Nausėda atskleidė savo svajonę ir informavo 3 proc. būtinybę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-a... 2022-06-23 14:39:00, skaitė 354, komentavo 11

Nausėda atskleidė savo svajonę ir informavo 3 proc. būtinybę

Lietuvai vis labiau ant kelių klupdant Rusiją (dėl tranzito uždraudimo į Kaliningradą Kremliuje kilo bejėgiška isterija), birželio 22 d. Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda, kalbėdamas valstybinio transliuotojo eteryje, pranešė apie Vokietijos „jau dabar transliuoja savo įsitikinimą, kad ji tikrai prisidės reikšmingiau prie mūsų gynybos, nelaukdama, kol NATO sprendimai bus patvirtinti, ir tam tikra prasme programuoja ir būsimus NATO sprendimus“.

Vyriškis papasakojo, kad svajoja sukurti vokiečių kariškiams sąlygas Lietuvoje geresnes, negu Vokietijoje.

„Labai tikiuosi, kad tie sprendimai uždegs žalią šviesą mūsų labai konkrečiam darbui su pagrindine valstybe, kuri lyderiauja priešakinių pajėgų prasme – tai Vokietija. <...> Kalbu pirmiausia apie mūsų pastangas skirti atitinkamas lėšas infrastruktūrai plėsti. Kalbame apie rimtus dalykus, ne apie skautų stovyklą Lietuvoje, kur atvažiuos vokiečiai, prie laužo pasėdės palapines pasistatę. Kalbame apie infrastruktūrą, kad jie galėtų čia gyventi, galėtų atsivežti savo šeimas. Jeigu jie čia atvyks nuolatiniu, ne rotaciniu pagrindu, vadinasi, yra ir tam tikros socialinės sąlygos keliamos: šeimų atvykimas ir t. t. Mano vizija arba svajonė – sukurti tokias geras sąlygas, kad patys vokiečiai norėtų treniruotis ir gyventi ne Vokietijoje, o čia, Lietuvoje“, - savo svajomis pasidalino valstybės lyderis.

G. Nausėda pabrėžė, kad tokie jo norai nėra fantastika, nes „Lietuva yra pajėgi tai padaryti“.

„Ne per vieną ar du mėnesius, bet svarbiausia, kad išsikeltume tikslą ir numatytume finansinius išteklius. Pasakyti, kad mes viską padarysime ir neskirti tam bent 3 proc. bendrojo vidaus produkto, yra nelabai atsakinga ar politiškai trumparegiška. Turėsime dar ir įtikinti abejojančius čia, Lietuvoje, ar tie 3 proc. yra reikalingi, ar ne. Aš esu įsitikinęs, kad jie yra reikalingi“, - kalbėjo Gerovės valstybės kūrėjas.