Rusijoje vykusiame forume „Armija-2022“ pademonstruotas Ukrainoje numuštas „Bayraktar TB-2“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rusi... 2022-08-18 19:39:00, skaitė 2115, komentavo 6

Rusijoje vykusiame forume „Armija-2022“ pademonstruotas Ukrainoje numuštas „Bayraktar TB-2“

Rusijos gynybos ministerija kariniame-techniniame forume „Armija-2022“ pirmą kartą pademonstravo nepilotuojamą orlaivį Bayraktar TB2, kurį per specialiąją operaciją Ukrainoje numušė Rusijos oro gynybos sistemos. Tai trečiadienį pranešė naujienų agentūra TASS. Ar tai buvo Lietuvos dovanotas nepilotuojamas orlaivis, neužsimenama.

„Netoli Svatovo kaimo, Luhansko Liaudies Respublikoje, buvo numuštas Turkijos pagamintas smogiamas bepilotis orlaivis, ginkluotas MAM-L ir MAM-C valdomomis bombomis“, – TASS korespondentui sakė Aviacijos gynybos karo akademijos dėstytojas, pulkininkas leitenantas Antonas Khapersky. „Bayraktar“ čia buvo beveik nuo pirmos parodos atidarymo dienos. Manau, kad tai rodoma pirmą kartą“, – sakė jis. „[Jis buvo] praktiškai apgriuvęs, šiek tiek restauruotas, atnaujintas – paruoštas rodyti.“

Anot Khapersky, ginklai, su kuriais įrengtas eksponatas, yra tikri, tačiau neturi kovinės galvutės. „Galima sakyti, kad tai ir maketai, ir tikros [raketos]. Tai yra, atvežtos iš ten, bet aišku, kad neturi kovinės galvutės. Pagaminta, pristatyta, kad parodytų žmonėms, kokią turi (nuo Bayraktar – maždaug TASS) ginkluotę“, – aiškino jis.

Tokio tipo dronai buvo naudojami kovinėse operacijose Kalnų Karabache, Sirijoje ir Libijoje. Šiuo metu „Bayraktar TB2“ UAV tarnauja su Azerbaidžano, Kataro, Libijos, Maroko, Lenkijos, Džibučio, Ukrainos kariuomenėmis, taip pat Kirgizijos sienos apsaugos tarnyba. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, šios serijos įrenginiai jau parduoti 22 šalyse, įskaitant Maroką, Nigerį ir Etiopiją.

SN inf.