Pirmoji ponia: tautos papročiai gyvi ir esant toli nuo Lietuvos

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/05/31/pi... 2022-05-31 16:32:00, skaitė 202, komentavo 2

Pirmoji ponia: tautos papročiai gyvi ir esant toli nuo Lietuvos

Gegužės 28 d., Londono Stratfordo rotušėje vykusiame folkloro koncerte „75 dainų pynė“, skirtame lietuvių bendruomenės Jungtinėje Karalystėje 75-osioms metinėms dalyvavo Pirmoji ponia Diana Nausėdienė.

Pirmoji ponia pabrėžė, kad lietuviška daina, tautinis šokis, liaudies meninė kūryba – neatsiejama mūsų tautos kultūrinės tapatybės dalis.

„Ilgus šimtmečius branginti ir šiandien nuoširdžiai puoselėjami lietuviški folkloro papročiai – tai lietuvių savitumo ir bendrystės simbolis.

Džiugu, kad mūsų tautos saviraiškos papročiai gyvi ir toli nuo Lietuvos“, – šventės dalyviams sakė D. Nausėdienė.

Pasak pirmosios ponios, meno kolektyvų veikla Jungtinėje Karalystėje padeda puoselėti lietuvių tautos kultūrinės tapatybės branduolį ir perlą – gimtąją lietuvių kalbą, taip pat plačiai pasauliui skleidžia žinią apie mūsų šalį ir pristato jos kultūrą.

„Dėkojame Jungtinės Karalystės lietuviams už drąsiai išreikštą pilietinį požiūrį karo akivaizdoje bei paramą Ukrainai ir jos žmonėms mūsų visų kovoje už laisvę ir demokratiją.

Šiandieninių saugumo grėsmių akivaizdoje mūsų vienybė ir tautinis identitetas yra ypatingai svarbūs“, – sveikinime pabrėžė sakė pirmoji ponia.

Pirmoji ponia: tautos papročiai gyvi ir esant toli nuo Lietuvos | lrp.lt nuotr.

Jos teigimu, tik veikdami išvien ir rūpindamiesi Lietuvos ateitimi, galime išsaugoti tai, ką sukūrėme per daugiau kaip tris laisvės dešimtmečius.

D. Nausėdienės teigimu, „75 dainų pynė“ ne tik primena reikšmingo Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės gimtadienio sukaktį, bet ir simbolizuoja jungtį, kuri per ilgaamžius lietuvių tautos papročius sieja įvairias išeivijos kartas, telkia gimtinėje ir svečiose šalyse gyvenančius lietuvius

„Prezidento ir savo vardu dėkoju Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenei už brandų siekį puoselėti lietuvių tautinę savimonę, tvirtą bendruomeniškumą ir tvarų atsidavimą ugdant patriotišką jaunąją kartą, o taip pat už ištikimybę Vakarų pasaulio demokratinėms vertybėms“, – sakė D. Nausėdienė.

Šventiniame koncerte dalyvavo meno kolektyvai, aktyviai veikiantys ne tik Londone, bet ir Mančesteryje, Piterbore, Lidse bei kituose Didžiosios Britanijos miestuose, taip pat Lietuvos policijos ansamblis.