Kaliningrado valdžia laukia oficialaus Lietuvos komentaro tranzito klausimu. Z.Vaišvilos komentaras

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-08-04 23:58:00, skaitė 394, komentavo 6

Kaliningrado valdžia laukia oficialaus Lietuvos komentaro tranzito klausimu. Z.Vaišvilos komentaras

Kaliningrado srities valdžia laukia oficialesnio Vilniaus komentaro dėl geležinkelio tranzito per Lietuvos teritoriją nuo rugsėjo 1 d.

Apie tai pranešė "RIA Novosti", remdamasi regiono vyriausybės spaudos tarnybos vadovu Dmitrijumi Lyskovu.

"Dabar laukiame oficialesnės nei komentaras žiniasklaidoje Lietuvos valdžios institucijų reakcijos dėl to, kaip nuo rugsėjo 1 d. veiks tranzitas", - sakė jis. 

Anksčiau Rusija nusiuntė notą Lietuvos užsienio reikalų ministerijai dėl to, kad Lietuvos Šiaulių bankas, per kurį buvo vykdomi tranzito į Kaliningrado sritį sandoriai, pranešė nuo rugsėjo 1 d. nutraukiantis darbą su Rusija.

Kaliningrado srities vadovas Antonas Alichanovas mano, kad nuo rugsėjo 1 d. tranzitas per Lietuvą gali būti sustabdytas, nes Lietuvos Šiaulių bankas paskelbė, kad nuo rudens nebedirbs su Rusija.

Daugelis užsienio politikos komentatorių mano, kad Lietuvos valdžia specialiai provokuoja Rusiją konfliktui, galimai JAV pavedimu, kad pakenkti Vokietijos ekonomikai. Tokios nuomonės laikosi ir Nepriklausomybės Akto Signataras dr.Zigmas Vaišvila. Šią nuomonę jis išsakė laidoje "Kiek dar malkų priskaldys ši valdžia, jei nebus pakeista?" 

https://youtu.be/59FqJ9bLvu0

Pritariu gerb. Signataro nuomonei, kad ši vyriausybė nesirūpina nei Lietuvos ekonomikos augimu, nei valstybės saugumu. Ji kelia Lietuvai egzistencinį pavojų ir turi būti kuo greičiau pakeista adekvačiais žmonėmis, Lietuvos patriotais.