Apie Klauso Schwabo šeimos istoriją ir "karjerą" 2 dalis

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-05-27 18:40:00, skaitė 383, komentavo 2

Apie Klauso Schwabo šeimos istoriją ir

Kisindžeris kaip formuojanti figūra Schwabo "mąstyme"

Harvarde Schwabui dėstė Henris Kisindžeris (Henry Kissinger), kuris, kaip jis vėliau sakė, buvo viena iš trijų ar keturių asmenybių, padariusių didžiausią įtaką jo mąstymui per visą gyvenimą.

Iš 2006 m. "Irish Times" straipsnio, minėto pirmoje dalyje, matyti, kad šis laikotarpis, ko gero, yra labai svarbus formuojantis šiandieniniam jo ideologiniam mąstymui: "Po daugelio metų, kai grįžau iš JAV po studijų Harvarde, buvo du įvykiai, kurie padarė man lemiamą įtaką".

AVvXsEg9J8M5zolouEvjtjYRmom4JSMOsOrxA6Qnr0aWqBuFEEaB3D3cGC-dtGbn7OLMf86NTVyuLXOnZ7g5Suo4QXqHUc2T4PyfvFpH4N6UZhzirWfuoSDWWIjlQAYYGxwJKvFYjN2FH8DhtixOLIjPOQKRozpANaucm_DyvPTYWJBRQy3NbGM7aICJPwvw=w500-h233

"Jean-Jacques Servan-Schreiber knyga "Amerikos iššūkis", kurioje teigiama, kad Europa pralaimės JAV, nes Europos valdymo metodai yra prastesni nei JAV. Manau, kad tai aktualu Airijai, nes "Šešių šalių Europa" tapo "Devynių šalių Europa"."

Taigi, matyt, būtent šie du įvykiai lėmė, kad Schwabo dėmesys buvo sutelktas tik į "įmonių valdymo" keitimą.

Schwabas galiausiai tapo "tėvo įmonės" Escher-Wyss, kuri netrukus tapo Sulzer Escher-Wyss AG, valdybos pirmininko padėjėju. Čia Schwabas daugiausia dėmesio skyrė susijungusių bendrovių reorganizavimui, kuris taip pat paskatino jo "branduolinius" ryšius.

Nesustabdomas Schwabo kilimas 

1966 m., prieš pat Klausui Schwabui "pradedant dirbti" įmonėje "Escher-Wyss", Šveicarijos turbinų gamintojai pasirašė bendradarbiavimo sutartį su broliais Sulzeriais Vintertūre. Vėliau "Sulzer" įsigijo 53 proc. "Escher-Wyss" akcijų, kol galiausiai 1969 m. paskutinės "Escher-Wyss" akcijos atiteko "Sulzer". Oficialiai ji tapo "Sulzer Escher-Wyss AG". Nuo tada direktorių valdybai vadovavo Georgas Sulzeris ir Alfredas Schaffneris. Bendrovė buvo "racionalizuota" kaip visuma.

1967 m. Klausas Schwabas oficialiai įžengė į Šveicarijos ekonomikos sceną ir vadovavo įmonių "Sulzer" ir "Escher-Wyss" susijungimui. Jau tada Schwabas teigė, kad kompiuteriai ir duomenys turės būti laikomi svarbiais ateityje.

Taigi Schwabas padėjo "Sulzer Escher-Wyss" paversti technologijų korporacija, kuri sparčiai žengė į aukštųjų technologijų ateitį.

Iš šiandienos perspektyvos taip pat verta paminėti, kad "Sulzer Escher-Wyss" sukūrė dar vieną verslo kryptį - "sukurti pagrindą medicinos technologijų gaminiams".

