Ramūnas Karbauskis: Nepatogi tiesa jau ne tik konservatoriams ir liberalams, bet ir socialdemokratams ir S.Skvernelio partijai

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-06-01 18:24:00, skaitė 521, komentavo 9

Ramūnas Karbauskis: Nepatogi tiesa jau ne tik konservatoriams ir liberalams, bet ir socialdemokratams ir S.Skvernelio partijai

Mūsų partijos taryba priėmė sprendimą, jog deleguoja mane partijos vardu pasirašyti susitarimą tarp parlamentinių partijų dėl nacionalinio saugumo. Mūsų nariai dalyvavo rengiant šį projektą, atsižvelgta į visus mūsų pasiūlymus, tad dokumento turiniui pastabų neturime. Tačiau turime kitų pastabų, ką vakar labai aiškiai išsakė LVŽS taryba. Jei valdantieji ir toliau skaldys Tautą, tokiu būdu patys kenkdami nacionaliniam saugumui, jokie susitarimai nepadės.

Mes likome vieninteliai, kurie tai sakome atvirai ir garsiai. Visos kitos partijos pasidavė/parsidavė, tas aiškiai matyti iš šios savaitės balsavimų, kada Seimo darbotvarkėje slapta įtraukti projektai, pavyzdžiui, vienalyčių porų kaip šeimų įteisinimas, sulaukė palaikymo ir iš opozicija save vadinančių partijų – socialdemokratų ir Sauliaus Skvernelio „Vardan valdžios“.

Kuomet mes pasakėme, kad politikų elgesyje matome didelį veidmainiavimą ir neketiname pasirašyti susitarimų, kol nebus išimti iš Seimo darbotvarkės visuomenę kiršinantys projektai, kurie didžiajai daliai visuomenės nepriimtini, sulaukėme „atsako“. Tiksliau, eilinio melo, kuriuo bandoma visuomenei įteigti, kad Ramūnas Karbauskis kažkada buvo prieš NATO ir ES, dabar irgi kenkia.

Netikėkite šituo melu. 

Aš niekada nebuvau prieš NATO ir ES. Tai rodo tuometinės publikacijos žiniasklaidoje ir žinoma – mano balsavimas Seime. Kad tuomet balsavau UŽ, yra užfiksuota Seimo dokumentuose. O jeigu mane kažkas kaltina, kad aš pasisakiau, jog reikia atsiklausti žmonių, noriu tik priminti, kad iškovojus Nepriklausomybę, pirmieji Seimai daug kalbėjo apie tai, kad labai svarbi visuomenės nuomonė ir reikia jos atsiklausti.

Manau, klausimo dėl LVŽS meilės ir atsidavimo Lietuvai, neturėtų niekam kilti, ypač po to, kai praėjusioje kadencijoje padarėme tai, ko niekas iki tol nepadarė – užtikrinome įsipareigojimus NATO ir pasirūpinome, kad gynybai būtų skiriami 2 proc. nuo BVP. Koks procentas buvo skiriamas, kai valdžioje buvo konservatoriai? Jums žiniai – nuo 2008 m., kuomet biudžetas krašto apsaugai buvo 1,11 proc., prie konservatorių valdžios su A. Kubiliumi kaip premjeru priešakyje buvo sumažintas iki 0,77 proc. 

Tai, kuris iš mūsų labiau pakenkė? Suprantu, kad tai labai nepatogi tiesa ilgus metus apie mane įvairius pasakojimus kūrusiems konservatoriams ir jų satelitais tapusiems politikams, kurie visomis išgalėmis stengiasi žeminti ir šmeižti mane bei LVŽS. Esame nepatogūs tik jiems, o ne Lietuvai ir visuomenei.