TVF emisarai Lietuvos administratoriams liepė pabaigti naikinti Švietimą ir Sveikatos apsaugą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/tvf-ekspe... 2022-06-08 16:57:00, skaitė 653, komentavo 25

TVF emisarai Lietuvos administratoriams liepė pabaigti naikinti Švietimą ir Sveikatos apsaugą

Nuotr. lrv.lt

Birželio 7 d. premjerė Ingrida Šimonytė susitiko su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos atstovais, nuo gegužės pabaigos dirbusiais Lietuvoje ir vertinusiais šalies ekonominę situaciją ir Rusijos karo Ukrainoje poveikį, padėtį finansų sektoriuje, verslo ir darbo rinkos aplinką, susipažinusiais su Lietuvos veiksmais siekiant stabilizuoti energetikos kainas bei infliacijos augimą.

„Būdama atvira, Lietuvos ekonomika nėra izoliuota nuo išorinių ir globaliai juntamų sukrėtimų, tokių kaip Rusijos pradėtas karas Ukrainoje. Vyriausybės veiksmai švelninant ne tik mus palietusius jo padarinius sulaukė palankaus TVF vertinimo, o Lietuvos ekonomika – santūriai optimistinių ateities prognozių“, - pasakė premjerė I. Šimonytė.

Beveik dviejų savaičių darbą Lietuvoje baigusi TVF ekspertų misija, vadovaujama Borja Gracia, įvertino Lietuvos ekonomiką kaip išsaugančią atsparumą neapibrėžtumo ir iššūkių fone, todėl šiemet prognozuojamas arti 2 proc. BVP augimas.

Tuo tarpu infliacijos stabilizavimosi ir mažėjimo pradžios tikimasi antrąjį šių metų pusmetį, o reikšmingo sumažėjimo – 2023 m.

Tarp didesnį Lietuvos ateities atsparumą lemiančių veiksnių – energijos išteklių importo iš Rusijos atsisakymas, o svarbūs uždaviniai ilguoju laikotarpiu, kaip pabrėžia TVF ekspertai, yra produktyvumą didinsiančios struktūrinės reformos švietimo ir sveikatos apsaugos srityse.

LDiena.lt TVF emisarų komanda vienareikšmiška: Lietuvoje dar liko iki galo nesunaikintos Švietimo sistema ir Visuomenės sveikatos priežiūros sistema. Todėl jų "pribaigimas" yra pirmaeilis uždavinys Landsberg šaikos nariams. O tam, kad užsmaugta, nukraujavusi ir mirštanti Lietuva netyčia negautų oro gurkšnio savo ekonomikai – jokių būdu nedrįsti net pagalvoti apie pigius energetinius išteklius iš Rusijos.

Net neabejokime, kad ne lietuvių gimties lietuvakalbės valdžiagyvių išgamos klusniai vykdys visus ponų iš TVF perduotus Šeimininko nurodymus, kadangi prieštaravimas paprastai baigiasi kritimu bemyžant pro uždarytą viešbučio langą, užspringimu viksvos lapu arba skendimu sprindžio gylio baloje.