Iš Gabrieliaus Landsbergio lūpų – nemaloni žinia apie Ukrainą ir perspėjimas dėl Lietuvos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/is-g... 2022-05-29 20:22:00, skaitė 387, komentavo 8

Iš Gabrieliaus Landsbergio lūpų – nemaloni žinia apie Ukrainą ir perspėjimas dėl Lietuvos

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD) sekmadienį Vilniuje susirinko į tarybos posėdį. Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis tikino, jog šiuo metu esame kryžkelėje.

„Esam kryžkelėje, ir ji, bemaž, yra tokios svarbos, kaip ir vasario 24–oji. Pirmi trys mėnesiai parodė, kad galime reaguoti, galime padėti Ukrainai, galime izoliuoti Maskvą, norime padėti Baltijos šalims, kuriuos susiduria su beprecedenčiais saugumo iššūkiais. Ir atrodo, kad trys mėnesiai karo išeikvojo, atrodo, labai daug vakarų valstybių jėgų“, – kalbėjo Gabrielius.

Pagrindinė žinia, kurią už uždarų durų pokalbiuose Kijeve sako Ukrainos politikai – nemanykit, kad jau laimėjome, ir nenuleiskite rankų, sekmadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras, Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Gabrielius akcentavo kad, fronte vis dar vyksta įtemptos kovos, o trys mėnesiai išeikvojo daug Vakarų jėgų, ir svarbu, kokie bus kiti žingsniai.

Gabrieliaus perspėjimas dėl Lietuvos

„Suteikti šansą okupantui užimti teritoriją, pasiekti taiką užimtoje teritorijoje reikštų, kad tai galėtų būti pakartota kitur. Dėl to neramu mums, ir patikėkite, dėl to neramu pasauliui. Šio karo baigtis parašys vadovėlį visiems kitiems. Gali būti, kad nebus didelių ar mažų valstybių, tiesiog bus kitos taisyklės, pagal kurias veiks pasaulis“, –perspėjo Gabrielius Landsbergis.

 

BV inf.