B. Gatesas, A. Faucis ir kiti veikėjai apkaltinti genocidu: jų byla perduota Tarptautiniam Baudžiamajam Teismui

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-04-12 14:57:00, skaitė 365, komentavo 2

B. Gatesas, A. Faucis ir kiti veikėjai apkaltinti genocidu: jų byla perduota Tarptautiniam Baudžiamajam Teismui

Hagoje (Nyderlandai) esantis Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT) – pagrindinis Jungtinių Tautų teisės organas - 2021 metų gruodžio 6 dieną gavo 46 puslapių bylą, kurioje genocidu kaltinami šie veikėjai: Williamas Gatesas III (Billas Gatesas), Anthony‘s Faucis, Peteris Daszakas ir dar 12 asmenų, kurie kaltinami įvairiais nusikaltimais prieš žmoniją bei karo nusikaltimais pagal Romos statuto 6, 7, 8, 15, 21 ir 53 straipsnius, taip pat Niurnbergo kodekso pažeidimais. 

Be B. Gateso, A. Faucio ir P. Daszako (zoologo, susijusio su Vuhanio virusologijos institutu), minėti kaltinimai pareikšti šiems asmenims:

Albertui Bourlai („Pfizer“),

Stephane‘ui Banceliui („Moderna“),

Pascaliui Soriot („Astra Zeneca“),

Alexui Gorsky‘iui („Johnson and Johnson“),

Tedrosui Adhanhomui Ghebreyesusui (PSO),

Borisui Johnsonui (JK premjerui),

Christopheriui Whitty (JK vyriausiajam medicinos patarėjui),

Matthew Hancockui (buvusiam JK sveikatos ir socialinės rūpybos sekretoriui),

Sajidui Javidui (dabartiniam JK sveikatos ir socialinės rūpybos sekretoriui),

June Raine (JK medicinos produktų rūpybos vadovei),

Dr. Rajivui Shahui (Rockefellerio fondo prezidentui),

Klausui Schwabui (Pasaulio ekonomikos forumo prezidentui).

Dr. R. Shahas nuo 2001 metų dirbo Gatesų fonde, 2007 metais Pasaulio ekonomikos forume įvardintas kaip „Jaunasis globalusis lyderis“. Dabar vadovauja Rockefellerio fondui ir finansuoja organizaciją „ID2020“, globojančią pabėgėlius ir propaguojančią vakcinas.

K. Schwabas, piktas, protingas, galbūt velniškas vokietis, turintis dvigubą ekonomikos ir inžinerijos daktaro laipsnį, yra Pasaulio ekonomikos forumo, turtingiausio pasaulio įmonių ir politinio elito klubo, įkūrėjas. Jis yra galingas tarpininkas, išugdęs daugybę prezidentų, ministrų pirmininkų ir technologijų korporacijų vadovų, kurie dabar žiūri į jį su pagarba ir nepalaužiama ištikimybe.

K. Schwabas, ekonomistas ir technokratas, susidraugavo su daugeliu tautų, ypač su Kinijos vadovu Xi Jinpingu, kuris pasakė svarbią kalbą Davose. Jis gyrė savo naujosios pasaulio tvarkos viziją. 2021 m. sausio 25 d. K. Schwabas pažadėjo palaikyti Xi Jinpingą šiais žodžiais: „Manau, kad tai pats geriausias laikas iš naujo nustatyti mūsų politiką ir kartu dirbti taikaus ir klestinčio pasaulio labui. Dabar visi sveikiname jo ekscelenciją Xi Jinpingą, Kinijos Liaudies Respublikos prezidentą.“

Daugelis mano, kad K. Schwabas yra dabartinio judėjimo, vedančio link kriptovaliutos, visuotinio identifikavimo ir vienos pasaulio (fašistinės) vyriausybės, kuri totalitariškai valdys kartu su Kinija, vadovas.

Advokatė Hannah Rose ir septyni pareiškėjai pateikė Niurnbergo ieškinį visų Jungtinės Karalystės gyventojų vardu. Ji pateikė bylą Hagoje įsikūrusiam TBT. Šis teismas išsiskiria savo ilga istorija, padedančia aukoms ieškoti žalos atlyginimo už karo nusikaltimus ir apibrėžiant tinkamas etines elgesio karo metu gaires.

Po Antrojo pasaulinio karo metu įvykdytų nacių žiaurumų karo nusikaltimų teismai buvo surengti Niurnberge, Vokietijoje. Remiantis šiais principais, buvo sukurtas principų rinkinys, kuris galiausiai paskatino Niurnbergo kodekso sukūrimą. Šie principai iš esmės reiškė, kad niekas, kad ir koks būtų turtingas ar galingas, net ir valstybės vadovas, nebus aukščiau įstatymų. Tai, kad jų gimtosios šalies teisė leidžia jam veikti, neatleidžia asmens nuo teisingumo pagal tarptautinę teisę.

Visų pirma, nacių gydytojų atlikti medicininiai eksperimentai lėmė griežtas taisykles ir etinius principus, susijusius su būsimais moksliniais tyrimais su žmonėmis, įskaitant doktriną apie būtiną informuotą sutikimą ir laisvę nuo prievartos ar grasinimų paklusti eksperimentiniams vaistams.

Kaip visi žinome, prieš atliekant chirurginę procedūrą, yra teisinis ir etinis reikalavimas, kad pacientas būtų informuotas apie bet kokią reikšmingą galimą riziką, įskaitant infekciją, kraujavimą, nervų pažeidimą ar net mirtį. Po šio paaiškinimo pacientas paprastai pasirašo sutikimo formą. Ir, kaip mes visi žinome, kiekvieną kartą, kai gauname receptinius vaistus, apie galimą riziką esame informuojami pakuotės lapelyje ir dažniausiai aptariame tai su vaistininku.

Vakcinos neturėtų skirtis, tačiau jos yra skirtingos. Asmeniui, kurį rengiamasi vakcinuoti, retai pranešama, kad yra kraujo krešulių, kraujavimo, smegenų trombozės, miokardito ir mirties pavojus, tačiau tokia rizika egzistuoja.

Advokatė H. Rose 40 punkte pažymi, kad Niurnbergo kodekso etikos standartai prilygsta gydytojų ir vaistų gamintojų prievolei laikytis jo principų. Atitinkamai, bet kuriam gydytojui ar mokslininkui, kuris pažeidė kurį nors iš dešimties Niurnbergo kodekso principų, grės baudžiamoji atsakomybė.

Šaltinis