Dar vienas Klauso Schwabo įdiegtas patobulinimas bendrovėje "Sulzer Escher-Wyss" - pakeisti bendrovės požiūrį į valdymo stilių. Švabas ir jo artimi bendradarbiai siekė visiškai naujos įmonės filosofijos, kuri leistų "visiems darbuotojams pripažinti motyvacijos būtinybę ir užtikrinti lankstumą bei judrumą namuose". Tai visų pirma leidžia manyti, kad Harvarde praleistas laikas čia galėjo palikti "pėdsakų".

Septintojo dešimtmečio pabaigoje Schwabas vis dažniau patekdavo į viešumą.

"Causa" Pietų Afrika ir branduolinė energija

"Escher-Wyss" buvo kai kurių svarbiausių energijos gamybos technologijų pradininkai.

Jų sukurtos technologijos buvo labai svarbios gynybos pramonei iki devintojo dešimtmečio vidurio. Pavyzdžiui, branduolinį variklį turinčiuose bepiločiuose orlaiviuose buvo įrengtas heliu aušinamas branduolinis reaktorius.

Tačiau 1962 m. "Escher-Wyss" jau dalyvavo branduolinės technologijos gamyboje ir diegime, kaip matyti iš 1966 m. patento, skirto "branduolinio reaktoriaus dujų turbinos sistemai su avariniu aušinimu". Tuo metu, kai Schwabas pradėjo dirbti bendrovėje, paaiškėjo, kad "Sulzer Escher-Wyss" dalyvavo pasaulinėse branduolinio ginklavimosi varžybose iš tamsiosios pusės.

"Itin ambicingo" Klauso Schwabo atėjimas į bendrovę buvo susijęs su jos dalyvavimu neteisėtame branduolinių ginklų technologijų platinime.

1969 m. bendrovė buvo pervadinta į "Sulzer Ltd", o istorinis pavadinimas "Escher-Wyss" buvo išbrauktas iš pavadinimo. XX a. septintajame dešimtmetyje Šveicarijos valdžios institucijoms atlikus tyrimą paaiškėjo, kad "Sulzer Escher-Wyss" slapta pradėjo įsigyti ir gaminti pagrindinius branduolinių ginklų komponentus.

Schwabo vadovaujama bendrovė taip pat atliko svarbų vaidmenį plėtojant neteisėtą Pietų Afrikos Respublikos branduolinių ginklų programą tamsiausiais apartheido režimo metais.

Padedama Schwabo, Pretorija galiausiai sugebėjo pasigaminti šešis branduolinius ginklus ir iš dalies sumontuoti septintąjį. Šveicarijos vyriausybė žinojo apie šiuos neteisėtus sandorius, tačiau tyliai juos toleravo.

Visa tai galima rasti Peterio Hugo ataskaitoje "Šveicarija ir Pietų Afrika 1948-1994 m. - Galutinė NRP 42+ ataskaita Šveicarijos federalinės tarybos vardu", kurią apibendrino Georgas Kreisas ir kuri buvo paskelbta 2007 m.

Taigi tuo metu, kai Pietų Afrikos apartheido režimui buvo nelengva rasti artimų sąjungininkų, Šveicarija ir Pietų Afrika palaikė gana glaudžius santykius, į kuriuos, be abejo, buvo įsitraukęs ir Klausas Schwabas.

Šveicarijos bankai padėjo finansuoti Pietų Afrikos lenktynes dėl atominės bombos, o "Sulzer Escher-Wyss", vadovaujama Schwabo, 1986 m. jau sėkmingai gamino specialius urano sodrinimui skirtus kompresorius.

Schwabo "viso gyvenimo svajonė" - įkurti Pasaulio ekonomikos forumą

1970 m. jaunas pradedantis verslininkas Klausas Schwabas raštu kreipėsi į Europos Komisiją, prašydamas padėti įkurti "nekomercinį analitinį centrą, skirtą Europos verslo lyderiams". Europos Komisija turėjo perimti forumo globą ir į forumą "intelektualiniu globėju" paskirti prancūzų politiką Raymond'ą Barre'ą.

