„Lietuvos geležinkeliai“ ir „Swedbank“ atsiriboja nuo Rusijos ir Baltarusijos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/liet... 2022-04-12 14:08:00, skaitė 113, komentavo 3

„Lietuvos geležinkeliai“ ir „Swedbank“ atsiriboja nuo Rusijos ir Baltarusijos

„Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) uždaro atstovybes Baltarusijos Respublikoje ir Rusijos Federacijoje. Tokį sprendimą patvirtino LTG valdyba, sako, kad jų uždarymas – būtinas žingsnis.

„Griežtai smerkiame Rusijos karą Ukrainoje, kiek galėdami ieškome būdų padėti už laisvę kovojantiems Ukrainos žmonėms. Atstovybės Baltarusijoje ir Rusijoje buvo skirtos bendradarbiauti ir ieškoti naujų ryšių su verslo partneriais šiose šalyse, tačiau jokių galimybių tokiems ryšiams nebeliko. Taigi atstovybių uždarymas yra būtinas žingsnis“, – teigia LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

Padalinius visose trijose Baltijos valstybėse turinti Švedijos finansų grupė „Swedbank“ pranešė stabdanti finansines operacijas su Rusija ir Baltarusija.

„Swedbank“ pranešime klientams teigiama, jog įeinantys mokėjimai iš Rusijos ir Baltarusijos bus galimi iki gegužės 6 d. imtinai, tačiau išeinantys mokėjimai į šias valstybes gali būti siunčiami tik iki balandžio 20-osios.

ekspertai.eu Telegram

Problemos su uždirbtais pinigais

Sveiki! Noriu jūsų pagalbos ar bet patarimo kažkokio. Žodžiu dirbu AB Lifosa Kėdainiuose, manau nereikia pasakoti kas ten ir kaip gyvenam, nes jūs tikrai žinot. O situacija yra tokia: darbovietė mums pravedė atlyginimus, atostoginius balandžio 7 d. dieną. Atlyginimus gavo tie darbuotojai, kurie turi SEB banko sąskaitas. O kas turi SWED banko sąskaitas, pinigų negavo, nors Lifosa juos pravedė visiems darbuotojams. Rašau jums, nes pas mane SWED sąskaita. Sekantis etapas – ateina iš Lifosos buhalterijos raštas, kad tie, kas turi SWED banke sąskaitas, turi susisiekti su banku ir pasakyti, kad yra nesankcionuotas asmuo ir t. t. Aš vakar, balandžio 8 d. skambinu į banką ir sakau, kur mano pinigai, neturiu ką valgyti, spaudžia kreditoriai irt.t. Bankas atsieit nieko nežino, pasakė laukit, mes su jumis susisieksime. Žodžiu, kaip supratot bardakas… Tai va dar iš kai kurių šaltinių girdėjau, kad neva FNNT neleidžia mano uždirbtų pinigų vesti. Tai va, ką aš noriu jūsų paklausti, ar tai normalu, o neduok Dieve bankui vėluosi mokėti paskolą,tai prasidės grasinimai, skaičiuos delspinigius ir panašiai. Klausimas – gal tuos urodus paduoti į teismą, kaip man elgtis? Ačiū.

„PressJazz TV“ žiūrovas (pavardė ir vardas žinomi)

t.me/ekspertaiTelegram/476

BV inf.