.com/europe/2022/08/22/winter-of-discontent-gas-crisis-to-leave-over-half-of-germans-living-paycheque-to-paycheque-at-best/