Aleksandras Lukašenka žino apie susidorojimą su Algirdu Paleckiu

Autorius: GKF spaudos tarnyba Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-05-11 21:58:00, skaitė 368, komentavo 7

Aleksandras Lukašenka žino apie susidorojimą su Algirdu Paleckiu

Baltarusijoje gegužės 9-11 dd. viešintys Pilietinio judėjimo „Geros Kaimynystės Forumas“ (GKF) atstovai šiandien lankysis Astravo AE. Liaudies diplomatijos atstovai ten be kita ko susitiks su Baltarusijos Energetikos ministro pavaduotoju, kad išklausytų, kokios yra AE teikiamos galimybės. Liaudies diplomatijos delegacijoje yra daug visuomenininkų, tinklaraštininkų, kurie plačiai parodys, ką jie ten pamatys.

(Landsbergių režimas ir jo apsauga (VSD, sisteminė žiniasklaida ir pan.) yra susirūpinę, esą liaudies diplomatijos delegacija „uzurpuoja“ teisę atstovauti Lietuvą - tačiau šis režimas-uzurpatorius sprendžia pagal save. Tai jis dedasi atstovaująs Lietuvai, nors didžioji Lietuvos dalis jau seniai nuo jo nusisukusi.)

Užvakar liaudies diplomatijos delegacija kartu su broliška baltarusių liaudimi Minske šventė Gegužės 9-ąją. Tai bendroji visų tuometinių TSRS tautų pergalę prieš Vakaruose sukurtą ir išbujojusį nacizmą. (Kuris naujomis formomis vėl kelia savo purviną galvą.)

Gegužės 9 d. įvyko ir trumpas delegacijos vadovės Erikos Švenčionienės pokalbis su Baltarusijos Prezidentu Aleksandru Lukašenka spaudos konferencijos metu. E. Švenčionienė pasveikino Prezidentą su bendra Gegužės 9-osios švente ir perdavė linkėjimus nuo Algirdo Paleckio, kurį fašistuojantis režimas ryžosi įkalinti antrą kartą.

A. Lukašenka padėkojo ir atsakė, kad žino apie šį susidorojimą. Kartu jis įvardijo esamą Lietuvos valdžią kaip „putas“, kurios išnyks, o darbščios ir broliškos kaimyninės tautos toliau draugaus. E. Švenčionienė išsakė didelės Lietuvos gyventojų dalies norą palaikyti gerus, taikius, ekonominius santykius su Baltarusija. Prezidentas pasiūlė privežti produktų geromis kainomis prie mūsų sienos. Socialiniuose tinkluose kilo susidomėjimas šia iniciatyva.

Delegacija taip pat aplankė „Belazo“ gamyklą, kurioje gaminamas galingiausias pasaulyje karjerų sunkvežimis. Besilankydama Agrokomplekse, delegacija teiravosi apie lietuvių darbo jame galimybes, nes daug kas Lietuvoje pareiškė tokį norą.

Šiuo metu laikinai galiojantis bevizis režimas irgi yra lietuvių liaudies diplomatijos iniciatyvos vaisius. Toliau derinama kultūrinių ir verslo mainų programa, galimybės lietuvių gydymuisi ir reabilitacijai Baltarusijoje.

Vizito metu gautą informaciją, filmuotą medžiagą ir įspūdžius netrukus pristatysime youtube kanaluose „algirdas paleckis“, „kazimieras juraitis 3“ ir pranešimuose spaudai.

Kol JAV marionetės Lietuvos valdžioje kursto karus, lietuvių liaudies diplomatija tiesia taikos tiltus. Kviečiame visus geros valios ir sveikos nuovokos žmones prie to prisidėti.

GKF spaudos tarnyba

Tai yra autoriaus nuomonė, už kurios turinį minfo.lt neatsako.