Kodėl Baltarusijoje prasidėjo netikėtas karinių pajėgų parengties patikrinimas?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kode... 2022-05-04 17:00:00, skaitė 397, komentavo 8

Kodėl Baltarusijoje prasidėjo netikėtas karinių pajėgų parengties patikrinimas?

Baltarusijos kariuomenėje prasidėjo staigus reakcijos pajėgų patikrinimas, pranešė Baltarusijos gynybos ministerija

„Prasidėjo staigus reagavimo pajėgų patikrinimas Baltarusijos ginkluotosiose pajėgose <…> kariniai vienetai ir subvienetai turės spręsti parengties, žygio į paskirtas zonas ir kovinio rengimo užduočių vykdymo klausimus“, – rašoma ministerijos „Telegram“ kanale.

Pažymima, kad „patikrinimo tikslas – įvertinti personalo pasirengimą ir gebėjimą operatyviai reaguoti į galimai kilusias krizines situacijas“.

„Kariniai daliniai ir subvienetai veiks nepažįstamose reljefo vietose greitai besikeičiančioje aplinkoje“, – pridūrė ministerija.

Pranešime teigiama, kad „patikroje dalyvaujančių pajėgų sudėtis bus palaipsniui didinama, o tai leis išbandyti jų gebėjimą atremti karines grėsmes tiek ant žemės, tiek ore“.

„Patikra yra visapusiška. Didelis dėmesys skiriamas atramos sistemoms, kurios turėtų sudaryti palankias sąlygas kovinių karinių vienetų veiksmams“, – rašoma pranešime.

Pranešime taip pat pabrėžiama, kad tokie renginiai yra viena efektyviausių karių rengimo formų, jie nekelia jokios grėsmės nei visai Europos bendruomenei, nei konkrečiai kaimyninėms šalims. Ministerijos teigimu, planuojama perkelti „didelį kiekį karinės technikos“, dėl ko gali būti sunku keliauti viešaisiais keliais.

BN inf.