Rusija parduos dujas tik už rublius

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-03-24 20:37:00, skaitė 366, komentavo 2

Rusija parduos dujas tik už rublius

Rusija mokėjimus už tiekiamas dujas nepriims nedraugiškų valstybių valiutomis. Rusijos vadovybė nusprendė mokėjimus už rusiškų dujų eksportą į nedraugiškas šalis konvertuoti į Rusijos rublius, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per susitikimą su vyriausybe. 

V. Putinas pridūrė, kad Rusija ir toliau tieks dujas pagal sutartyse numatytus kiekius ir kainodaros principus. Prezidentas sakė, kad reikia atsisakyti atsiskaitymų "visomis susikompromitavusiomis valiutomis”. Tokiomis aplinkybėmis Rusijos valiuta perėjo prie augimo, o dolerio kursas nukrito žemiau 100 rublių ribos.

- Per pastarąsias kelias savaites Vakarai priėmė neteisėtus sprendimus įšaldyti Rusijos turtą. Vakarai nubrėžė ribą savo valiutų patikimumui, peržengdami pasitikėjimo šiomis valiutomis ribą. Ir JAV, ir ES nevykdo savo įsipareigojimų Rusijai", - sakė prezidentas.

- Mums neapsimoka tiekti prekes į ES ir JAV ir gauti apmokėjimą doleriais. Priimtas sprendimas mokėjimą už nedraugiškoms šalims tiekiamas gamtines dujas pervesti į Rusijos rublius. Atsisakome naudoti visas susikompromitavusias valiutas", - pridūrė jis.

V. Putinas nurodė Centriniam bankui garantuoti, kad visos Vakarų bendrovės galėtų pirkti rublius Rusijos rinkoje. Reguliuojančiajai institucijai buvo duota savaitė sandorių procedūrai parengti.

Šaltinis.

P.S. Ukrainiečio komentaras: https://youtu.be/BI-k_KFgwK0

Mane galima rasti VK https://vk.com/id460381786 ir Telegram https://t.me/lebionka.