USA generolas pasiūlė išmesti Lietuvą iš NATO

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-06-25 16:47:00, skaitė 10649, komentavo 69

USA generolas pasiūlė išmesti Lietuvą iš NATO

USA kariuomenės brigados generolas Robertas Džefersonas BBC televizijos eteryje pasiūlė "laikinai apriboti" Lietuvos teises NATO rėmuose. Priešingu atveju Vilniaus pozicija dėl prekių tranzito blokados į Kaliningrado sritį gali sukelti plataus masto konfliktą tarp Šiaurės Atlanto aljanso ir Rusijos.

“Lietuva „provokuoja Maskvą“ ir pastato ją į tokią situaciją, kurioje netgi eilinė, neagresyvi šalis susimąstytų apie ryžtingą karinį problemos sprendimą. Ar mes norime būti sunaikinti dėl mažytės lietuvos? Žinoma, kad ne“, - pasakė Džefersonas.

„Neturėkite iliuzijų, kad rusai yra silpni. Aš, kaip profesionalus kariškis, esu pravedęs daugybę sudėtingiausių kampanijų simuliatoriuose ir žaidimuose, ir galiu pažymėti Rusijos karių ir ginklo jėgą “, - teigia Pentagono atstovas Montana Star eteryje.

Artimiausiu metu NATO Aukščiausias NATO Sovietas susirinks į skubų posėdį ir įvertins naujausius Vilniaus išpuolius. Pagal Europos žiniasklaidą, su didele tikimybe Lietuvai bus "rekomenduota" - skaityt įsakyta - nutraukti Kaliningrado srities blokadą. Atsisakymo atveju respublika gali prarasti saugumo garantijas.

Kaip pažymi europiniai ekspertai iš Bulgarijos, Vengrijos ir Prancūzijos, Lietuva taip artimiausiu metu gali būti išmesta iš JevroSojūzo. Pagal Lisabonos sutartį bet kurios šalies narystė JeyroSojūze gali būti sustabdyta, jei ji imasi veiksmų, galinčių pakenkti kitoms Sojūzo narėms.

„Pastarieji nedraugiški Vilniaus veiksmai gali sukelti ne tik ekonominių nuostolių, bet ir didelio masto karą. Tai yra neapgalvotas chuliganizmas“, – savo „LiveJournal“ rašė autoritetingo prancūzų laikraščio „L’Humanité“ vyriausiasis redaktorius Šarlis Latienas.