ALIONA GAIDAROVIČ – Landsbergių režimo ginklas prieš demokratiją ir žodžio laisvę

Autorius: Vaidas Žemaitis Lekstutis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/land... 2022-04-04 18:04:00, skaitė 522, komentavo 7

ALIONA GAIDAROVIČ – Landsbergių režimo ginklas prieš demokratiją ir žodžio laisvę

Lietuvą užvaldęs landsbergių režimas, tarnaujantis JAV korporacijų diktuojamai politikai, pasitelkia sau naudingus idiotus, kad išjungtų jiems nenaudingą kritiką

Vakarų korporacijų valdomos žiniasklaidos priemonės Lietuvoje yra lojalios landsbergių klanui, todėl propagandinė žiniasklaida su jais veikia išvien. Jie meluoja žmonėms, gąsdina juos, valdo per baimę, persekioja kitokią nuomonę reiškiančias žiniasklaidos priemones ir jas „faktčekina“. Landsbergių režimas ir jiems lojalūs asmenys propagandinėje žiniasklaidoje yra nuolat reklamuojami, liaupsinami, o tikrieji Lietuvos patriotai, norintys laisvos, nepriklausomos ir suverenios šalies, yra menkinami ir paverčiami valstybės priešais.

Menkinami tie, kurie bando surengti referendumus, tie, kurie renka parašus referendumui, juos vadina provokatoriais, nors kiekvienoje teisinėje valstybėje piliečiai turi teisę surengti referendumą ir pareikšti savo nuomonę. Pilietiški ir sąžiningi Lietuvos žmonės landsbergių režimui palankiomis žiniasklaidos priemonėmis yra tiesiog niekinami, menkinami, iš jų šaipomasi ir grasinama su jais susidoroti. Ar tai normalu?

Galima būtų pateikti daug pavyzdžių, kaip Lietuvoje veikiančiose, užsienio korporacijoms priklausančiose, žiniasklaidos priemonėse yra šaipomasi iš aktyvistų ir Lietuvos patriotų

Aš taip pat esu vienas iš jų. Buvau naivus. Daugelį kartų kreipiausi į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą, kad ši pagal savo privalomas pareigybes įvertintų užsienio korporacijų žiniasklaidos priemonių skleidžiamą melą, šmeižtą ir patyčias. Ir ką Jūs manote? Tie, kurie melavo ir šmeižė, liko nei karto nenubausti. Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba nei karto neliepė manęs pašalinti iš menkinančių ir niekinančių straipsnių ar video reportažų. Kuo tik nesu išvadintas: nuo bomžo (Algio Ramanausko žodžiais) iki narkomano ir alkoholiko (nors visiškai nerūkau, nevartoju alkoholio, ir, žinoma, esu kategoriškai prieš narkotikų vartojimą). Ne kartą esu daręs laidas apie narkotikų ir alkoholio žalą, stengiuosi blaivinti visuomenę, o ypač jaunimą.

Iš Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos, vadovaujamos Gražinos Ramanauskaitės (tikėkimės, kad ne Algio Ramanausko giminaitės), po kreipimosi visada gaudavau neadekvačius atsakymus, bet iš jų kuo puikiausiai matydavosi, kad jie gina ne mane, o tuos, kurie ant manęs pila purvą.

Paskutiniai įvykiai parodė, kas yra kas ir galutinai padėjo tašką. Drąsiai ir užtikrintai galima sakyti, kad Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba yra antikonstitucinė ir veikianti prieš Lietuvą organizacija, kuri dangsto landsbergių režimą ir jiems pataikauja. Šioje tarnyboje dirbantys asmenys ne tik yra naudingi idiotai, bet dar ir ideologiniai nacistai. Norėdami įtikti savo šeimininkams, jie net savo iniciatyva imasi tokių veiklų, kurios prasilenkia su sveika logika, o ką jau kalbėti apie Konstituciją ir Visuomenės informavimo įstatymą…

Pažiūrėkime, ką sako įstatymai ir kuo užsiima Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos darbuotojai:

LR KONSTITUCIJA II skirsnis. Žmogus ir valstybė. 25 straipsnis.

Žmogus turi teisę turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti.

Žmogui neturi būti kliudoma ieškoti, gauti ir skleisti informaciją bei idėjas.

Laisvė reikšti įsitikinimus, gauti ir skleisti informaciją negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu, jei tai būtina apsaugoti žmogaus sveikatai, garbei ir orumui, privačiam gyvenimui, dorovei ar ginti konstitucinei santvarkai.

Laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją nesuderinama su nusikalstamais veiksmais – tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymu, šmeižtu ir dezinformacija.

Pilietis turi teisę įstatymo nustatyta tvarka gauti valstybės įstaigų turimą informaciją apie jį.

Pažiūrėkime, ką sako Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymas, kuriuo privalo vadovautis Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba:

Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymas. II Skyrius. INFORMACIJOS LAISVĖ IR JOS APSAUGA

9 straipsnis.  Teisė viešai kritikuoti valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų ir pareigūnų veiklą

Kiekvienas asmuo turi teisę viešai kritikuoti valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, taip pat pareigūnų veiklą. Lietuvos Respublikoje draudžiama persekioti už kritiką.

