Zelenskis: Ukraina sustabdys anglių ir dujų eksportą, kad išgyventų žiemą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/zele... 2022-06-08 16:29:00, skaitė 335, komentavo 7

Zelenskis: Ukraina sustabdys anglių ir dujų eksportą, kad išgyventų žiemą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad Ukrainai teks išgyventi „sunkiausią žiemą per visus nepriklausomybės metus“, todėl būtina laikinai sustabdyti dujų ir anglies eksportą.

„Dėl karo tai tikrai bus sunkiausia žiema per visus nepriklausomybės metus <…>. Šiuo metu mes negalėsime parduoti savo dujų ir anglies užsienyje. Visa vidaus produkcija bus nukreipta į vidinius mūsų piliečių poreikius“, – sakė jis Zelenskis vaizdo žinutėje, kuri antradienį buvo paskelbta Telegram kanale .

Antradienį ministras pirmininkas Denysas Shmyhalas pareiškė, kad nuo vasario pabaigos Ukrainos valstybinėse kasyklose anglies gavyba sumažėjo maždaug trečdaliu. Jis rekomendavo „pasirengti sunkiausiam šildymo sezonui Ukrainos istorijoje“.

Vyriausybė įpareigojo bendrovę „Naftogaz“ iki žiemos pradžios užtikrinti ne mažiau kaip 19 mlrd. kubinių metrų dujų saugykloje. Kaip patikslino Shmyhal, Ukraina praėjusį šildymo sezoną užbaigė su 9 mlrd. kub. m dujų. Anot jo, birželio 1 d. šalies požeminėse saugyklose buvo 10 mlrd. m dujų.

SN inf.