R. Čepaitienė. Tiesa atvyksta Trojos arkliu

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/03/14/r-... 2022-03-14 14:56:00, skaitė 430, komentavo 5

R. Čepaitienė. Tiesa atvyksta Trojos arkliu

Didžiosios valstybės datos į Seimo tribūną vis išveda žmones, kurių žodžio kitaip neišgirstume, kurio tačiau tądien tampa neįmanoma išvengti.

Tikiuosi, dar pamenate daugelį sukrėtusią jaunojo Vytauto Vyšniausko kalbą arba sesers Nijolės Sadūnaitės, partizano Jono Kadžionio-Bėdos pasisakymus?

Jie ne tik privertė valdančiuosius raudonuoti prieš pakviestuosius garbius užsienio svečius, bet ir buvo dar ilgai aptarinėjami visuomenėje.

O dabar štai ir viena Kovo 11-osios valstybės tėvų-kūrėjų Zita Šličytė, Signatarų klubo atstovė, pasisakė „nuo dūšios“, sukeldama salėje tikrą sumaištį ir lakstymą pirmyn atgal, renginio vedėjo lemenimą „apie nuomonių nesutapimą“…

https://youtu.be/XPU9SgRtf4Q

Mažučiai, nebegalintys to pakelti, kartu su buv. VU rektoriumi skuodžiantys lauk…

Oi, neteisus buvo draugas TVR, vos tik įsitaisęs seimūno kėdėje ėmęs rūpintis lyčiai neutraliais tualetais. Verčiau reikėjo pasirūpinti kurti seimelyje „saugias erdves“ (safe spaces), kuriose mūsų jautruoliukai būtų galėję iškart jaukiai užsidaryti ir viens kitam paverkti ant peties dėl vargšių, tokiomis neįmanomomis girdėti nešvankybėmis sužalotų ausų…

Nepatiko, oi nepatiko… Feisbuke bemat nuvilnijo mūsų tolerantiškųjų, antiseksistinių, antidiskriminacinių ir pūkuotųjų leftistų isteriniai riksmai irgi dergimaisi. Jų leksikos galėtų pasimokyti net prityrę „mato“ profesionalai…

Ir vėl skamba: „ne laiku!“, „kaip drįso?!“, „marazmatiška boba!“ Tai kada, atleiskite, būtų „laiku“ pareikšti poziciją, priešingą dominuojančiam diskursui?

Jei viešoji erdvė vis labiau ideologiškai poliarizuota ir suskaldyta į bendraminčių ratus ratelius ir čia nebelieka vietos skirtingų pozicijų dialogui svarbiausiais šalies raidos klausimais?

Kur kita nuomonė yra jau nebe kitokia, bet visiškai teisėta, pozicija, o baustina ir smerktina „neapykantos kalba“. Kai šiuos klausimus drįstantys kelti automatiškai paskelbiami mažu mažiausia marginalais, o dar geriau – tiesiai putino agentais.

Kai su jais galima pradėti susidoroti užčiaupiant, bauginant, nebaudžiamai šmeižiant ir pjudant. Kam gi buvo pratęsta Nepaprastoji padėtis, dar labiau suvaržanti laisvą žodį?

Priminsiu, niekur Ukrainos kaimynystėje esančios valstybės jos nepaskelbė ir nesigriebė tokių drastiškų pilietinių teisių varžymų kaip Lietuvoje, kuri net nesiriboja su šia kariaujančia šalimi.

Pasinaudojus NP vėl grąžinami planai priimti visą krūvą įstatymų, prieš kuriuos buvo kovota daugiatūkstantiniais mitingais ir peticijomis, profesionalių teisininkų išaiškinimais ir politiniais pareiškimais.

Veltui vargas? Uždrausk susirinkimus, apribok teises laisvai kalbėti ir galėsi daryti ką nori? Na ir kuo tai skiriasi nuo putino dabar radikaliai gniuždomos rusijos viešosios erdvės, nebeleidžiant dalykų vadinti tikraisiais vardais, persekiojant opoziciją?

Sakysite, 15 metų kalėjimo už valdžios nesankcionuotą nuomonę pas mus dar negresia. Bet ar ilgai?

Pagarba Moteriai, šiemet sugriovusiai valdančiųjų planus augantį nepasitenkinimą šalies genderizacija eilinįkart slopinti, pašluoti po kilimėliu, užjuokti.

„Švęsti laisvę“ apsitvėrus tvoromis, policijos kordonais, kritikų išvijimu iš agoros. Mūsų visų laisvo žodžio ir sąžinės balso agoros.

Kaukių kritimo metas tęsiasi.

***