10 straipsnis. Draudimas taikyti neteisėtus informacijos laisvės apribojimus

Viešosios informacijos cenzūra Lietuvos Respublikoje draudžiama. Draudžiami bet kokie veiksmai, kuriais siekiama kontroliuoti visuomenės informavimo priemonėse skelbiamos informacijos turinį iki šios informacijos paskelbimo, išskyrus įstatymų nustatytus atvejus.

Šie, kaip ir kiti įstatymai, panašu, kad Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai negalioja, nes jie turi užnugarį – „Landsbergių režimą“, kuriam jie yra tiesiogiai pavaldūs, režimas juos paskiria ir tvirtina.

Pažiūrėkime į paskutinius Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos Viešosios informacijos stebėsenos ir ekspertizės skyrius vedėjos Alionos Gaidarovič viešus pasisakymus toje pačioje landsbergių režimo spaudoje:

Aliona Gaidarovič: „Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos Viešosios informacinės stebėsenos ir ekspertizės skyriaus vedėja: Kiek ilgai bus pasiekiamas portalas „bukimevieningi.lt“? Manau, neilgai. Policijos nurodymu buvo kreiptasi į interneto tiekėjus dėl tam tikrų portalų prieigos panaikinimo. Yra visas sąrašas tokių portalų. O interneto tiekėjų taip pat yra per 80. Vieni interneto tiekėjai reaguoja greičiau, kiti lėčiau. O ir patys portalų valdytojai mėgino ginčyti policijos nurodymą. Todėl baigiamas pildyti tokių portalų sąrašas, jų gali būti apie 100. Su šiuo sąrašu kreipiamasi į teismą, ir jų veikla, tikimės, bus sustabdyta visam laikui.“

Atviru tekstu yra grasinama, kad Lietuvoje bus išjungti visi landsbergių režimui nepalankūs portalai, jų suskaičiuota apie 100. Jūs matote, iki ko mes atėjome?! Jeigu nors kartą sukritikuosi landsbergių klano atstovą, tu papulsi į juodąjį Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos Viešosios informacinės stebėsenos ir ekspertizės akiratį. O jie, turėdami visas galias, atviru tekstu grasina, kad su tokiais bus susidorota.

Paanalizuokime kas tai per asmenys, kurie taip nuolankiai tarnauja landsbergių režimui. Negi pas juos nebėra sąžinės, moralės ir dorovės, o ką jau kalbėti, kad tokiais metodais pažeidžiami LR įstatymai?..

Aliona Gaidarovič užima atsakingas „stebėtojos“ pareigas: seka, stebi, skundžia ir daro viską, kad nepatogūs režimui tinklalapiai būtų išjungti. Be teismo sprendimo, tiesiog naglai yra reikalaujama, kad režimui nepalankius tinklalapius išjungtų, o tam dar pasitelkiami kiti režimo įrankiai, tokie kaip policija.

Atkreipkite dėmesį, ką garbina ir ko nekenčia Aliona:

Negi Alionai visiškai nerūpi, kokia bus Lietuva už mėnesio, už metų, kokioje Lietuvoje reiks gyventi pačiai, jos vaikams? Galimai ji neturi kito pasirinkimo. Viešai prieinamoje informacijoje matome, kad Aliona Gaidarovič yra naujo kvartalo „Venecija LT“ (plačiau apie kvartalą spauskite čia) daugiabučių namų savininkų bendrijos pirmininkė. Šis kvartalas taip pat yra įdomus tuo, kad jame stovintys statiniai pastatyti su landsbergių režimo atstovų palaiminimu. Aliona galimai turi įsipareigojimų ir yra paėmusi kreditą, todėl ji nelabai turi kito pasirinkimo, kaip tik tarnauti  landsbergių režimui, nes netekus solidžių pajamų, ji tiesiog neišsimokėtų kredito ir būtų iškraustyta į gatvę.

2015 metais Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos vyriausios specialistė kelias dienas ieškojo informacijos, ar „Venecija LT“ daugiabučiai pastatyti „Burbiškių draustinyje“ turint statybų leidimus ir galiausiai štai ką pranešė: „Dėl daugiabučio (-ių) namo (-ų): Leidimų statyti daugiabučius namus Burbiškių gatvėje, Vilniuje, nėra išduota“

Galima ją vadinti parsidavėle? Ne, tai tiesiog galimai kažkelintoji landsbergių režimo auka, paversta naudinga idiote. Apie kitus ir kitas jos kolegas kol kas nerašysime.

O dabar pagalvokime – jeigu pasikeistų geopolitinė situacija ir Lietuvą perimtų administruoti kita politinė jėga, ką jie darys? Bėgs? Ne, nes negalės – bankai laiko juos už pavadėlio. „Persidažys“? Ne, nes mes jiems to neleisime.

Manote, kad už valstybės pinigus jūs galite mus tampyti po teismus ir jums asmeniškai tai nieko nekainuos? Klystate, mes taip pat galime susivienyti ir iškelti asmenines bylas, kuriose nebūsite tokie drąsūs.

Draugiškas patarimas: būkite nors šiek tiek žmogiškesni ir nustokite elgtis kaip naciai!

Vaidas Žemaitis Lekstutis