Kas skatina karą?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-07-13 01:12:00, skaitė 379, komentavo 3

Kas skatina karą?

Dr.Philipe Giraldi straipsnio „Kiek žydiškas yra karas prieš Rusiją? Būkime atviri, kas jį skatina“ vertimas.

Prieš penkerius metus parašiau straipsnį "Amerikos žydai lemia Amerikos karus". Tai buvo populiariausias mano kada nors parašytas straipsnis, už kurį buvau apdovanotas - mane iš karto atleido iš vadinamojo Amerikos konservatyvaus žurnalo, kuriame keturiolika metų buvau nuolatinis ir labai populiarus bendradarbis. Straipsnį pradėjau trumpu aprašymu apie susitikimą su šalininku, kurį buvau sutikęs prieš kurį laiką antikarinėje konferencijoje. Pagyvenęs ponas paklausė: "Kodėl niekas niekada sąžiningai nekalba apie šešių šimtų svarų gorilą kambaryje? Šioje konferencijoje niekas nepaminėjo Izraelio, o visi žinome, kad tai Amerikos žydai, turintys visus savo pinigus ir galią, kurie remia kiekvieną Netanjahu karą Artimuosiuose Rytuose? Ar nevertėtų pradėti juos raginti ir neleisti jiems išsisukti?"

Savo straipsnyje išvardijau daug atskirų žydų ir žydų grupių, kurios vadovavo invazijai į Iraką, o pakeliui dar ir susidorojimui su Iranu. Savo argumentams pagrįsti jie naudojo suklastotą žvalgybinę informaciją ir atvirą melą ir niekada nesprendė pagrindinio klausimo, kaip šios dvi šalys iš tikrųjų kėlė grėsmę Jungtinėms Valstijoms ar jų gyvybiniams interesams. Ir kai jiems pavyko įtraukti JAV į fiasko Irake, kiek man žinoma, tik vienas sąžiningas žydas, dalyvavęs šiame procese, Filipas Zelikovas (Philip Zelikow), atvirumo akimirką prisipažino, kad Irako karas, jo nuomone, buvo kariaujamas dėl Izraelio.

Po Rugsėjo 11-osios įvykių Izraelio vyriausybė ir žydai Pentagone, Baltuosiuose rūmuose, Nacionalinio saugumo taryboje ir Valstybės departamente sudarė nemažą sąmokslą. Valdant prezidentui Džordžui V. Bušui Izraelio ambasados darbuotojai unikaliai galėjo laisvai patekti į Pentagono gynybos sekretoriaus pavaduotojo Polo Volfovico (Paul Wolfowitz) kabinetą, nereikalaudami pasirašyti ar pateikti kokias nors saugumo priemones. Tai buvo svarus ženklas, kad Izraelis turėjo ypatingą statusą aukščiausio rango žydų administracijos vadovų Bušo administracijoje. Taip pat reikėtų priminti, kad Doug Feith'o Specialiųjų planų biuras buvo melagingos informacijos apie masinio naikinimo ginklus, kuria administracija naudojosi siekdama pateisinti invaziją į Iraką, šaltinis, o ši informacija taip pat buvo perduota tiesiogiai viceprezidentui Dick Cheney, jo štabo viršininkui "Scooter" Libby nepateikus jos galimai kritiškiems analitikams. Wolfowitzas, Feithas ir Libby, žinoma, buvo žydai, kaip ir daugelis jų darbuotojų, o Feitso ryšiai su Izraeliu buvo tokie glaudūs, kad jis iš tikrųjų bendradarbiavo su advokatų kontora, kuri turėjo filialą Jeruzalėje. Feitas taip pat buvo Žydų nacionalinio saugumo reikalų instituto (JINSA), kurio tikslas - puoselėti JAV ir Izraelio santykius, valdybos narys.

Šiuo metu trys aukščiausi Valstybės departamento pareigūnai (Tonis Blinkenas, Vendė Šerman (Wendy Sherman) ir Viktorija Nuland (Victoria Nuland)) yra žydai sionistai. Krašto saugumo departamento, kuris karštai seka vidaus "teroristų" disidentų pėdsakais, vadovas, taip pat generalinis prokuroras ir prezidento administracijos vadovas yra žydai. Jie ir jų viršininkas Džo Baidenas neatrodo susirūpinę, kad jų klientė Ukraina nėra demokratinė valstybė. Dabartinė šalies vyriausybė atėjo į valdžią po 2014 m. prezidento Barako Obamos Valstybės departamento suorganizuoto perversmo, kainavusio apie 5 mlrd. dolerių. Barackui Obamai vadovaujant įvykdytą režimo pakeitimą paskatino Valstybės departamento rusofobė Victoria Nuland, šiek tiek padedant tarptautiniam globalistui George'ui Sorosui. Ji pašalino demokratiškai išrinktą prezidentą Viktorą Janukovyčių, kuris, jo nelaimei, buvo Rusijos draugas.

