Putinas smogė į skaudžiausią europinių lyderių vietą

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-06-20 02:53:00, skaitė 940, komentavo 21

Putinas smogė į skaudžiausią europinių lyderių vietą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sudavė smūgį į labiausiai pažeidžiamą JevroSojūzo šalių lyderių vietą – jų rinkiminiam reitingui, rašo amerikoniškas leidinys „The Wall Street Journal“.

„Didžiosiose Europos ekonomikose rinkimai vyks arčiau sekančios žiemos, kada rusiškų dujų trūkumas Europos žmonių namuose ir įmonėse bus juntamas stipriausiai.
Vokietija, kuri yra labai priklausoma nuo Rusijos dujų tiekimo, spalį pradės rinkimų bandymą su regioniniais rinkimais Žemutinės Saksonijos federalinėje žemėje.
Italijos, kitos pagrindinės rusiškų dujų importuotojos, kitų metų viduryje laukia rinkimai visoje šalyje", sakoma straipsnyje.
Autorių nuomone, tai bus sunkiausias išbandymas dabartiniams Europos šalių vadovams. Jiems bus ypatingai sunku pasiekti norimų rezultatų žmonių nepasitenkinimo fone dėl smarkiai išaugusių energijos kainų.

Straipsnyje pažymima, kad europietiškos vyriausybės yra priverstos didinti išlaidas, kad sušvelnintų smūgį vartotojams. Būtent, Prancūzijos prezidentas Makronas pritarė 28 milijardų eurų skyrimui tikslams, skirtiems riboti gamtinių dujų kainas ir suteikti nuolaidas benzinui.

Primename, kad birželio 14 d. „Gazprom“ pranešė, kad dėl apribojimų „Portovaja“ kompresorinėje stotyje „Nord Stream-1“ galės tiekti tik iki 100 mln. kubinių metrų dujų per dieną, o ne planuotus 167 mln., dabar jame gali būti naudojami tik trys dujų kompresorių agregatai (GCU), dėl vokiško koncerno „Siemens“ užlaikymų.