Alice Weidel: "Karas Ukrainoje nėra mūsų karas!"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-05-20 19:42:00, skaitė 350, komentavo 8

Alice Weidel:

 https://www.youtube.com/watch?v=ApNUJ45dE-w

Ketvirtadienį Bundestage AfD parlamentinės frakcijos vadovė Dr. Alice Weidel ES sankcijų paketus Rusijai pavadino "kontrproduktyviais". Ji teigė, kad jie labiau kenkia Vokietijos piliečiams ir įmonėms nei Rusijai. Naftos ir dujų embargas Rusijai būtų "visiškai pražūtingas", nes kol kas nėra jokio tinkamo pakaitalo prarastoms atsargoms.

Weidel paragino kanclerį nutraukti ginklų tiekimą ir rinktis derybų kelią. Pasak jos, Rusija, kaip branduolinė galybė, neturėtų būti įstumta į beviltišką padėtį. "Karas Ukrainoje nėra mūsų karas", - sakė Weidelis. "Negalime pasiduoti šūkiams, propagandai ir emocijoms, bet turime atstovauti savo interesams. Tai yra: Paliaubos ir taika".

Weidel pasakė:

Gerbiama ponia pirmininke, gerbiamas kancleri! Ponios ir ponai Politiniu, ekonominiu ir finansiniu požiūriu Vokietija išgyvena vieną didžiausių krizių nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Infliacija pasiekė nuolatinį aukštą lygį ir dusina viduriniąją klasę ir vidurinįjį sluoksnį. Šiandien apie tai nebuvo pasakyta nė žodžio. Mūsų energijos tiekimas atsidūrė ant ribos. Rudenį gresia visur esantis žlugimas. Migracijos krizė neišspręsta, nelegalios migracijos srautas per Viduržemio jūrą ir sausumos maršrutais pasiekė naujas aukštumas.

Rusijos agresyvus karas prieš Ukrainą yra katalizatorius, kuris pagilino krizę ir atskleidė mūsų karinės ir saugumo politikos trūkumus.

O tai, kad jūsų koalicija net nesugeba susitarti, kad Bundesverui skirti 100 mlrd. eurų būtų skirti mūsų pačių kariuomenei, rodo, kad ši žinia vis dar nepasiekė jūsų.

Tačiau krizės priežastis yra visai kita - tai klaidinga, klaidinga politika. Energetikos pertvarka, kai vienu metu buvo atsisakyta branduolinės energijos ir akmens anglies naudojimo, padidino energijos kainas ir visų pirma lėmė vienpusę priklausomybę nuo rusiškų gamtinių dujų. Jūs sėdėjote vyriausybėje, kancleri Scholzai.

Neatsakinga skolos politika, draudžiamas piniginis valstybės finansavimas ir ECB vykdoma nulinių palūkanų normų politika, taigi euro devalvacija ir dėl to didesnės importo kainos yra tikroji infliacijos priežastis. Apie tai šiandien čia taip pat nebuvo užsiminta.

Represinė "Corona" politika ir neapgalvotos sankcijos sugriovė tiekimo grandines ir suvaržė pasiūlą, o pinigų pasiūla sprogsta. Euro smukimas atima iš piliečių perkamąją galią ir gerovę.

Griežtesni klimato tikslai ir priverstinė vadinamųjų atsinaujinančiųjų energijos šaltinių plėtra nepadarys mūsų labiau nepriklausomais, o tik pagilins energetikos krizę.

Griežtesni klimato kaitos tikslai ištuštins mūsų biudžetą. Jie apsunkins mūsų biudžetą taip, kaip dar nėra buvę.

Ir jūs negalėsite tęsti skolos, nes valstybės skola vis labiau skatina infliaciją ir išstumia privačią paklausą.

Sankcijų Rusijai paketai duoda priešingą rezultatą. Jie labiau kenkia Vokietijai ir Europai nei Rusijai. Naftos ir dujų embargas Rusijai būtų visiškai pražūtingas, nes prarastas atsargas būtų neįmanoma pakeisti.

Planai panaikinti vienbalsiškumo principą svarbiausiais klausimais yra labai pavojingi. Tai antidemokratinis nacionalinių valstybių teisių atėmimas.

Bendros skolos už Ukrainos atstatymą yra ne kas kita, kaip tolesnė skolų sąjungos plėtra Vokietijos mokesčių mokėtojų sąskaita.

Prisidengdama kova su dezinformacija ir piktnaudžiavimu, ES vykdo visišką privačių ryšių stebėjimą.

Be to, planuojama sukurti visos ES nekilnojamojo turto registrą, kuriame būtų registruojama visa privati nuosavybė. Tai dar vienas žingsnis piliečių ekspropriacijos link, kad jie negalėtų iš savo gendančių infliacinių pinigų išsivaduoti į materialųjį turtą.

Kancleri, kai vykstate į ES Tarybos posėdį, Jūsų svarbiausia pareiga - ginti Vokietijos interesus ir priešintis šioms pastangoms.

Didžiausią prioritetą teikti kovai su infliacija ir energijos tiekimo užtikrinimui. Infliacija apiplėšinėja piliečius. Tai labiausiai asocialus iš visų mokesčių. Tai šaltas turto mokestis, kuris visų pirma paliečia dirbantį ir produktyvų ekonomikos ir visuomenės centrą. Su infliacija kovojama ne perskirstymu, o mažinant skolą, mažinant mokesčius ir sutelkiant dėmesį į pagrindinius strateginius valstybės uždavinius.

Todėl atsisakykite klaidingo energetikos posūkio kelio. Užtikrinkite, kad anglių ir atominės elektrinės ir toliau veiktų, o sustabdyti reaktoriai vėl būtų paleisti, nes, pasak ES, branduolinė energija yra ekologiška ir neutralizuoja CO2.

Ir svarbiausia: darykite viską, kad karas Europoje greitai baigtųsi. Pritariame jūsų susirūpinimui dėl eskalavimo. Jūs teigėte, kad Rusija neturi laimėti, tačiau ji, kaip branduolinė galybė, taip pat neturėtų būti stumiama į beviltišką padėtį. Karas Ukrainoje nėra mūsų karas. Negalime pasiduoti šūkiams, propagandai ir emocijoms, bet privalome ginti savo interesus, kurie yra paliaubos ir taika.

Karas Ukrainoje pasiekė tokį etapą, kad, užuot nuolat tiekus naujus ginklus, reikia eiti derybų keliu, kad būtų išvengta metų metus truksiančio išsekimo karo.

Pasipriešinkite kraštutiniams emocingiems žaliųjų politikams, kurie nuo infantilaus pacifizmo perėjo prie moralizuojančio karingumo.

Ir priminkite savo ministrams, kad tuščios frazės nėra užsienio politika. Kas vyksta į Kijevą, turi vykti ir į Maskvą, kad pakeltų pokalbio gijas. Prašome rinktis proto kelią.

Labai ačiū.

https://www.pi-news.net/2022/05/alice-weidel-der-krieg-in-der-ukraine-ist-nicht-unser-krieg/