„Šeimų maršo“ apibendrinimas ir „nepastebėti“ provokatoriai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/seim... 2022-05-16 15:57:00, skaitė 661, komentavo 20

„Šeimų maršo“ apibendrinimas ir „nepastebėti“ provokatoriai

Renginys pavyko, susirinko daug gerai nusiteikusių žmonių. Slampinėjo ir vienas kitas politikas, bet jiems galimybių tiradų skleisti ant scenos nebuvo suteikta. Iš Klaipėdos atvykusi visuomenininkė Virginija Jurgilevičienė galimai bandė provokuoti atvykusius žmones su plakatu, nuspalvintu Ukrainos vėliavos spalvomis. Ji demonstratyviai vaikščiojo po renginį ir galimai laukė priešiškos nuomonės, kad sukeltų konfliktą, bet ant jos provokacijos niekas neužkibo. Todėl neverta net dėti nuotraukos…

Įdomesni personažai pasimatė renginio viduryje. Vienas iš įdomesnių personažų – Valdas Tutkus – buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, generolas leitenantas. Tai, kad jis lankėsi renginyje – nieko čia keisto, galbūt žmogus yra normalių pažiūrų, bet įtarimą sukėlė jo glėbesčiavimasis su tatuiruotu vyriškiu.

Tai, kad jie kartu fotografavosi ir darėsi selfius – taip pat nieko keisto, ir tikrai nėra bandoma Valdą padaryti „kitos pakraipos“. Keistumas yra tame, kad vaikinas, su kuriuo jis glėbesčiavosi, buvo labai jau tatuiruotas, o viena iš tatuiruočių (su svastika), kuri atvirai matėsi, buvo kaip ir uždrausta renginio metu. Dar įdomiau, kad šis vaikinas dėvėjo Šeimų sąjūdžio marškinėlius. Ar tai buvo vienas iš „Šeimų sąjūdžio“ organizatorių, ar šiaip gerbėjas ir palaikytojas, neaišku.

„Šeimų maršo“ apibendrinimas ir „nepastebėti“ provokatoriai (video+foto)


Šalia stovėjo ir Giedrė Gorienė, kuri taip pat su šiuo vaikinu ilgokai šnekučiavosi. Ir apskritai, gal čia nieko tokio, gal tai žmogus, gerbiantis mūsų pagoniškas tradicijas ir tikrai nėra joks nacis…

Kalbant apie maistą renginyje, tai valgiau patį „skaniausią“ kebabą pasaulyje, nes eilėje prie jo prastovėjome lygiai 2,5 valandos. Bet kai pagalvoji – juk gi ne valgyti susirinkome. Prie ledų eilės taip pat buvo milžiniškos. Tai šiokia tokia pastaba organizatoriams, nors, gali būti ir taip, kad organizatoriai tiesiog nesitikėjo tokio žmonių antplūdžio. Kalbinti renginio organizatoriai teigė, kad renginyje buvo apie 4000 žmonių.

„LRyto“ žurnalistams Sorošas turbūt „užsuko kranelį“, todėl 1000 eurų akreditacijos mokesčio jie susimokėti nesugebėjo. Slampinėjo patvoriais (kaip tikri patvoriniai) ir fotografavo atvykstančius į renginį dalyvius.

Renginio vadas Raimondas Grinevičius buvo nusiteikęs gerai, renginio metu jis teigė, kad LRT jau nuo pat ryto klaidina žmones ir transliuoja žinias, kad žmonės rinktųsi prie miestų savivaldybių, kur vyksta „landsbergių“ režimo organizuojami „spalvoti“ renginiai.

Vienas iš renginio organizatorių Arvydas Daunys apsaugos darbuotojui davė nurodymą į renginį manęs neįleisti, bet apsaugos darbuotojui nesupratus Arvydo gesto, jis bandė dar kartą pasitikslinti, tuomet Arvydas pats priėjo prie manęs ir pasakė, kad manęs į vidų neįleis kaip žiniasklaidos. Sakiau, kad aš einu kaip paprastas žmogus, tada sako „eik“. Įėjus į teritoriją, pasitiko viena iš žaviųjų organizatorių – Vitolda Račkova, kuri geranoriškai pasiūlė akreditacijos kortelę. Susidarė toks įspūdis, kad tarp renginio organizatorių dar vis tebėra „fiureriukų“, kurie negali perlipti per savo ambicijas ir puikybes… Nieko, gal su laiku tai praeis.

Renginyje pasigedome Šeimų maršo himno „Kelkis, Lietuva“ kūrėjo ir atlikėjo Romo Dambrausko. Jį „pakeitė“ Artūras Orlauskas su daina apie plastmasines gėles ir odekolonus…

O šiaip renginys tikrai smagus, susirinko daug žmonių su šeimomis, atvyko labai daug žmonių iš Žemaitijos, kas mane labai pradžiugino. Teko pabendrauti ir su tais, kurie buvo tiesiog išsiilgę draugystės ir vieningumo.

Su meile, Vaidas Žemaitis Lekstutis