STEINMEIERIS NEPAGEIDAUJAMAS: UKRAINA PERŽENGIA VOKIETIJOS GEROS VALIOS RIBAS!

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-04-14 15:19:00, skaitė 332, komentavo 8

STEINMEIERIS NEPAGEIDAUJAMAS: UKRAINA PERŽENGIA VOKIETIJOS GEROS VALIOS RIBAS!

Vokiečių portale „Ansage“ šiandien paskelbtas Theo-Paul Löwengrub straipsnį „STEINMEIER UNERWÜNSCHT: DIE UKRAINE ÜBERSTRAPAZIERT UNSER WOHLWOLLEN!“ (STEINMEIERIS NEPAGEIDAUJAMAS: UKRAINA PERŽENGIA MŪSŲ GEROS VALIOS RIBAS!).

"Ansage" pažymi, kai jiems rašo skirtingi autoriai, turintys labai skirtingas nuomones apie Rusijos ir Ukrainos konfliktą! Todėl atitinkamų autorių pasisakymai atspindi tik jų asmeninę, o ne redakcinės grupės nuomonę.

„Ansage“ rašoma:

Ukrainos vyriausybės elgesys Vokietijos atžvilgiu dabar tampa nuolatine provokacija, ir reikia savęs paklausti, kada iš tikrųjų bus peržengtos diplomatiškai priimtinos ribos (jei taip dar neatsitiko). Padorumo ribos jau peržengtos. Atkreipkite dėmesį, kad Ukraina oficialiai nėra sąjungininkė. Tačiau infantilus humaniškumo atvirumas ir realios saugumo politikos neigimas jau dabar lemia eskaluojamą atitikimo praktiką, dėl kurios Vokietija vis labiau įsitraukia į karą - daug daugiau, nei ji kada nors istorijoje buvo pasirengusi padaryti kariniu požiūriu dėl bet kurio savo faktinio sąjungininko karo, išskyrus 1914 m. Austrijos-Vengrijos karą.

Vakarykštis Ukrainos vyriausybės spjūvis į veidą, apie kurį Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris vakar viešai pranešė kaip apie mušamą šunį per savo vizitą Lenkijoje, yra tik pirminė šalies, kurią Vokietija nuolat ir be jokios distancijos lepina, paniekos viršūnė: Tai, kad ketvirtadienį planuotas jo vizitas į Kijevą neįvyko, įprastomis aplinkybėmis būtų daugiau nei nedraugiškas veiksmas. "Buvau pasirengęs tai padaryti. Bet, matyt, - ir aš turiu atkreipti dėmesį, - Kijeve to nebuvo pageidaujama", - negarbingai ir bejėgiškai murmėjo Steinmeieris į kameras, pažemintas viso pasaulio akivaizdoje.

AVvXsEiXoQJY8vZaKv_wkm4ZhfuFev791RYw_GYrFTW_sx_az5O5W8hPAESYHQHmuPMB-9SIOwQ1EIZgZf5VZ6-a9s5wUUtHc0u4IU7D1NCpo0fjaHrqbDt9jARowkafGQ-IjN3lEgk-9x-8y3pIryfEkhXQjq6iNjmsdR-QOSreX33ZdYiGt2dCfeQ3SiH3=w479-h269