Ukraina yra ir skurdžiausia, ir labiausiai korumpuota Europos šalis, kaip liudija Hunterio Bideno saga. Dabartinis prezidentas Volodymyras Zelenskis, kuris yra žydas ir tvirtina, kad jo giminės medyje yra holokausto aukų, yra buvęs komikas, laimėjęs rinkimus 2019 m. Jis pakeitė kitą žydų kilmės prezidentą Petro Porošenką po to, kai jį gausiai finansavo ir reklamavo dar vienas kitas žydas ir turtingiausias Ukrainos oligarchas Ihoris Kolomojskis, kuris taip pat yra Izraelio pilietis ir dabar gyvena Izraelyje.

Viskas vėl skamba kaip deja vu, ypač dėl to, kad daugelis kaltininkų, pavyzdžiui, V. Nuland, vis dar yra šalia ir be jokios priežasties skatina karą. Prie jų prisideda tokie žurnalistai kaip Bretas Stephensas iš "New York Times", Wolfas Blitzeris ir Jake'as Tapperis iš CNN, taip pat Maxas Bootas iš "Washington Post", kurie visi yra žydai ir gali tikėtis, kad jie reguliariai rašys straipsnius, kuriuose smerks ir demonizuos Rusiją ir jos vadovą Vladimirą Putiną, o tai reiškia, kad kalbama ne tik apie Artimuosius Rytus. Taip pat kalbama apie tai, kaip susilpninti ir net pakeisti režimą branduolinį ginklą turinčioje Rusijoje, kartu nubrėžiant tam tikras linijas smėlyje ir branduolinį ginklą turinčiai Kinijai. Galiu pridurti, kad žaisti galios žaidimus su Rusija yra kur kas pavojingiau, nei spardyti Iraką.

Atvirai tariant, daugelis JAV vyriausybės ir žiniasklaidos žydų nekenčia Rusijos, nors jie, kaip grupė, gavo daug naudos dėl savo išskirtinio vaidmens grobiant buvusią Sovietų Sąjungą Boriso Jelcino laikais ir tebėra vieni žymiausių Rusijos oligarchų. Daugelis oligarchų milijardierių, kaip antai Borisas Berezovskis, patys pasitraukė iš šalies, kai Vladimiras Putinas, gavęs valdžią, pradėjo kovoti su jų mokesčių vengimu ir kita neteisėta veikla. Daugelis jų persikėlė į Vakarų Europą, kur kai kurie nusipirko futbolo komandas, o kiti išvyko į pietus ir gavo Izraelio pilietybę. Dabartiniai jų skundai šiek tiek atspindi jų genties reikalavimą nuolat būti aukomis ir su tuo susijusią pagarbą bei visų nuodėmių atleidimą, o jų pačių skleidžiamos pasakos apie persekiojimus, siekiančius caro laikus, pilnos kaltinimų dėl pogromų ir kazokų, atvykstančių naktį, istorijų, kurios savo neįtikinamumu prilygsta daugeliui holokausto išgalvotų istorijų.

Daugeliui žydų, ypač jaunesnių, sunku palaikyti apartheidinį Izraelį ir nuolatinius karus, kuriuos be jokios itin patikimos priežasties inicijuoja ir kariauja tiek demokratų, tiek respublikonų partijos, būdamos valdžioje, ir tai yra gerai. Tačiau žydų galią Vašingtone ir visose JAV sunku ignoruoti, ir būtent tos žydų grupės ir asmenys, kuriems turtai ir ryšiai suteikė galią, yra patys didžiausi karo kurstytojai, kai kalbama apie Artimuosius Rytus ir Rusiją.

Vis dėlto įdomu, kad atsiranda tam tikras pasipriešinimas. Žydų taikos grupė "Tikkun" neseniai paskelbė triuškinantį Džefrio Sašo (Jeffrey Sachs) straipsnį apie žydus, agituojančius už karą. Jame, pavadintame "Ukraina - naujausia neokonų katastrofa", rašoma, kad "karas Ukrainoje yra 30 metų trukusio Amerikos neokonservatorių judėjimo projekto kulminacija. J. Bideno administracijoje dirba tie patys neokonai, kurie rėmė JAV karus Serbijoje (1999 m.), Afganistane (2001 m.), Irake (2003 m.), Sirijoje (2011 m.), Libijoje (2011 m.) ir kurie daug prisidėjo išprovokuojant Rusijos invaziją į Ukrainą. Neokonservatyviųjų pažiūrų atstovų patirtis - visiška katastrofa, tačiau J. Bidenas savo komandoje turi neokonservatyviųjų pažiūrų atstovų. Todėl Baidenas nukreipia Ukrainą, JAV ir Europos Sąjungą į dar vieną geopolitinę nesėkmę..."

