Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock: Krizė Ukrainoje pasauliui gresia badu

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/voki... 2022-05-15 19:42:00, skaitė 271, komentavo 7

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock: Krizė Ukrainoje pasauliui gresia badu

„Karo Ukrainoje pasekmės jaučiamos jau šiandien“, – per spaudos konferenciją po G7 užsienio reikalų ministrų susitikimo sakė Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.

„Kalbama net ne apie tai, kad per kelis mėnesius būtų užkirstas kelias katastrofai – prasidėjusiam badui. Karo poveikį jaučiame jau šiandien, nes žmonės jau dabar turi žiūrėti badui į akis“, – sakė ministrė. Ji pridūrė, kad geriausias problemos sprendimo būdas būtų padėties Ukrainoje stabilizavimas, kuris, jos nuomone, užtikrintų padėties grūdų rinkoje ir maisto kainų normalizavimą. „Bet dabar negalime tuo pasikliauti“, – sakė Baerbock.

Be to, ministrė tvirtina, kad Rusija vykdo „grūdų karą“. „Aš ir visi esame ypač susirūpinę dėl aprūpinimo maistu, tai buvo svarbi tema šiame G7 susitikime. Dėl Rusijos veiksmų mažėja tiekimas, staigiai kyla kainos ne tik mūsų šalyje, bet ir visame pasaulyje, gresia stiprus badas“, – sakė diplomatė.

Vokietijos maisto ir žemės ūkio ministras Cemas Ozdemiras penktadienį apkaltino Rusiją grūdų „vagimu“ Rytų Ukrainoje. Tokį pareiškimą išsakė Žaliųjų partijos politikas Štutgarte.

Savo ruožtu Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas tokius pareiškimus pavadino netikrais. Be to, buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Ilja Kiva sakė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įsakė išvežti į Lenkiją Ukrainos valstybinį grūdų rezervą.

Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas mano, kad Vašingtonas netiki Kijevo pergale, bet galvoja, kaip kuo greičiau iš ten išvežti grūdus, „surengiant badą Ukrainoje“.

BV inf.