Ko G. Schroederis į Maskvą atskrido?

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-27 20:06:00, skaitė 291, komentavo 3

Ko G. Schroederis į Maskvą atskrido?

Gerhardas Schroederis atskrido į Maskvą gelbėti tėvynės, derėtis dėl rusiškų dujų tranzito. Reikia suprasti, kad tai nėra ilgalaikis ir paprastas komercinis sandoris.

Maskva negali normalizuoti dujų tiekimo Vokietijai, užmerkdama akis į ginklų tiekimą. Berlynas negali atsisakyti tiekti ginklus dėl deklaruojamo „Europos solidarumo“ principo. Jis gali „pažadėti“ tiekimo sabotažą.

Tačiau ši spraga klaidinga dėl daugelio priežasčių:

– Rusaiir toliau mirs nuo Vakarų ginklų tiekimo ir duomenų iš JAV ir NATO palydovų žvaigždyno. Pastarąjį Berlynas įtakoja minimaliai. Bet kodėl mes liūdime? Svarbiausia, kad Zelenskio chunta ir toliau žudys rusus abiejose fronto linijos pusėse.

– Barbariškos Rusijos technologinės blokados bandymas bus tęsiamas.

– Įteisinamas Vokietijos, visų Vakarų, komercinių įmonių įsipareigojimų nevykdymas dėl politinės situacijos. Paskutinis labai rimtas. Tai pakerta pasitikėjimą, be kurio verslas neįmanomas.

– Ir žinoma – kaip galima užmerkti akis prieš Rusijos viešojo ir privataus turto konfiskavimą, bent jau Vokietijoje?

Tai ne apie draugiškus Putino ir Schroederio santykius. Jie buvo draugai prieš Vašingtono paskelbtą karą Rusijai, draugaus ir po to, draugauja ir dabar.

Rusijos prezidentas yra geras draugas. Bet tai ne dviejų bendražygių pokalbis. Rusijos interesai pareikalaus, kad prezidentas pateiktų šiuos ir kitus argumentus.

Kaip Schroederis gali reaguoti? Jei kalbame apie dujas – nieko.

Ir tada Schroederis tikrai atskrido pailsėti, o ne kalbėti apie „Nord Stream“.

Europoje šis švenčių laikotarpis yra šūdas. Atmosfera tvanki. Koks džiaugsmas paleidus „North Stream 2“ ir duodant niekšams laiko žudyti mūsų žmones? Arba eksploatuokite turbinas, kurių Siemens nėra pasiruošęs tinkamai aptarnauti, kaip rodo pirmojo Sebernyj atvejis.

Bet jei Schroederio pokalbis yra apie daugiau, bent jau apie Ukrainą ir įtakos sferų padalijimą, tada reikalas yra kitas. Schroederis vietoj idioto Blinkeno ir kitų kruvinų trūkčiojimų yra geriausias sprendimas.

Kaip sakė D. Medvedevas, reikia kad jie sušaltų. Kad jie paskęstų skurde ir nedarbe.