Kaip reaguoja į Ukrainos tragediją kvailiai, nevispročiai ir niekšai?

Autorius: Vladimiras Troščenka Šaltinis: https://esavicius.blogspot.com... 2022-03-21 00:17:00, skaitė 771, komentavo 11

Kaip reaguoja į Ukrainos tragediją kvailiai, nevispročiai ir niekšai?

 

AVvXsEgHIhGEOr23_k1xQTni60a2ZV9BUrs0BVCrwFZ0tTMYxvACpjhDf4NT1IkziPngc9KivIluFR_BiNFJSyjPuzfE1NEoXLVxY-c_eaAYUHICGAD2gQPX6GQWBivfnf5fw7zPS35PqRMf_E0x5UYBMreSH8mPfmtQSzFp917I0oWO9FOslPmsXxMha75tFw=s320

 

 

 

  Viešoje erdvėje mes matome tik trijų žmonių porūšių reakcijas į tragediją Ukrainoje. 

   Pirmi tai kvailiai, tokie kaip aš. Mes nesikišame niekur, stengiamės raminti kitus, bet iš jų dažniausiai gauname vienintelį apibūdinimą: "Kvailį, ten tokie dalykai dedasi, o tu...!! Eik tu durneli, durneli". 

   Gavę porciją savęs apibūdinimo, mes kvailiai, tiesiog panarinam galvą ir leidžiame protingiems elgtis taip kaip jų šviesus protas jiems nurodo. 

   Tie protingieji taip pat dalinami į dvi rūšis. Tie kas turi daugiau proto ir tie kurie mažiau (tai natūralu ir turbūt akivaizdu kiekvienam)

   Tie kurie turi daugiau proto, naudojasi atsivėrusiomis galimybėmis, pav. apgyvendina pas save kokias šešias jaunas ukrainietes pabėgeles, kurios iš dėkingumo padeda jam jaustis ne tokiu vienišu. Kiti pradeda rinkti "pagalbą" ir visokią "paramą", tokiu būdu šiek tiek pagerindami savo pašlijusią finansinę padėtį arba tiesiog rasdami galimybę pagaliau sočiai pavalgyti ir bent jau padoriai apsirengti. Dar kiti išmeta ne tokius efektyvius čiabuvius iš darbo ir priima viskam pasiruošusius ukrainiečius, dar už tai gaudami dotacijas. Na apie politinius dividendus renkančius ir susikaupusias problemas utilizuojančius protinguosius, reikėtų rašyti visiškai atskirą straipsnį. Aš vadinu juos senoviškai ir paprastai - NIEKŠAI.

   O tie protingieji kurie turi šiek tiek mažiau proto, dosniai aukoja tiems kas turi daugiau proto (savo finansus, laiką, pasitikėjimą ir politines simpatijas). Kiti išparduoda visą savo mantą ir važiuoja į Ukrainą atiduoti savo gyvybę už europinės laisvės idealus. Tam pasirašo trijų metų besąlyginės vergystės kontraktą, su neaišku kokia organizacija ir neaišku kokiais teisiniais pagrindais. Tokiu būdu rizikuodami ne tik gyvenimu, bet ir tuo jog pasikeitus aplinkybėms bus apkaltinti dalyvavimu neteisėtuose kariniuose junginiuose ir karo nusikaltimais. Kiti, iš mažiau protingųjų, nepaliaujamai kovoja viešoje erdvėje.  Kadangi tai yra protingi žmonės, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių jų protingumo lygis yra ribojamas socialinių tinklų ir žiniasklaidos suformuotais rėmais, aš juos irgi vadinu senoviškai - nevispročiai (protingi bet ribotai)

  Protingiems žmonėms (ir niekšams ir nevispročiams) nekyla jokie klausimai, o štai aš, būdamas kvailas tiesiog noriu paklausti poros klausimų: 

   Kodėl žūtbūtinėje kovoje kovojantis eks klounas, ligi šiol nėra paskelbęs karo, jo vadovaujamą teatrą užpuolusiam agresoriui? 

  Kodėl ugningas kalbas apie sankcijas įvairiuose parlamentuose skeliantis komikas ligi šiol per savo teritoriją pompuoja "agresoriaus" dujas į Europą ir už tai gauna solidžias išmokas? Ukrainoje netgi yra juokas, kad saugiausia vieta Ukrainoje dabar yra Gazpromo vamzdis. 

  Kodėl sustojo Rusijos kariuomenė? Gal tam, kad surinkti iš visos Ukrainos toksiškais tapusius patriotus ir metodiškai juos permalti vienoje vietoje. Tai yra protingiau, nei paskiau juos medžioti po visą Ukrainą išsislapsčiusius miškuose, rūsiuose ir kanalizacijos sistemose. 

p.s. Ši baisi krosnis Ukrainoje užkurta vien tik tam, kad nukreipti dėmesį nuo siaubingiausio pasaulyje vykdomo senolių ir neįgaliųjų genocido, bei darbinio amžiaus žmonių įverginimo per taip vadinamą COVID19 aferą. Todėl tie kas tai padarė, privalo įdėmiai stebėti, kad Ukrainos prezidentu pastatytas komikas neperdozuotu ir iki galo atliktų tą purviną vaidmenį kuriam yra pasamdytas. Nes paskutiniai jo pasirodymai, tikrai atrodo labai neprofesionaliai, kuomet jį purto ir tampo nuo padidintos raminamųjų dozės. 

Ramybės jums

Vladimiras Troščenka