Lietuvoje dujų, benzino kainos nekyla, valdžia yra gera, o NATO yra mūsų saugumo garantas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/liet... 2022-04-14 23:45:00, skaitė 310, komentavo 16

Lietuvoje dujų, benzino kainos nekyla, valdžia yra gera, o NATO yra mūsų saugumo garantas

Gerovės Lietuvoje gyventi yra gera, o kainų kilimas yra visiška nesąmonė. Tie, kurie teigia, kad maisto kainos yra keliamos, yra dezinformacijos skleidėjai ir tarnauja Rusijai. Nesąmonė yra ir tai, kad Lietuvos valdžia yra bloga ir nesistengia dėl Lietuvos žmonių. NATO yra mūsų saugumo garantas, o Rusija yra šūdas Nr.1.

Taip privalo kalbėti visi, o tie, kurie kalbės kitaip, pateks į Lietuvos kariuomenės akiratį. Tie, kurie pasisako prieš Vytautą Landsbergį ir jo anūką, yra grynų gryniausi vatnikai ir Lietuvos priešai. Ar supratote?! Nustokite skleisti dezinformaciją, nes kitu atveju turėsite reikalų su Lietuvos kariuomene!

„Kovo mėn. Kremliaus režimo kontroliuojamoje žiniasklaidoje dominuojanti tema buvo dezinformacija ir melas Rusijos kariniams bei kitiems veiksmams prieš Ukrainą pateisinti. Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento analitikai kovo 1–31 d. nustatė 374 unikalius atvejus, turėjusius neigiamos informacinės veiklos bruožų. Lyginant su vasario mėn. fiksuotas nežymus padidėjimas – antrąjį šių metų mėnesį nustatyti iš viso 365 atvejai.

Pirmoje kovo mėn. pusėje buvo pastebėtas propagandos skleidėjų elgsenos pasikeitimas, straipsniai apie situaciją Ukrainoje buvo publikuojami padrikai, o prieš Lietuvą ir Baltijos šalis nukreiptas komunikacijos srautas sumenko. Tai iš esmės lėmė 2 pagrindinės priežastys – pirmoje kovo pusėje propagandinių Rusijos kanalų funkcionalumas buvo trikdomas kibernetinėmis atakomis, kita vertus – visas propagandistų dėmesys buvo sukoncentruotas informacinėms operacijoms prieš Ukrainą vykdyti.

Kovo 1–31 d. laikotarpiu neigiama informacinė veikla daugiausia buvo vykdoma su Rusijos informacine (kibernetine) aplinka susijusiais kanalais ir žymiai mažiau – su Baltarusijos informacine aplinka.

Tradiciškai, gynybos temų eskalacija sudarė didžiausią (daugiau kaip 66 proc.) kovo mėn. fiksuotų dezinformacijos atvejų srautą. Skleisti agresyvūs, nauji ir tęstiniai priešiški naratyvai, kuriais siekta menkinti NATO įvaizdį. Buvo teigiama, jog Aljansas yra atsakingas už tai, kas vyksta Ukrainoje. Neva JAV ir NATO jau seniai planavo pradėti karą su Rusija ir ruošiasi prieš ją panaudoti branduolinį bei cheminį ginklą. Pabrėžta, kad kaip NATO ir JAV negina Ukrainos, taip negins ir Baltijos valstybių.

Taip pat skleistas melas, kad neva Vakarų šalys abejingai aštuonerius metus stebėjo tūkstančių civilių gyventojų žudynes pietryčių Ukrainoje ir todėl tapo viso to bendrininkais. Teigta, jei Rusija nebūtų pradėjusi „specialiosios operacijos“, tai kitą dieną karinę operaciją Ukrainos „neonacių Banderos rankomis“ būtų pradėjęs NATO.

Kovo mėn. ir toliau siekta menkinti Lietuvos narystės NATO svarbą ir bauginti šalies žmones. Tendencingai skleista dezinformacija, kad Lietuva taps pagrindiniu taikiniu ir atviros konfrontacijos tarp Aljanso ir Rusijos metu pastarosios raketos sulygins Lietuvos miestus su žeme. O šalies vyriausybės sprendimai stiprinti gynybą įvardinti kaip Lietuvos militarizacija prisidengiant situacija Ukrainoje. Taip pat teigta, kad Baltijos šalys gali būti kitos „denacifikavimo“ sąraše.

ES viduje vykstant diskusijoms dėl sankcijų ir Rusijos energetinių žaliavų atsisakymo, pastebėtas priešiškų šaltinių dėmesio energetikos sektoriui augimas. Buvo pabrėžiama, kad esą Europos sankcijos Rusijai pirmiausia sukels pavojų pačių europiečių gerovei. Skleista dezinformacija, kad neva jau dabar matomos neapgalvotų Vakarų politikų sprendimų pasekmės – esą parduotuvėse baigiasi maisto produktai, kyla benzino, dujų ir kito kuro kainos.

Priešiška informacija skleista tikslingai, siekiant sukelti Lietuvos piliečių nepasitikėjimą mūsų valstybės politinės ir karinės vadovybės sprendimais, menkinti Lietuvos kariuomenės pajėgumus ir NATO garantijas, skatinti nepasitenkinimą savo valstybe, klaidinti ir bauginti žmones dėl galimos karo grėsmės Baltijos šalyse.“, – Pranešė Lietuvos kariuomenė

Na, o dabar skaitytojams primename, kad LR galioja „LR VISUOMENĖS INFORMAVIMO ĮSTATYMAS“:

9 straipsnis. Teisė viešai kritikuoti valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų ir pareigūnų veiklą.

Kiekvienas asmuo turi teisę viešai kritikuoti valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, taip pat pareigūnų veiklą. Lietuvos Respublikoje draudžiama persekioti už kritiką.

Lietuvos kariuomenei patariame negąsdinti žmonių ir jų nepersekioti, nes ūbagiškas lindimas JAV į „gerą vietą“ jau akivaizdžiai matosi. Įdomu, ką Lietuvos kariuomenė planuoja daryti su tais nepaklusniaisiais – pradžiai perspės, pagąsdins, o paskui, gal, į darbo stovyklas siųs (perauklėjimui)?..

Kaip sakoma, „Darbas Jūs išlaisvins!“

BV inf.