Grupės lietuvių kelionė į Baltarusiją turėtų baigtis kalėjimu – gresia iki 10 metų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/grupes-li... 2022-05-12 23:02:00, skaitė 443, komentavo 12

Grupės lietuvių kelionė į Baltarusiją turėtų baigtis kalėjimu – gresia iki 10 metų

D. Žalimas (galvutė kairėje).

Buvęs Konstitucinio teismo pirmininkas Dainius Žalimas informavo, kad į Baltarusiją nuvykusios Lietuvos piliečių delegacijos, pasivadinusios grupe žmonių, veiksmai – yra akivaizdus veikimas prieš Lietuvos valstybę.

Apie tai pranešė nepriklausomas Žmonių partijos portalas analitinėje analizėje „Ekspertas įvertino grupės lietuvių kelionę pas Lukašenką: jiems galėtų būti pritaikyti 3 BK straipsniai“, remdamasis nepriklausomo Kurlianskio žiniasklaidos tinklo transliuotoju LNK.

„Atrodo nekaip tai, grynai žmogiška prasme. Nes tai yra dalyvavimas užsienio valstybės organizuotoje, galima sakyti, dezinformacijos kampanijoje. Ir tai akivaizdžiai yra nukreipta prieš Lietuvos Respubliką. Tai moraliniu požiūriu, visų pirma, kyla klausimas – kaip tai dera su piliečio pareigomis. Nes vis dėl to, Lietuvos Respublikos pilietybė įpareigoja tam tikrą lojalumą, matyt, išlaikyti Lietuvai ir jos Konstitucinei santvarkai. Ir veikiau ginti, o ne kenkti Lietuvos nepriklausomybei ir demokratijai“, - atskleidė ekspertu pristatomas D. Žalimas.

Vyriškis paragino kelti klausimą bent jau dėl trijų Baudžiamojo kodekso straipsnių – 118 straipsnio, 121 straipsnio ir 170 straipsnio antros dalies.

D. Žalimas neslėpė, kad minėtų piliečių veikla yra kriminalizuota, todėl jis stebisi, kodėl teisėsauga nepradeda ikiteisminių tyrimų dėl tokių situacijų, nes demokratija turi gintis.

Apibendrindamas specialistas nurodė, kad piliečių veikla „tikrai yra nukreipta ir prieš Lietuvos nepriklausomybę ir prieš Konstitucinę santvarką“.

Plačiau apie tai pasikalbėta gegužės 12 d. „PressJazz TV“ tiesioginėje laidoje „2K+“, kurios įrašą galima žiūrėti čia:

SusijęPopuliarios internetinės TV vedėjas piliečių kelionę į Baltarusiją įvardijo kaip išdavystę