Tikkun aiškina, kad "neokonų judėjimas atsirado XX a. septintajame dešimtmetyje aplink grupę viešųjų intelektualų, kurių keliems įtaką darė Čikagos universiteto politologas Leo Straussas ir Jeilio universiteto klasikas Donaldas Kaganas. Neokono lyderiai buvo Normanas Podhoretzas, Irvingas Kristolis, Polas Volfovicas, Robertas Kaganas (Donaldo sūnus), Frederikas Kaganas (Donaldo sūnus), Viktorija Nuland (Roberto žmona), Eliotas Abramsas ir Kimberli Allen Kagan (Frederiko žmona)." Galima pridurti, kad Kimberley Kagan vadovauja Karo studijų institutui, kuris dažnai minimas žiniasklaidoje ir net Kongrese, aiškinant, kodėl turime kovoti su Rusija.

Daugelis jau seniai pripažino, kad vadinamoji neokonservatyvioji pasaulėžiūra persmelkta ypatingos antipatijos Rusijai. Neokonservatyviųjų pažiūrų atstovų yra labai daug aukščiausiuose valdžios sluoksniuose ir, kaip minėta, nemažai jų vadovauja Valstybės departamentui, taip pat užima aukštus postus kitose Bideno administracijos įstaigose ir užsienio politikos analitiniuose centruose, įskaitant Richardą Haassą įtakingoje Užsienio santykių taryboje. Panašiai ir itin rusofobiškai nusiteikusios JAV ir Vakarų žiniasklaidos, fondų ir socialinių tinklų svetainių savininkai ir darbuotojai yra neproporcingai daug žydų.

Be to, Ukraina tam tikra prasme yra labai žydiškai identifikuojama vieta. Žydų žiniasklaida JAV ir kitur apipylė Zelenskį pagyromis, vadindama jį tikru "žydų didvyriu", šiuolaikiniu priespaudai besipriešinančiu Makabėjumi, Dovydu prieš Galijotą. Parduodami marškinėliai su jo atvaizdu, ant kurių rašoma: "Pasipriešinimas tironams nuo pat faraono laikų", o Niujorko žydų bendruomenė, kurios didžiąją dalį sudaro ortodoksai, jau surinko milijonus dolerių Ukrainos paramai.

Žydų telegrafo agentūra praneša, kad "2020 m. demografinės apklausos duomenimis, be 43 000 žydų "branduolio", apie 200 000 ukrainiečių techniškai turi teisę į Izraelio pilietybę, t. y. jų protėviai yra žydai. Europos žydų kongresas teigia, kad šis skaičius gali siekti 400 000." Jei tai tiesa, tai yra viena didžiausių žydų bendruomenių pasaulyje, kuriai priklauso mažiausiai 8 000 izraeliečių, iš kurių daugelis grįžo į Izraelį.

Kadangi JAV ir Rusijos derybos, dėl kurių prasidėjo dabartiniai mūšiai, buvo aiškiai Bideno administracijos suplanuotos taip, kad žlugtų, todėl reikia klausti, ar šis karas prieš Rusiją iš esmės nėra ilgai besitęsiančios etnoreliginės neapykantos rezultatas kartu su įsitikinimu, kad būtina taikyti stiprią Amerikos kariuomenę, nes ji reikalinga dominuoti pasaulyje ir taip apsaugoti Izraelį. Neokonai yra labiausiai matomi, tačiau ne mažiau nuodingi yra žydai, kurie mieliau save vadina neoliberalais arba liberalios intervencijos šalininkais, t. y. liberalais, skatinančiais stiprų, ryžtingą Amerikos lyderio vaidmenį, kad paremtų iš esmės netikrus šūkius "demokratija" ir "laisvė". Tiek neokonai, tiek neoliberalai neišvengiamai remia tą pačią politiką, todėl jie turi abi politinio spektro puses, ypač kalbant apie Artimuosius Rytus ir kovą su Rusija. Šiuo metu jie dominuoja abiejų didžiųjų politinių partijų užsienio politikos mąstyme, taip pat kontroliuoja žiniasklaidos ir pramogų industrijos pranešimus apie jiems rūpimus klausimus, todėl Amerikos visuomenė dažniausiai turi atsižvelgti tik į jų požiūrį.

