Lietuva „šaukiasi“ Rusijos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/liet... 2022-04-13 17:48:00, skaitė 315, komentavo 11

Lietuva „šaukiasi“ Rusijos

Situacijos Ukrainoje fone Lietuvoje padažnėjo sovietinių paminklų vandalizmo atvejų. Kaišiadorių rajone raudonu skysčiu apipilta sovietinio kario skulptūra. Žasliuose raudonu skysčiu buvo apipilta sovietinio kario skulptūra, apie tai praneša Lietuvos policija.

Policijos duomenimis, pirmadienį, balandžio 11 dieną, apie 13:59 Kauno apskrities Vyriausiajame policijos komisariate buvo gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Žaslių miestelyje, karių kapinėse, pastebėta raudonu skysčiu apipilta sovietinio kario skulptūra.

Surinkta medžiaga pagal baudžiamojo kodekso 312 straipsnio 2 dalį dėl kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo.

Šios provokacijos gali būti ir sąmoningos. Jeigu jų daugės, galima bus drąsiai teigti, kad rusofobijos Lietuvoje skatinimas yra būtent šaukimasis Rusijos, kad ši „ateitų“ apginti puolamų saviškių nuo nacistų.

Bet kuriuo atveju, tas, kuris atliko šias provokacijas yra paveiktas žiniasklaidos naratyvo, kurį skleidžia dažnai Rusijai pasitarnaujantis landsbergių režimas.

BV inf.