Skambus antausis

Vėlgi, reikia įsivaizduoti, koks tai absurdas: Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atsisako priimti valstybės, į kurią jis beveik kasdien kreipiasi pagalbos dėl ginklų ir kitokios paramos ir kuri, be to, milžiniškomis savo finansinėmis aukomis ir - dėl Rusijos sankcijų - didžiuliais ekonominiais nuostoliais prisideda prie paramos Ukrainai, vadovą ir kuri nepaprastosios padėties atveju dėl didesnio ekonominio nuosmukio ir didesnio gyventojų skaičiaus turėtų sumokėti didesnę kainą už Ukrainos laisvę nei bet kuri kita šalis, įskaitant pačią Ukrainą. Vokietija jau priėmė šimtus tūkstančių ukrainiečių pabėgėlių, Vokietijos vyriausybė skiria du milijardus eurų jų apgyvendinimui ir priežiūrai vaikų darželiuose ir mokyklose (ir tai tik pradžia), ji taip pat dar labiau išpučia savo per daug išnaudojamą ir piktnaudžiaujamą socialinę sistemą šiai naujai pabėgėlių bangai - ir lyg to būtų negana, diletantai žalieji politikos mėgėjai šiuo metu blaškosi po Europą, reikalaudami smarkiai paaštrinti konfliktą pristatant galingus ginklus. Be to, savaitgalį Varšuvoje vykusioje paramos teikėjų konferencijoje Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pažadėjo Ukrainai ir kaimyninėms valstybėms skirti dar 425 mln. eurų humanitarinės pagalbos ir paramos vystymuisi, taip pat dar 70 mln. eurų Vokietijos medicininės pagalbos.

Tačiau Ukrainai to nepakanka: jai nepatinka dabartis ir praeitis. Neapykanta rusams, paskelbta nauja valstybine doktrina, apima ir buvusius gerus naujųjų draugų santykius su senaisiais aršiais priešais, todėl Kijevo vadovybės išvarymo spindulys smogia visiems, kurie per pastaruosius 20-30 metų stengėsi suartėti, "prekiauti permainų keliu" su Rusijos Federacija. Kiek toli buvo pasirengę eiti tokie SPD politikai kaip Frankas-Walteris Steinmeieris (tuo metu dar ėjęs užsienio reikalų ministro pareigas), Matthias Platzeckas ir, žinoma, neišvengiamas Gerhardas Schröderis, yra kitas klausimas, ir vidaus politikos požiūriu jis turi būti vertinamas daugiau nei kritiškai; bet tikrai ne iš išorės, iš Kijevo. Šiuo požiūriu pyktis ant Steinmeierio, kuris esą iki šiol buvo pernelyg draugiškas Putinui ir Lavrovui, yra didžiausias įžūlumas, kuris turėtų bent jau priversti mus pasitikrinti savo aklą "solidarumą" su Zelenskio valdžios aplinka, kuris ir ante bellum valdė ne demokratiškiau, skaidriau ar rimčiau nei kitas Maskvos kleptokratas.

Melnyko retorinis siautėjimas

Net ir be šio naujausio įžeidimo mūsų valstybės vadovui (kad ir koks neapsakomas būtų jo pareigas einantis asmuo, tai ne Ukrainos reikalas!), visa Ukrainos pareigūnų išvaizda yra įžeidžianti. Iki šiol vokiečių tauta veltui laukė padėkos žodžių už stebinantį ir užmirštą aklą vokiečių solidarumą. Vietoj to Ukrainos ambasadorius Andrijus Melnikas jau kelias savaites retoriškai blaškosi. Net ir atidūs stebėtojai vargiai sugeba užfiksuoti nesuskaičiuojamą daugybę reikalavimų, įžeidimų ir kitokių baisybių, kurias Melnykas išsako beveik kas valandą. Šį rytą jis vėl burnojo dėl pastaraisiais metais vykdytos pernelyg palankios Rusijai A. Merkel politikos. Savaitgalį Melnykas jau atmetė planuojamą Steinmeierio vizitą į Kijevą kaip grynai "simbolinį" ir su jam būdingu įžūlumu pareikalavo: "Būtų geriau, jei kancleris ar kiti Vokietijos vyriausybės nariai atvyktų ir priimtų konkrečius sprendimus dėl tolesnės didžiulės paramos Ukrainai.