Yra daugybė kitų įrodymų, kad žymūs žydai tiek administracijoje, tiek už jos ribų labai sėkmingai kursto reikalus prieš Rusiją, nes Prezidentas J. Bidenas dabar beprotiškai pareiškė, kad jo administracija dalyvauja "dideliame mūšyje už laisvę". Kova tarp demokratijos ir autokratijos. Tarp laisvės ir represijų". Jis patvirtino, kad JAV dalyvauja Ukrainos kare prieš Rusiją, kol "laimėsime". Kaip kitaip paaiškinti absurdišką generalinio prokuroro Meriko Garlando (Merrick Garland) kelionę į Kijevą birželio pabaigoje padėti pradėti prieš Rusiją nukreiptą karo nusikaltimų tyrimą?

Kadangi Garlandas turėtų būti JAV generalinis prokuroras, pirmiausia būtų naudinga tirti nusikaltimus, susijusius su Jungtinėmis Valstijomis. Jis galėtų pradėti nuo Amerikos karo nusikaltimų Irake ir Afganistane arba Izraelio karo nusikaltimų naudojant Vašingtono suteiktus ginklus Libane ir Sirijoje, jau nekalbant apie žmogaus teisių pažeidimus naudojant tuos pačius ginklus, kurie kasdien vykdomi prieš palestiniečius. Kai kurie konservatoriai taip pat stebisi, kodėl generalinis prokuroras leidžia laiką persekiodamas "baltųjų viršenybės šalininkus" ir netyrė riaušių, plėšikavimų ir žudynių, sukrėtusių šalį 2020 m. BLM vasarą.

Nepaisant to, neabejingas ir bebaimis Garlandas viešėdamas Kijeve paskelbė, kad Eli Rosenbaumas, žinoma, žydas ir 36 metų Teisingumo departamento veteranas, anksčiau dirbęs Specialiųjų tyrimų biuro, kuris pirmiausia buvo atsakingas už nacių karo nusikaltėlių identifikavimą, denatūravimą ir deportavimą, direktoriumi, vadovaus karo nusikaltimų atsakomybės grupei, sudarytai iš Teisingumo departamento ekspertų, tiriančių Rusijos žmogaus teisių pažeidimus. Po privalomo fotografavimosi su Zelenskiu, mažytis, bet tvirtas generalinis prokuroras pareiškė, kad "karo nusikaltėliams nėra slėptuvės. JAV Teisingumo departamentas sieks, kad karo nusikaltėliai ir kiti žiaurūs nusikaltimai Ukrainoje būtų patraukti atsakomybėn visais būdais. Bendradarbiaudamas su savo šalies ir tarptautiniais partneriais, Teisingumo departamentas nepaliaujamai sieks patraukti atsakomybėn kiekvieną asmenį, prisidėjusį prie karo nusikaltimų, kankinimų ir kitų sunkių pažeidimų per neišprovokuotą konfliktą Ukrainoje." O jei reikėtų dar kokių nors įrodymų, patvirtinančių tos savaitės Kijeve žydiškumą, aktorius Benas Stilleris, taip pat žydas, aplankė Zelenskį ir stipriai jį apkabino.

Jei Eli Rosenbaumas vis dar rimtai domisi nacių paieškomis, Ukrainoje jų ras kur kas daugiau nei Rusijos kariuomenėje. Taigi tenka klausti: "Kieno tai karas ir kas jį vykdo?". Ar galite paaiškinti Džo Baidenas (Joe Biden)? Arba, atsižvelgiant į jūsų amžinai tuščią žvilgsnį, turėčiau paklausti Meriko Garlando arba Tonio Blinkeno, o gal net Viktorijos Nuland?

Daktaras Philipas M. Giraldi yra Nacionalinio intereso tarybos, 501(c)3 mokesčių atskaitymo švietimo fondo (federalinis identifikacinis numeris Nr. 52-1739023), siekiančio, kad JAV užsienio politika Artimuosiuose Rytuose būtų labiau pagrįsta interesais, vykdomasis direktorius. Interneto svetainė Councilforthenational Interest.org, adresas P.O. Box 2157, Purcellville VA 20134, el. paštas inform@cnionline.org.

https://www.unz.com/pgiraldi/how-jewish-is-the-war-against-russia/

P.S.: Autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su mano nuomone.

Buvo toks sovietinis anekdotas. Kompartijos pirminė organizacija svarstė savo prasižengusio nario elgesį. Daugelis partiečių pasmerkė pastarąjį. Abramovičius tylėjo. Pirmininkaujantis kreipėsi į jį: „Draugas Abramovičiau, o kodėl jūs nepareiškiate savo nuomonės?“

Abramovičius atsakė: „Matote, aš turiu nuomonę šiuo klausimu, bet su ja nesutinku.“