Raymondas Barre'as, kuris tuo metu buvo ES ekonomikos ir finansų reikalų komisaras, vėliau tapo Prancūzijos ministru pirmininku; jo kadencijos metu jis buvo kaltinamas antisemitinėmis pastabomis.

Taigi 1970 m. Klausas Schwabas paliko "Escher-Wyss", kad surengtų dviejų savaičių konferenciją ekonomikos vadybininkams. 1971 m. Davose (Šveicarija) įvyko pirmasis Pasaulio ekonomikos forumo, tuomet vadinto Europos vadybos simpoziumu, susitikimas.

Pirmajame Schwabo renginyje dalyvavo apie 450 dalyvių iš 31 šalies, daugiausia įvairių Europos įmonių vadovai, politikai ir JAV mokslininkai. Šį renginį vis dar organizavo Schwabo ir jo sekretorė, o vėliau žmona Hildė Stolli.

"Pasaulio ekonomikos forumo" idėja tikriausiai taip pat nebuvo Klauso Schwabo idėja. Rašytoja Ganga Jey Aratnam, šveicarė, turinti šaknų Šri Lankoje, 2018 m. labai taikliai pareiškė, kad "Klauso Schwabo "Davoso dvasia" taip pat buvo "Harvardo dvasia".

Taigi ir vėl "nukopijuotas suvenyras" iš Schwabo studijų JAV laikų.

Vietos pasirinkimą, matyt, lėmė ir Schwabo polinkis kopijuoti.

Kaip pažymėjo Aratnamas, Davose tokie renginiai vyksta ne pirmą kartą. 1928-1931 m. viešbutyje "Belvédère" vyko Davoso universiteto konferencijos, kurių vienas iš įkūrėjų buvo Albertas Einšteinas ir kurias sustabdė tik Didžioji depresija ir karo grėsmė. Dar vienas požymis, kad Schwabo pirmenybė teikiama "kopijoms".

WEF ir Romos klubo įtaka

Grupė, turėjusi didžiausią įtaką Schwabo simpoziumo įkūrimui, neabejotinai buvo Romos klubas. Šis "puikiai" susietas mokslo ir pinigų elito analitinis centras daugeliu atžvilgių atspindi šiandieninį Pasaulio ekonomikos forumą.

Ji taip pat siekė skatinti pasaulinį valdymo modelį, kuriam vadovautų technokratinis elitas. Klubą 1968 m. per privatų susitikimą Rokfelerių šeimos rezidencijoje Bellagio mieste, Italijoje, įkūrė italų pramonininkas Aurelio Peccei ir škotų chemikas Alexanderis Kingas.

Vienas pirmųjų "rašytinių" prisipažinimų buvo 1972 m. išleista knyga "Augimo ribos" (The Limits to Growth), kurioje daugiausia dėmesio skiriama pasauliniam gyventojų pertekliui ir perspėjama, kad "Žemė per šimtmetį pasieks savo ribas, jei pasaulio vartojimo įpročiai ir gyventojų skaičiaus augimas ir toliau bus tokie patys kaip anksčiau".

1973 m. Schawabo surengtame trečiajame Davoso susitikime Pechei pasakė kalbą, apibendrinančią knygą, kuri Pasaulio ekonomikos forumo interneto svetainėje prisiminta kaip išskirtinis to istorinio susitikimo įvykis. Tais pačiais metais Romos klubas paskelbė ataskaitą, kurioje pateikė "adaptyvų" pasaulinio valdymo modelį, pagal kurį pasaulis būtų suskirstytas į dešimt tarpusavyje susijusių ekonominių ir politinių regionų.

Žvelgiant iš šiandienos perspektyvos, kai, pavyzdžiui, Billo Gateso pasisakymai "nepaprastai panašūs", Romos klubas jau tada buvo prieštaringai vertinamas, ypač dėl jo manijos mažinti pasaulio gyventojų skaičių.

