G. Landsbergis prisipažino, kad nebesuvokia – perspėjo pasaulį apie pavojingą tendenciją

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/glandsber... 2022-05-27 18:46:00, skaitė 345, komentavo 11

G. Landsbergis prisipažino, kad nebesuvokia – perspėjo pasaulį apie pavojingą tendenciją

Kairėje – Žmonių partijjos dizainerių sukurtas plakatas. Dešinėje – Lietuvos diplomatijos vadovas.

Lietuvos prezidento Vytauto Landsbergio anūkas, Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis perspėjo viso demokratinio pasaulio bendruomenę apie pavojingą tendenciją.

Žmonių partijos lyderio teigimu, kad jokia Vakarų ar pasaulio valstybė negali už Ukrainą pasakyti, kokiomis sąlygomis reikia derėtis su Rusija, nes ši už karą moka krauju.

Būtent taip vyriškis sureagavo į JAV pensininko Henrio Kisindžerio išsakytas mintis, esą Ukraina turi sėsti prie derybų stalo su Rusija, net jei iš jos bus pareikalauta nuolaidų. Apie tao skelbiama nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Po Kissingerio pareiškimo – griežta Landsbergio reakcija: tai pavojinga Lietuvai“.

„Kijevas pasakys, kada karas baigiasi ir kokiomis sąlygomis. Ukrainiečiai už šį karą moka krauju, mes tik sumokame sąskaitas ir kai kurie net nelabai dideles“, - atskleidė G. Landsbergis.

Jis perspėjo, kad pastebi „tam tikrą siekį kurti erdvę normalizacijai“.

„Manau, kad tai yra labai pavojinga tendencija. Mes įvardiname, kad putinistinis režimas, kuris šiuo metu valdo Rusiją, yra genocidinis režimas, pasiruošęs nušluoti žmones tik dėl to, kad jie priklauso vienai ar kitai tautai ir bet kokia normalizacija su šiuo režimu, man yra nesuvokiama“, - prisipažino politikas.

G. Landsbergis mano, kad panašūs pareiškimai yra labai pavojingi Lietuvai, nes taip normalizuojamas ne tik santykis su Putino režimu, bet ir su tuo, ką tas režimas daro.

Žmonių partijos portalo redaktoriai straipsnyje patalpino ryžtingo G. Landsbergio veido išraiškos nuotrauką. Tikimasi, kad iš tokios veido išraiškos priešas supras – bus kaunamasi iki visiško galo:

landsbergis%20.jpeg