Iranas prisiima atsakomybę už Izraelio strateginio centro Irake užpuolimą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-03-14 14:50:00, skaitė 424, komentavo 1

Iranas prisiima atsakomybę už Izraelio strateginio centro Irake užpuolimą

JAV potale Zero Hedge rašoma, kad Irano Islamo revoliucinės gvardijos korpusas (IRGC) prisiėmė atsakomybę už raketų smūgį į objektą, kurį pavadino Izraelio "strateginiu centru", esančiu kurdų sostinėje Erbilyje, Irako šiaurėje, praneša agentūra "Bloomberg", remdamasi oficialiu Revoliucinės gvardijos naujienų portalu "Sepah News".

https://www.youtube.com/watch?v=VGZq_Taj49s

Pusiau oficiali naujienų agentūra "Tasnim", glaudžiai susijusi su IRGC, teigė, kad iš šiaurės vakarų Irano buvo paleista 10 tiksliai valdomų raketų, remdamasi informuotu šaltiniu, kurio neįvardijo. Pranešime priduriama, kad smūgis "labai tikėtina" pareikalavo "daug aukų", tačiau nepateikiama jokių detalių.

Pasak JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojos Vendės Šerman (Wendy Sherman), per ataką niekas nenukentėjo ir nežuvo, paneigdama ankstesnius pranešimus, kad taikinys buvo JAV konsulatas ir jam buvo smogta. V. Šerman sakė "Fox News", kad šis incidentas kelia "didelį susirūpinimą mums visiems" ir prilygsta pasikėsinimui į Irako suverenumą.

Kaip pažymėjome vakar vakare, išpuolis įvykdytas praėjus kelioms dienoms po to, kai Iranas pažadėjo atkeršyti už Izraelio raketų ataką netoli Damasko (Sirija), per kurią žuvo du IRGC nariai. Sekmadienį paskelbtame "Sepah" pareiškime teigiama, kad į bet kokias būsimas Izraelio atakas bus "griežtai ir destruktyviai atsakyta".

Pasak "Reuters", JAV valstybės departamento atstovas spaudai pavadino tai "pasipiktinimą keliančia ataka", tačiau jokie amerikiečiai nenukentėjo, taip pat nebuvo padaryta žalos JAV vyriausybiniams objektams Erbilyje.

Erbilio tarptautinio oro uosto komplekse dislokuotos JAV pajėgos praeityje buvo apšaudomos raketomis ir dronais, dėl kurių JAV pareigūnai kaltina su Iranu siejamas sukarintas grupuotes, tačiau tokių išpuolių nebuvo jau kelis mėnesius. -Reuters

Kurdų pareigūnai neatskleidė, kur pataikė raketos, tačiau regiono valdžios atstovas spaudai sakė, kad Erbilio oro uoste skrydžiai nenutrūko, sakoma pranešime.

Pranešama, kad Irano derybos dėl branduolinės programos staiga buvo sustabdytos. Po kelias savaites trukusių derybų Vienoje derybų nutraukimas gerokai padidino tikimybę, kad pastangos atgaivinti 2015 m. branduolinį susitarimą gali žlugti.

Laukiama, kad pirmadienį ims kilti naftos kainos.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/us-consulate-iraq-hit-multiple-missiles-iran-launch-suspected