Tačiau kitoje liūdnai pagarsėjusioje 1991 m. klubo knygoje "Pirmoji pasaulinė revoliucija" buvo teigiama, kad tokia politika gali sulaukti visuotinės paramos, jei masės sugebės ją susieti su egzistencine kova prieš bendrą priešą.

Šis teiginys taip pat verčia susimąstyti ir susimąstyti tokiais laikais kaip šie. Trumpa ištrauka iš 30 metų senumo analitinio centro "darbo" leidžia teigti, kad citatos atrodo beveik distopinės.

"Ieškodami bendro priešo, prieš kurį galėtume susivienyti, sugalvojome, kad tam tiktų tarša, visuotinio atšilimo grėsmė, vandens trūkumas, badas ir pan. Šie reiškiniai iš tiesų kelia bendrą grėsmę, kurią turime įveikti visi kartu. Tačiau įvardydami šiuos pavojus kaip priešus, patenkame į spąstus, apie kuriuos jau įspėjome skaitytojus, t. y. painiojame simptomus su priežastimis. Visi šie pavojai kyla dėl žmogaus kišimosi į gamtinius procesus ir juos galima įveikti tik keičiant požiūrį ir elgseną. Taigi tikrasis priešas yra pati žmonija."

Pastaraisiais metais Romos klubo ir Pasaulio ekonomikos forumo elitas dažnai teigė, kad norint apsaugoti aplinką būtina taikyti gyventojų skaičiaus kontrolės metodus. Todėl nenuostabu, kad Pasaulio ekonomikos forumas panašiai naudoja klimato ir aplinkosaugos klausimus, kad nepopuliarius politinius sprendimus, tokius kaip "Didysis pertvarkymas", parduotų kaip neišvengiamus.

Schwabas - vienas iš galingiausių pasaulinių traukos variklių

Nuo WEF įkūrimo Klausas Schwabas tapo vienu įtakingiausių pasaulio žmonių, o dėl jo inicijuoto Didžiojo persitvarkymo kaip niekad svarbu suabejoti globalistų soste sėdinčiu žmogumi.

Atsižvelgiant į tai, kad jis atliko svarbų vaidmenį toli siekiančiose pastangose pertvarkyti visus šiuo metu egzistuojančios tvarkos aspektus, Klauso Schwabo asmenybę sunku ištirti.

Jei pradėsite ieškoti "Schwab" istorijos, greitai pastebėsite, kad daug informacijos buvo paslėpta arba net pašalinta. Akivaizdu, kad Schwabas yra žmogus, kuris savo istoriją mieliau laiko tamsoje, o viešumoje puoselėja savo "meistriškai sukonstruotą kaukę".

Bet kokiu atveju tai inscenizacijos meistras, neabejotinai nacių kolaboranto ir karo spekulianto sūnus, kuris galiausiai taip pat žinojo, kaip praturtėti iš "vergų darbo", ir be jokių skrupulų rėmė Hitlerio režimą "konstruojant" branduolinius ginklus.

Schwabų šeimos istorija aiškiai atskleidžia, kad ji bendradarbiauja su genocidą vykdančiais diktatoriais dėl žemų motyvų, tokių kaip pelnas ir valdžia. Klausas Schwabas, atrodo, gimė be jokių skrupulų.

Senas posakis "obuolys toli nuo medžio nenukrenta" tinka ir šiai turtingos, labai gerus ryšius turinčios šeimos narei.

O gal Klausas Schwabas de facto yra tik labai senos darbotvarkės, kurios išlikimą reikia užtikrinti, viešasis veidas?

Kaip 2006 m. sakė Klausas Schwabas, "žinios netrukus bus prieinamos visur, vadinu tai globalizacijos "googlinimu". Dabar svarbiausia ne tai, ką žinote, o kaip tas žinias naudojate. Turite būti pažangos iniciatorius."

https://unser-mitteleuropa.com/ueber-die-familien-geschichte-und-den-werdegang-des-klaus-schwab-teil-2/