Vakar jis pavadino buvusį A. Merkel patarėją brigados generolą Erichą Vadą "amžinai suprantančiu Putiną". Vadas drįso spėlioti, kad, nepaisant viso agresijos smerktinumo, Putinas tikrai "neketino" apšaudyti gimdymo namų. "Kodėl jis tai padarė? Už tai jis peikiamas visame pasaulyje. Kad ir kaip tai būtų baisu, mes tai patyrėme ir sutikome tūkstančius žuvusių civilių Irake, Libijoje, Afganistane", - sakė Vadas. Kol kas vadinamoji šalutinė žala Ukrainoje buvo kur kas mažesnė nei Irake ar Afganistane. Tačiau reikia pažymėti, kad Putinas nėra atleidžiamas nuo atsakomybės už siaubą, kurį jis sukėlė, jei ne reguliarioji kariuomenė, o R. Kadyrovo samdinių ar radikalių specialiųjų pajėgų karių korpusas, kuris neoficialiai žudo jo vardu, vykdo karo žiaurumus.

Nuolatinio beveidiškumo būsena

Po kelių prorusiškų eitynių Vokietijoje Melnykas užvakar ėmė ir pateikė naują akibrkštą, kai visiškai rimtai pareikalavo uždrausti Rusijos vėliavą:

"Kol Rusija vykdo šį naikinamąjį karą prieš ukrainiečių tautą, įstatymu turėtų būti uždrausta nešioti visus oficialius valstybės agresorės simbolius, pavyzdžiui, Rusijos vėliavą", - kaip visada viešai reikalavo jis. Rusijos simbolių demonstravimas buvo susijęs ne su žodžio laisve, o su "barbariškos agresijos šlovinimu" Europos viduryje. Pikto kolonijinio valdovo stiliumi jis pagrasino surengti "labai konkrečias derybas" su Vokietijos vyriausybe šiuo klausimu. Jis sakė, kad "visiškai nesupranta, jog Vokietijos politikai į tai žiūri pro pirštus". "Jei demonstruojate su Rusijos vėliava, automatiškai remiate valstybę, kuri vykdo naikinamąjį karą prieš Ukrainą ir mūsų civilius gyventojus." Reikia baimintis, kad Vokietijos kanclerė, kuri yra nuolatinio "bejausmiškumo" būsenoje, netrukus praneš apie vykdymo užtikrinimą ir čia.

Melnykas jau pasižymėjo nesuskaičiuojamais nusižengimais, pavyzdžiui, per televiziją apkaltinęs gynybos ministrę Christine Lambrecht (SPD) melu arba perdavęs spaudai tariamus finansų ministro Christiano Lindnerio (FDP) teiginius iš konfidencialaus pokalbio, kurio niekada nebuvo. Anksčiau jis griežtai (ir, žinoma, viešai) atmetė F. Steinmeierio kvietimą į "solidarumo su Ukraina koncertą": "Dieve mano, kodėl federaliniam prezidentui taip sunku suprasti, kad kol rusų bombos krenta ant Ukrainos miestų ir dieną naktį žudomi tūkstančiai civilių, mes, ukrainiečiai, netrokštame "didžiosios rusų kultūros". Basta." Be to, jis be perstojo ir nuolat ragina tiekti naujus ginklus ir vis griežtinti sankcijas Rusijai. Beveik reikėtų atskiro naujienų portalo, kad būtų galima sekti visus šio "diplomato" išpuolius prieš jį priėmusią šalį.

Kelyje į Trečiąjį pasaulinį karą

Nesvarbu, ar tai būtų vakarykštis Zelenskio įžeidimas prezidetui, ar žeminantys Melnyko šūviai, kyla pavojus, kad Vokietiją šis kamikadzių kursas taip įtrauks, kad ji iš tikrųjų netrukus bus aktyviai įtraukta į karą. Generolas Vad taip pat perspėjo: užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock paskelbtas tolesnis "sunkiosios ginkluotės" tiekimas Ukrainai yra "labai rizikingas dėl galimos eskalacijos tarp NATO ir Rusijos". Šiuos ginklus turėtų valdyti Ukrainos personalas, kuriam savo ruožtu reikėtų NATO instruktorių. Tai, Vad nuomone, "jau būtų karinės pagalbos sritis". Toks tiekimas būtų "toksiškas siekiant užkirsti kelią trečiajam pasauliniam karui. Jie net neturėtų įtakos dabartinėms karo pastangoms." Laimei, Vad pagaliau priminė, kad NATO 5 straipsnis (t. y. valstybės narės užpuolimas) yra "vienintelė raudona linija", kuri gali egzistuoti kariniu požiūriu. Pasak jo, NATO yra "gynybinis aljansas, o ne aljansas, kuriame vykdomas baudžiamasis persekiojimas už tarptautinius žmogaus teisių pažeidimus ir karo nusikaltimus".

