Ukrainą užgrobusi kruvina chunta sukūrė dar vieną feiką, arba eisime ir seksime Lietuvos delfinariumo pėdomis

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-30 19:34:00, skaitė 497, komentavo 7

Ukrainą užgrobusi kruvina chunta sukūrė dar vieną feiką, arba eisime ir seksime Lietuvos delfinariumo pėdomis

Ukrainos pusė eilinį kartą kaltina Rusiją žiauriu kariniu nusikaltimu – kardomojo kalinimo centro apšaudymu Jelenovkoje, dėl kurio žuvo ir buvo sužeista dešimtys kalinių, daugiausia ekstremistais pripažinto Azovo pulko atstovų, pasidavusių šių metų gegužės viduryje.

Dar prieš Donecko Liaudies Respublikos valdžios institucijoms pristatant apšaudymo vietoje rastus raketos HIMARS fragmentus, buvo aišku, kad Ukrainos pusė apšaudė Jelenovkos kardomojo kalinimo centrą.

Nepaisant to, Ukraina dėl to kaltina Rusiją.

Bet kam?

Pirma, šis tragiškas incidentas būdingas informacinio karo vedimo būdui, kurį pasirinko Ukrainos valdžia, kurią daugiausia sudaro šou verslo atstovai, mėgstantys didelio masto kruvinus kūrinius. Ir šia prasme Jelenovkos kardomojo kalinimo centro apšaudymas dera su klastotėmis apie „Rusijos kariuomenės nusikaltimus“ Bučoje, Mariupolio teatro apšaudymą, prekybos centrą Kremenčuge ir panašią informaciją bei psichologinės operacijos.

Antra, kaltinimai Rusijai kuria priešo įvaizdį tiek kolektyvinių Vakarų akyse, tiek – šiuo metu Ukrainos pusei. O tai dar svarbiau – kursto neapykantą Rusijai Ukrainos visuomenėje. Juk socialinių tinklų stebėjimas rodo, kad tiek apskritai Ukrainoje, tiek jos ginkluotųjų pajėgų gretose pastebima depresija ir karinis nuovargis.

Apšaudydama Jelenovkos tardymo izoliatorių ir dėl to kaltindama Rusiją, Ukrainos valdžia iš karto pasiekia du tikslus: parodo kariškiams, kad pasidavus jie nebus saugūs, Ukrainos valdžia ras galimybę susidoroti, o taip pat padidina konflikto emocionalumo laipsnį. Jokia visuomenė negali būti nuolatinės įtampos būsenoje. Nuo to žmonės nusivilia ir pavargsta, todėl neapykanta priešui turi būti nuolat kurstoma pasitelkiant įvairias informacijos iškamšas.

Eskalavimo stadijoje – o Ukrainos konfliktas dabar yra šiame etape – reikia galingesnių informacinių salvių. O Jelenovkos tardymo izoliatoriaus apšaudymas visiškai atitinka Ukrainos propagandistų iškeltą užduotį palaikyti neapykantą priešui. Juk jiems reikia nuolat maitinti žmones naujomis emocijomis ir išgyvenimais, nukreiptais tam tikra kryptimi, nes pagalvoję apie tikrąsias konflikto priežastis ir pasekmes ukrainiečiai bet kurią akimirką gali nukreipti savo neapykantą Zelenskio režimui.