A. Navys. M. Sėjūnas. Mes ir vėl vienui vieni?

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/03/21/a-... 2022-03-21 23:07:00, skaitė 371, komentavo 5

A. Navys. M. Sėjūnas. Mes ir vėl vienui vieni?

Stop – neskubėkit, perskaitykit šį tikrai neilgą tekstą iki galo. Ne vien tik antraštę ar du tris sakinius. Ir nepanikuokit. Panika išjungia viską: racionalų mąstymą, aplinkos suvokimą, pakerta kojas. Žmogus tampa bejėgis kaip kokia skudurinė lėlė.

Suprantam, panika atsiranda iš baimės jausmo, kad jau viskas. Bet baimė – natūrali būsena. Sveika būsena. Ji įjungia pagrindinius savisaugos instinktus ir padeda išlikti kovoje su užpuolusiu mus alkanu žvėrimi.

Bet tik tada, kai mes tą sąmoningai suvokiam ir nepasimetam. Tik tada įsijungia mąstymas. Užaštrinti pojūčiai ir protas ima dirbti, jei nepasiduodam klaikiam norui bėgti bet kur. Arba aklai gintis. Mąstymas bet kokioje situacijoje, net ir atrodytų pačioje beviltiškiausioje, gali būti vienintelė šviesa tunelio gale.

Taigi, dabar apie visus jaudinantį klausimą. Ar Rusija puls Lietuvą? Kada puls, jei puls, tai ką daryti, kur bėgti, kur slėptis ir taip toliau.

Taip, Rusijos planuose jau labai seniai Baltijos šalys yra vienas pagrindinių taikinių. Ir jei ne NATO, mes seniai būtume vieni pirmųjų fašistinės Rusijos mūšio laukų.

Taip, Rusija eskaluoja šią temą, grasina mums, grasina vidurio Europos šalims, grasina JK, JAV, Prancūzijai. Tai daroma būtent tam, kad visuomenės panikuotų. Panikuojanti šalis, jos vadovai, kaip yra nutikę ne kartą istorijoje – pasiduoda be mūšio. Galvose, o paskui ir lauke.

Taip, Ukrainos analitikai ir karo eskpertai paskelbė, jog nuo Vakarų pasaulio atkirstai Rusijai Kaliningrado sritis yra problema numeris vienas. Po pietryčių Ukrainos okupacijos, ateis eilė Moldovai ir tuomet nuosekliai mums, trims Baltijos šalims.

Apie šiuos konfrontacijos su NATO šalimis planus atvirai išgargaliavo Rusijos užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas vladimir džabarov: Rusija yra pasirengusi denacifikuoti NATO.

Maskvos liurbiai generolai planuoja marš-brosoką iš Gardino ir Lydos Alytaus / Marijampolės kryptimi per Vilkaviškį į Karaliaučių.

O po to, žinoma, pagal visas ruskij mir idealogijas – na Berlyn!

Bet kuriam žmogui, net ir labai išsilavinusiam, nešiojančiam garbingą mokslų daktaro laipsnį tokios žinios tiesiog kojas pakerta. Dar baisiau tampa užmetus akį į žemėlapį – vajergau… taigi viskas čia taip arti! Du žemėlapio centimetrai!

Ir koks nors labai gerbiamas savo srityje profesorius, turintis tūkstančius sekėjų, feisbuke pradeda viešą diskusiją/pamąstymą/pasiūlymus, kaip čia greičiau ir protingiau iševakuoti Lietuvą.

Ukrainai esą gerai – jų siena su lankais ir plati, o mums labai ne kas, nes tas Suvalkų koridorius baisiai jau siauras.

Ramiai. Lygiuot. Klausyt.

Šiandien Rusija to nedarys. Ir nedarys dėl kelių labai svarbių priežasčių.

Pirma – putino goblinai puikiai suvokia, jog Vakarai pamatė kruvinus ragus ir kanopas, styrančias iš už jų žmogiško pavidalo. Su Maskva deramasi nebus. putinas yra karo nusikaltėlis ir teroristas. O su teroristais, patys žinot, kas nutinka.

Antra – rytinį Aljanso flangą ar bet kurią jo šalį užkabinusi Rusija gautų į dantis jau pirmą mūšio valandą. Rytiniame flange sukauptos milžiniškos NATO pajėgos, kurios oficialiais šaltiniais siekia apie 200 000 karių, nors gali būti kur kas daugiau.

Čia dislokuotos „Patriot“ sistemos, kurios numuš bet kokią priešo raketą, o naikintuvai, toliašaudė artilerija, prieštankinės sistemos naikins priešo geležines dėžutes ant žemės ir aprūdijusius gelžgalius ore. Pradėti puolimą visu rytiniu frontu būtų putino Rusijos savižudybė, nes viskas baigtųsi neūžaugos bunkeryje.

Trečia – (bijantiems, jog NATO nepadės), net ir pradėjus operaciją „Suvalkų koridorius“ Maskvos goblinai čia užsirautų ant jau parengtos gynybos. Mūsų sąjungininkai lenkai tam seniai ruošiasi ir dar prieš keletą metų iškėlė sau uždavinį pasiekti tokį karinio potencialo lygį, kuris leistų kautis su Rusija net ir be paramos iš išorės.

Lenkai, be pačios moderniausios ginkluotės turi 120 000 karių, kurie jau pasirengę. Čia be sąjungininkų, na, ir žinoma, dar mūsų, kurių yra apie 20 000. Suvalkų koridorius būtų pradėtas ginti čia, o va kur jo gynyba baigtųsi – Kyjive ar Maskvoje, nežinia.

Taigi, panikai, kurią priešas skleidžia pagrindo nėra. Netapkime Kremliaus žinučių nešėjais.

Bet visiškai nurašyti priešo irgi nevalia. Ukrainos kare Rusija prarado apie 15–20 % savo TAM KARUI sutelktų pajėgumų. Ne visų jos pajėgumų apskritai. Mordorui 14 000 sunaikintų orkų lyginant su milijonais pasirengusių mirti už dedo pobedą – lašas jūroje. Geležių ir patrankų mėsos Sauronas putinas turi dar užtektinai.

Kremliaus rusofašistai bandys suniokoti Ukrainą kaip tik gali ir įstengia.

Ir nors mes tikrai nesame kaip kadais vienui vieni, padarykime viską, kad broliai ir seserys rytuose jaustųsi tvirtai, nepalikti ir neužmiršti.

Mordoras kris. Šviesa visada nugali tamsą.