Galima spėti, kaip Melnykas reaguos į šiuos įspėjimus.

Apibendrinant galima teigti, kad Ukrainos vyriausybė elgiasi su Vokietija taip, tarsi ji būtų duoklę mokanti vasalinė valstybė, kurią už nusižengimus reikia bausti nepagarba. Tikriausiai jokia kita pasaulio valstybė neleistų, kad su ja būtų taip elgiamasi - tai pripažįsta net aksominių pirštinių politikos gynėjai, manantys, kad praėjus 80 metų po nusikalstamos Ukrainos okupacijos per Rusijos kampaniją, Vokietija dabar turi viskam pritarti. Tačiau galiausiai zelenskio vyriausybė kaltina Federacinę Respubliką, kad ji vykdė suverenią vidaus ir užsienio politiką. Savaime suprantama, kad Vokietija dėl savo geografinės padėties turi palaikyti iš esmės kitokius santykius su Rusija nei, tarkime, Ispanija ar Didžioji Britanija. Ekstremaliosios situacijos atveju būtume dislokacijos ir pirminė karo zona.

Persona non grata

Be to, dėl savo ekonominės struktūros ir neatsakingos A. Merkel laikų energetikos politikos Vokietija yra priklausoma nuo rusiškų dujų tiekimo - geresniu ar blogesniu atveju, kad ir chemijos pramonei, kaip vakar dar kartą pabrėžė F. Steinmeieris. Atsižvelgiant į tai, Ukrainos vyriausybė reikalauja iš Vokietijos įvykdyti ekonominę savižudybę ir dešimtmečiams sugadinti itin svarbius santykius su Rusija - galbūt nepataisomai. Jei didysis sprogimas neįvyks dabar, o nekompetentingiausia ir neprognozuojama visų laikų Vokietijos vyriausybė įsuks mus į Trečiąjį pasaulinį karą, gali būti sukurtas pagrindas būsimoms konfrontacijoms, kurios gali prasidėti tik daug vėliau.

Dar kartą kartoju, kad nebūtina būti geros nuomonės apie Steinmeierį. Jo, kaip federalinio prezidento, kadencija buvo katastrofa. Vien per Coronos krizę jis ne kartą įrodė, kad neketina laikytis savo pareigų nešališkumo principo. Jis padarė viską, kad suskaldytų gyventojus. Tačiau visa tai jokiu būdu nesuteikia užsienio prezidentui ar jo ambasadoriui teisės jį žeminti pasaulio visuomenės akivaizdoje - nes tai taip pat yra įžeidimas visiems vokiečiams, kurie pastarąsias šešias savaites viską matė tik pro mėlynai geltonus akinius ir buvo pasiruošę net atidėti į šalį karona isteriją dėl karo Ukrainoje. Toks kišimasis į draugiškos šalies vidaus politiką yra beprecedentis, ir Scholz-Ampel galiausiai pasityčios iš savęs, jei į tai tinkamai nesureaguos. Pirmiausia ji turėtų pareikalauti, kad Melnykas būtų atleistas - neoficialiai arba, jei tai nepadės, pašalintas kaip persona non grata - ir pasakyti keletą gerų žodžių: Džiaugiamės galėdami padėti. Tačiau mes patys sprendžiame, kokiu mastu. Nepersistenkite. Tačiau iš Berlyno smėlio dėžės politikų negalime tikėtis tokio stuburo.

https://ansage.org/steinmeier-unerwuenscht-die-ukraine-ueberstrapaziert-unser-wohlwollen/