G. Landsbergis susijaudino dėl paviešinto jo pokalbio apie slaptąjį kankinimų kalėjimą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gland... 2022-03-31 21:33:00, skaitė 335, komentavo 4

G. Landsbergis susijaudino dėl paviešinto jo pokalbio apie slaptąjį kankinimų kalėjimą

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis kovo 25 d., po daugkartinių atidėliojimų, nuotoliniu būdu pasikalbėjo su profesorium hematologu Eduardu Vaitkumi.

Politikui medikas dar beveik prieš pusantrų metų uždavė konkrečius klausimus dėl taip vadinamo prezidento Valdo Adamkaus slaptojo kankinimų kalėjimo.

Tačiau G. Landsbergiui į paprastus klausimus raštu atsakyti nepavyko. Liaudiškai tariant buvo klausta apie medieną, o atsakyta apie dantų pastą – tai įprasta praktika, bendraujant su LT teritorijos administratoriais.

Todėl, galiausiai, susitikimas buvo suorganizuotas saugiu nuotoliniu būdu. Nes gyvai susitikti, veikiausiai dėl siautėjančios pavojingos koronaviruso atmainos omikron, ministras negalėjo.

Dviejų vyriškių pokalbis atrodė taip:

Atrodytų, pasikalbėjo šalies piliečiai ir pamiršę viską nuėjo savo keliais. Tačiau ne.

Lietuvos diplomatijos vadovas įsižeidė, kad šis pokalbis buvo paviešintas. Ir savo širdgėlą kovo 30 d. ministras išliejo visuomeniniuose tinkluose.

„Vienas ant šeimų maršo bangos iškilęs veikėjas užsirašė į gyventojų priėmimą Vyriausybėje, panorėjęs pasikalbėti su manimi. Nepriimti negaliu, nes toks reglamentas. Gyvai ateiti negalėjo, tad priimtas buvo nuotoliniu būdu. Šiomis dienomis poną domina nebe homoseksualumas ar skiepai, bet sena istorija apie menamus CŽA kalėjimus Lietuvoje. Per penkias minutes ponas išdėstė minčių apie mūsų strateginius partnerius ir jais susvyravusį jo pasitikėjimą. Dar paaiškėjo, kad gebėjo nepranešęs ir nusifilmuoti savo pakalbėjimą. Įdomus metas išties, kada prisimintas šis klausimas. Ne tai, kad karas už sienos. Ne tai, kad pasitikėjimas partneriais nėra buvęs svarbesnis. Iki karo tokius dar laikėm juokdariais, dabar – nerasčiau geresnio apibūdinimo – rusiškais kariniais laivais“, - emocijų neslėpė G. Landsbergis.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Plačiau apie G. Landsbergį ir jo rusiškus karinius laivus pasikalbėsime kovo 31 d. tiesioginėje „PressJazz TV“ laidoje „2K+“, kurią nuo 16 val. žiūrėti bus galima čia:

Keli susiję:

Neįtikėtina: konservatorių lyderis nieko nežino ir nieko negirdėjo apie beprecedentį teisėsaugos sprendimą dėl Sausio 13-osios bylos

G. Landsbergis siūlo, kad Lietuva priimtų net 75 pabėgėlius, bet atsirinktų juos kuo geresnės kokybės iš tinkamų šalių

EŽTT sprendimas Lietuvai nevalstybine kalba dėl slaptojo kankinimų kalėjimo