V. Orbánas: „Dėl Ukrainos konflikto kaltas G. Sorosas“

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-06-14 17:18:00, skaitė 427, komentavo 5

V. Orbánas: „Dėl Ukrainos konflikto kaltas G. Sorosas“

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas įvardijo milijardierių finansininką, žinomą spekuliantą ir spalvotųjų revoliucijų sponsorių George‘ą Sorosą kaip vieną „karo kurstytojų“ Ukrainoje.

Penktadienį interviu „Kossuth“ radijo stočiai V. Orbánas sakė, kad tik taika pažabos infliaciją ir išgelbės ekonomiką nuo tolesnių sukrėtimų, tačiau pripažino, kad Ukraina „turi teisę gintis“.

Jis taip pat sakė, kad Vengrija dabar yra beveik vienintelė šalis, kuri nori taikos. Iš tiesų Budapeštas, skirtingai nei dauguma kitų Europos sostinių, atsisakė siųsti ginklus Ukrainai.

„Turime finansuoti taiką, o ne karą“, – paaiškino V. Orbánas.

Tačiau jis pabrėžė, kad buvo žmonių, norinčių pratęsti konfliktą. „Dabar akivaizdu, kad yra verslo sluoksnių, kurie domisi šiuo karu. George‘as Sorosas juos simbolizuoja. Jis atvirai kalba apie būtinybę pratęsti karą. Tai yra karo kurstytojai, norintys pasipelnyti iš karo“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad tokie „kurstytojai“ turėtų būti patraukti atsakomybėn.

Praėjusį mėnesį kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume Davose, G. Sorosas sakė, kad Rusijos karinis puolimas Ukrainoje „galėjo būti Trečiojo pasaulinio karo pradžia ir mūsų civilizacija gali jo neišgyventi“. Jis taip pat tvirtino, kad „geriausias ir galbūt vienintelis būdas išsaugoti mūsų civilizaciją yra kuo greičiau nugalėti Putiną“.

V. Orbánas ilgą laiką buvo vienas griežčiausių G. Soroso kritikų. 2020 m. Vengrijos ministras pirmininkas pavadino milijardierių „labiausiai korumpuotu žmogumi pasaulyje“, kurio atlyginimų sąraše tariamai buvo „ilgas sąrašas politikų, žurnalistų, teisėjų, biurokratų ir politinių agitatorių, apsimetusių pilietinės visuomenės organizacijų nariais“.

2017 metais V. Orbánas ir G. Sorosas apsikeitė priešiškomis pastabomis. V. Orbánas apkaltino G. Sorosą bandymu sunaikinti Vengriją, o G. Sorosas savo ruožtu teigė, kad V. Orbánas vyriausybė „engia žmones labiau nei sovietų okupacijos metais“.

Šaltinis